Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός: “Γονάτισε” στο Μόναχο, “πικράθηκε” απ’το Λονδίνο, ελπίζει στο Φάληρο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Δεν αρκεί ούτε η διάθεση, ούτε το καλό στήσιμο μιας ομάδας για να νικήσει την Μπάγερν. Οι Βαυαροί διέλυσαν με άνεση τον Ολυμπιακό στο Μόναχο με 4-0 και -μετά και τη νίκη της Άρσεναλ με 3-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ- τον έστειλαν να… παίξει την πρόκριση στους “16” του Champions League με τους “κανονιέρηδες” την τελευταία αγωνιστική στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Την ήττα με… κάτω τα χέρια (4-0) από την Μπάγερν στο Μόναχο γνώρισε ο Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική του Champions League. Οι “ερυθρόλευκοι” “ζαλίστηκαν” στο πρώτο 20λεπτο από τα “χτυπήματα” των Κόστα (8΄), Λεβαντόφσκι (16′), Μίλερ (20΄), ενώ το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων το πέτυχε ο Κομάν στο 70΄.

Έτσι, οι Βαυαροί, που από το 53΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαντστούμπερ και είχαν δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Μίλερ, οριστικοποίησαν την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα χρειαστεί έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο “Καραϊσκάκη” κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία νίκησε 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω του. Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τους “16” του Champions League ακόμα και αν ηττηθούν με 1-0 ή 2-1.

Το παιχνίδι…

Η ενδεκάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, αφού χρησιμοποίησε στο κέντρο τους Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Καμπιάσο και στα άκρα τους Πάρντο και Σεμπά, προκειμένου να βάλει φρένο στο ρυθμό των Βαυαρών, που παρατάχθηκαν… φουλ επιθετικά. Αυτό φάνηκε με την έναρξη του αγώνα, μιας και η Μπάγερν προσπάθησε να επιτεθεί με κινητήριο μοχλό τον ταχύτατο Ρόμπεν. Το πρέσινγκ των παικτών του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικό, αλλά στην πρώτη τους τελική προσπάθεια, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ρομπέρτο απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Μπόατεντκ και ο Κόστα έκανε -με σουτ εντός περιοχής- το 1-0 στο 8′.

 

 

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν στη συνέχεια τα ηνία της αναμέτρησης, ανέβηκαν ψηλά, πίεσε τους Πειραιώτες και η “Aλιάνζ Αρίνα”… κατηφόρισε! Το 2-0 ήρθε 8 λεπτά αργότερα, με τον Λεβαντίφσκι, ενώ το τρίτο γκολ της ομάδας του Γκουαρντιόλα ήρθε στο 20′ από τον Μίλερ.

 

Η Μπάγερν συνέχισε να κάνει το δικό της παιχνίδι -με τις πολλές πάσες και τη μεγάλη κατοχή της μπάλας- ενώ την ίδια ώρα τα νέα από το Λονδίνο ήταν άσχημα, αφού οι “κανονιέρηδες” έφτασαν στο 2-0 με τα γκολ των Οζίλ (29′) και Σάντσες (33′). Η μοναδική στιγμή που οι Πειραιώτες ανησύχησαν τον Νόιερ ήρθε στο 44′, με τον Μιλιβόγεβιτς να στέλνει την μπάλα -από εκτέλεση φάουλ- λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

 

Οι περίπου 5.000 φίλοι του Ολυμπιακού συνέχισαν να φωνάζουν και να στηρίζουν την ομάδα τους και στην επανάληψη, ενώ η αποβολή του Μπατστούμπερ στο 52′ (ανέτρεψε τον Ιντέγιε και είδε κόκκινη κάρτα) και η αντικατάσταση του Λεβαντίφσκι με τον Μπενάντια ήταν δυο πολύ καλά νέα για τους “ερυθρόλευκους”.

 

Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί ήταν εξαιρετικοί, δεν φάνηκε πολύ το ότι αγωνίστηκαν για σχεδόν για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και κατάφεραν να διαχειριστούν την… μικρή πίεση των “ερυθρόλευκων”. Ο Μάρκο Σίλβα πέρασε Φορτούνη και Ερνάνι για να εκμεταλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να φτάσουν στο 4-0 με τον Κομάν (70′). Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι Βαυαροί -παρά τις προσπάθειες τους- δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο άλλο γκολ (ο Μίλερ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις).

Έτσι, το 3-0 της Άρσεναλ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η ήττα των Πειραιωτών στέλνει τις δυο ομάδες σε… τελικό πρόκρισης στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champiopns League.

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ (58’ κόκκινη), Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72’ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33’ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (58’ Μπενατιά).

Στον πάγκο: Ούλραϊχ, Τσάμπι Αλόνσο, Κίρχοφ, Ρόντε.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (75’ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Φορτούνς), Καμπιάσο, Πάρντο (67’ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Μανιάτης, Τσόρι, Φινμπόγκασον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε