Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός: Το γκολ – οφσάιντ έφερε… χαλαρή τεσσάρα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πολλές ευκαιρίες, αγωνιστική υπεροχή, αλλά το γκολ – οφσάιντ του Ιντέγε ήταν αυτό που… άνοιξε το δρόμο στον Ολυμπιακό για να φτάσει στην εύκολη -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- νίκη του επί του Λεβαδειακού με 4-0 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με “ξέσπασμα” στο β΄ ημίχρονο, το οποίο όμως ξεκίνησε από γκολ – οφσάιντ του Ιντέγε, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Λεβαδειακό στο “Γ.Καραϊσκάκης” και παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας της Super League με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο (69΄-74΄) οι πρωταθλητές πέτυχαν τρία γκολ και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Βοιωτούς.

Ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που μπήκε στο γήπεδο να αγωνιστεί με την Κέρκυρα την προηγούμενη εβδομάδα. Είχε περισσότερη όρεξη και έμοιαζε πιο ξεκούραστος, γεγονός που τον βοήθησε να έχει φρεσκάδα στην επίθεσή του και να δημιουργεί ευκαιρίες.

 

Απίστευτη ήταν αυτή στο 21′ με τον Ιντέγε που πλάσαρε εξαιρετικά, αλλά σαν… από μηχανής θεός ο Μουλόπουλος έσωσε την εστία του Λεβαδειακού την τελευταία στιγμή, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Δέκα λεπτά μετά είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι με το σουτ του Τόνι Σίλβα, που υποχρέωσε τον Λεάλι σε δύσκολη απόκρουση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιμένει για το γκολ ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δημιουργώντας απανωτές ευκαιρίες, όμως εξίσου καλή ήταν και αυτή του Μάντζιου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λεάλι είχε και πάλι “απάντηση”!

 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με γκολ όμως που δεν έπρεπε να μετρήσει! Στο 48′ ου Ελιουνούσι έβγαλε τη σέντρα, ο Σεμπά βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Ιντέγε που -ξεκίνησε από θέση οφσάιντ- με τρομερό ανάποδο “ψαλίδι” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο για το 1-0.

Ο Λεβαδειακός έπαιξε στο… όριο του οφσάιντ στη συνέχεια, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και στο 61′ παραλίγο να τα καταφέρει. Η φανταστική μπαλιά του Σίλβα έβγαλε τον Γιακουμάκη τετ-α-τετ με τον Λεάλι, αλλά ο παίκτης των Βοιωτών πλάσαρε λανθασμένα από ιδανική θέση.

Οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν -δικαιολογημένα- πέναλτι στη συνέχεια, σε προβολή του Μουλόπουλου στον Ιντέγε, αλλά στη συνέχεια ήταν καταιγιστική, φτάνοντας σε τρία γκολ. Ο Μιλιβόγεβιτς αρχικά στο 70′ έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους για το 2-0, ο Φορτούνης “κλείδωσε” τη νίκη για τους Πειραιώτες στο 71′ με το 3-0, ενώ ο Ιντέγε -με το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση- έκανε στο 74′ το 4-0.

Οι παίκτες του Μπέντο δεν κατέβασαν ρυθμούς και ο Πάρντο έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες για να βάλει το όνομα του στη λίστα των σκόρερ της αναμέτρησης. Και στις δυο περιπτώσεις, ο Ναμάσκο τον εκπόδισε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 79′ έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του παίκτη του Ολυμπιακού, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό του δοκάρι, ενώ στο 88′ είπε μεγάλο… “όχι” και σε τετ-α-τετ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε