Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπασκόνια, Σφαιρόπουλος: “Κίνητρο για τη συνέχεια ο αποκλεισμός από το Κύπελλο”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο αποκλεισμός από τον τελικό Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για τους παίκτες του ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη για τους παίκτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον τεχνικό των “ερυθρόλευκων”, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Στη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα με την Μπασκόνια (Παρασκευή, 20/1, 21:00) ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως μία ομάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει πως θα είναι πάντα σε τόσο καλή επιθετική βραδιά, όπως ήταν ο Ολυμπιακός στο αγώνα με τους Βάσκους στη Βιτόρια και τόνισε πως η άμυνα θα είναι μία ακόμη φορά η… αρχή και το τέλος. Μαζί με τα διαρκείας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ήδη διαθέσει 7.500 εισιτήρια για το ματς με την Μπασκόνια.

“Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Τα αποτελέσματά της μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς διαθέτει 5 παίκτες που έχουν περάσει από το ΝΒΑ, ενώ πρόσθεσαν και έναν ακόμη παίκτη (σ.σ. τον Αργεντινό πόιντ γκαρντ Νίκολας Λαπροβιτόλα). Εχουν ποιότητα ως ομάδα, παίζουν με πολύ καλό ρυθμό το τελευταίο διάστημα, διαθέτουν πολύ αθλητικούς παίκτες και ικανούς στο σκοράρισμα. Συνολικά υπάρχουν 7-8 παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά. Πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση και προσήλωση στον ανασταλτικό παράγοντα, να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια και το transition που είναι ιδανικό για αυτούς. Να λειτουργήσουμε ομαδικά στην επίθεση, να βρούμε τα κενά στην άμυνά τους, να τρέξουμε έξυπνα και να είμαστε πιο επιθετικοί στο μπροστά γήπεδο. Εχουμε δουλέψει και θα δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι, σχολίασε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είχε περάσει νικηφόρα με 95-90 από τη Βιτόρια για την 4η αγωνιστική της Euroleague σε ένα παιχνίδι που κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα σκορ και για τις δύο ομάδες. “Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι του πρώτου γύρου οφείλετο στην επίθεσή μας. Δεν μπορείς να ποντάρεις πάντα σε μία τόσο μεγάλη μέρα αγωνιστικά. Ασφαλώς και είναι θεμιτό να έχουμε μία καλή επιθετική μέρα. Η φιλοσοφία μας, όμως είναι ξεκινάμε από την άμυνα. Συν τον πλουραλισμό και την καλή κυκλοφορία στην επίθεση”, εξήγησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Προέκυψαν διδάγματα από το προηγούμενο παιχνιδι, αυτό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό; “Σίγουρα από κάθε παιχνίδι κερδίζεις. Από ένα χαμένο και από ένα κερδισμένο. Ασφαλώς και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι”.

Οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός μπορεί να έχουν αντίκτυπο; “Το να λειτουργείς καλά στη επίθεση είναι και θέμα ημέρας. Μπορεί να υπάρχει καλή κυκλοφορία, αλλά αυτή να μην αντικατοπτρίζεται στα ποσοστά. Δουλεύουμε και στην επίθεση. Θέλουμε να λειτουργούμε ομαδικά, με υπομονή και θέλουμε να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη. Δεν πρέπει να σταθούμε τόσο πολύ στους τραυματισμούς. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορεί να αναπληρώσουν το κενό”.

Ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στα κενά διαστήματα: “Είναι συχνό για όλες τις ομάδες να παρουσιάζουν κενά διαστήματα για 1-2 λεπτά. Σημαντικό, λοιπόν είναι σε αυτά τα σημεία, η άμυνα να είναι δυνατή για να μπορέσεις να μείνεις στο παιχνίδι. Αυτό προσπαθούμε να το βελτιώσουμε, ώστε η άμυνα να λειτουργεί ανεξάρτητα από την επίθεση. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, όμως και συναισθηματικά πέφτεις. Ψυχολογικά αν χάσεις ένα εύκολο σουτ, σε επηρεάζει όταν γυρίσεις να παίξεις άμυνα”.

Στο τέλος, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε αν ο αποκλεισμός από τον τελικό Κυπέλλου θα αποτελέσει έναυσμα ενόψει της συνέχειας σε Euroleague και Ελλάδα: “Είναι έξτρα κίνητρο για να ξαναπαίξουμε καλά. Θέλουμε να αντιδράσουμε”, κατέληξε λέγοντας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε