Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπέντο: “Ποτέ δεν παίρνω αποφάσεις κόντρα σε παίκτες ή φιλάθλους”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Ο Πορτογάλος προπονητής σχολίασε το θέμα που έχει προκύψει στον Ολυμπιακό με τον Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ προανήγγειλε αποχωρήσεις παικτών τον Ιανουάριο.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports. Ξεκαθάρισε πως δεν λαμβάνει αποφάσεις κόντρα στο ρεύμα και στις επιθυμίες της εξέδρας αλλά με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας του Πειραιά, ενώ γνωστοποίησε πως θα μειωθεί ο αριθμός των παικτών κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι δηλώσεις Πάουλο Μπέντο στη NOVA 

Δεν ξέρουμε τον αντίπαλό σας στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύετε, όμως, πως τον Φεβρουάριο θα δούμε έναν καλύτερο Ολυμπιακό; 

«Φυσικά ο στόχος είναι πάντα να βελτιωνόμαστε, οι ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται και τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Αυτή είναι η καθημερινή μας δουλειά και μαζί με την ατομική πρόοδο του κάθε ποδοσφαιριστή, περιμένουμε η ομάδα να βελτιώνεται. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα αλλάξουν, γιατί περιμένουμε να μειωθεί το ρόστερ. Ένα από τα προβλήματα που έχουμε από τον Αύγουστο είναι το γεγονός πως ο αριθμός των ποδοσφαιριστών είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Αυτό δημιουργεί προβλήματα καθημερινά τόσο στις προπονήσεις, όσο στο πως θα γίνει ο σχεδιασμός των παιχνιδιών. Θα αλλάξει αυτό. Θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον πρώτο και μεγαλύτερο στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θέλουμε να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας. Και μην ξεχνάμε πως έχουμε έναν ακόμη στόχο που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό μας στο Europa League. Έχουμε να παίξει ένα ακόμη παιχνίδι στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, γιατί όπως όλοι γνωρίζετε, θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση αυτή». 

Την Τετάρτη ορθώς αποφύγατε να απαντήσετε σε ερώτημα σχετικά με το «λουκέτο» που μπαίνει συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να μην αποπροσανατολιστούν οι παίκτες. Με την εμπειρία σας, είναι λύση να κλείνεις έναν ζωντανό οργανισμό με τα όποια προβλήματα έχει προκειμένου να τα διορθώσεις; 

«Πιστεύω πως δεν είναι καθόλου σύνηθες να διακόπτεται για δεύτερη φορά ένα πρωτάθλημα πριν συμπληρωθεί το ένα τρίτο. Άργησε να ξεκινήσει και χάσαμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στη συνέχεια πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο διεκόπη ξανά για δεύτερη φορά. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για την αξιοπιστία ενός πρωταθλήματος. Αυτό έχει συνέπειες σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμό, όπως και την αγωνιστική κατάσταση και την απόδοσή της». 

Σε όλο αυτό το διάστημα πήρατε και αποφάσεις, οι οποίες ήταν κόντρα στο ρεύμα και στις επιθυμίες της εξέδρας. Πόσο δύσκολη είναι μία τέτοια διαδικασία; 

«Ποτέ δεν παίρνω αποφάσεις κόντρα σε κάποιον. Ιδιαίτερα απέναντι στα πρόσωπα τα οποία αποτελούν τα πιο θεμελιώδη στοιχεία για ένα σύλλογο, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές του ή οι φίλαθλοί του. Αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων είναι οι πιο σημαντικές για έναν σύλλογο και φυσικά δεν έχω πρόθεση να κοντραριστώ με κανέναν από αυτούς. Όλοι όσοι δουλεύουμε σε ένα σύλλογο οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Και αυτό σκοπεύω να κάνω. Επομένως οι αποφάσεις μου δεν έχουν στόχο να κοντραριστώ με κάποιον από αυτούς. Η δουλειά μου σαν προπονητής είναι να παίρνω αποφάσεις. Και οι αποφάσεις αυτές έχουν πάντα γνώμονα το συμφέρον της ομάδας που εργάζομαι, είτε πρόκειται για ομάδα της χώρας μου, είτε της Ελλάδας. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε