Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπέντο: “Στόχος η μείωση των παικτών στο ρόστερ”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η μειώση του αριθμού των παικτών στο ρόστερ του, όπως δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, μιλώντας στη Nova, εξήγησε πως επιθυμεί να αποχωρήσουν ορισμένοι παίκτες για λόγους ποιότητας της προπόνησης.

Αναλυτικά:

Ο Πλατανιάς είναι η ομάδα που πέρσι σταμάτησε το σερί των 17 νικών του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Τούτο είναι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο αποκαλύπτει τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του αγώνα;

“Δεν πιστεύω ότι πρέπει να μας απασχολεί κάτι το οποίο έχει γίνει σε προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους. Σίγουρα όταν μία ομάδα δημιουργεί νέα ρεκόρ, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα το σταματήσει. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό. Θα πρέπει να σταθούμε στο παιχνίδι που θα παίξουμε αυτή τη σεζόν, σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας δυνατά σημεία Να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για αυτόν που θα το δει. Να είναι ένας ωραίος αγώνας. Και φυσικά να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας”.

Θα ήθελα να γυρίσουμε πίσω στον αγώνα της Ξάνθης και να μου σχολιάσετε τη φάση του τραυματισμού του Σεμπά. Φαντάζομαι θα έχετε μιλήσει μαζί του για τη φάση. Φοβήθηκε τα χειρότερα;

“Αυτά είναι πράγματα τα οποία καλό είναι να αποφεύγονται σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Επίσης, όμως, είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές συμβαίνουν πολύ επικίνδυνα τάκλιν σε έναν ποδοσφαιριστή. Και αυτό είναι κάτι το οποίο αγχώνει τον ποδοσφαιριστή. Του δημιουργεί φόβο γιατί μπορούσε να κτυπήσει. Από ‘κει και πέρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι εξαιτίας του φόβου του είχε αυτή την αντίδραση, με περισσότερα νεύρα από ότι κάνει συνήθως.

Σε γενικές γραμμές θέλουμε να πούμε ότι είμαστε μία ομάδα ιδιαίτερα πειθαρχημένη γιατί αυτή είναι μόλις η δεύτερη κόκκινη κάρτα που έχουμε δεχθεί από την αρχή της σεζόν. Ο Σεμπά έχει δείξει στα παιχνίδια πως είναι ένας παίκτης με πειθαρχία και γενικότερα προσέχει τις αντιδράσεις του. Εκείνη ήταν μία ιδιαίτερη φάση. Ήταν μία φάση στην οποία φοβήθηκε πάρε πολύ. Θα μπορούσε να είχε κτυπήσει πολύ. Έχουμε χρόνο να αναλύσουμε και να δεχθούμε την αντίδραση του παίκτη μας. Κατανοούμε εν μέρει το λόγο για τον οποίο αγχώθηκε και νευρίασε εκείνη τη στιγμή. Δεν έχουμε κάτι άλλο να σχολιάσουμε. Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν. Καλό είναι να αποφεύγονται. Και προχωράμε με αυτό το σκεπτικό”.

Επειδή πλησιάζουμε προς τα μέσα της μεταγραφικής περιόδου. Τελικώς θα περιμένετε κάποιο νέο πρόσωπο στην ομάδα σας;

“Αυτή τη στιγμή υπολογίζω τους ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεσή μου και με αυτούς σκέφτομαι και προχωράω. Όπως σας έχω ξαναπεί, ο βασικός στόχος μου στη μεταγραφική περίοδο είναι η μείωση του αριθμού των ποδοσφαιριστών που διαθέτουμε, κυρίως για λόγους ποιότητας της προπόνησης. Πιστεύω πως είναι το καλύτερο για την ομάδα. Αυτός ήταν ο στόχος. Από ‘κει και πέρα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η περίοδος των μεταγραφών. Είμαστε συγκεντρωμένοι στους αγώνες μας. Έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια να παίξουμε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, αλλά και μέχρι την επόμενη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια αυτά και οτιδήποτε προκύψει θα το δούμε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε