Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπεσίκτας: Αυτή είναι η τουρκική ομάδα!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Την Μπεσίκτας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους “16” του Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” απέφυγαν τα μεγαθήρια της διοργάνωσης (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα), ωστόσο το έργο τους κόντρα στους Τούρκους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Μπεσίκτας είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της χώρας της, τέσσερις βαθμούς μπροστά απ’ την δεύτερη Μπασακσεχίρ. Πρόκειται για μία πολύ ισχυρή ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Ο πιο γνωστός είναι ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος κατέκτησε το Euro 2016 με την Πορτογαλία. Επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές είναι ακόμα οι Ταλίσκα, Τοσούν και Αμπουμπακάρ.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν το φετινό ευρωπαϊκό τους ταξίδι από τους ομίλους του Champions League. Τερμάτισαν τρίτοι πίσω από Μπενφίκα και Νάπολι, χάνοντας την πρόκριση λόγω της εξάρας (6-0) από την αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου στην τελευταία αγωνιστική.

Στην φάση των “32” του Europa League, η Μπεσίκτας απέκλεισε με δύο νίκες τη Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία είχε αφήσει τον Ολυμπιακό εκτός Champions League το καλοκαίρι.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες αναμετρήθηκαν με την τουρκική ομάδα σε φιλικό αγώνα τον προηγούμενο Αύγουστο στην Τουρκία, με τους Τούρκους να επικρατούν με 1-0.

Έδρα της Μπεσίκτας είναι το υπερσύγχρονο “Vodafone Arena”, το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και μπορεί να φιλοξενήσει 42.000 θεατές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε