Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Οι αντίπαλοι στο Europa League και ο… παίκτης που “έδιωξε”!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Από Κύπρο, Ελβετία και Καζακστάν περνάει το ευρωπαϊκό “όνειρο” του Ολυμπιακού. Τον ΑΠΟΕΛ του Γιάννη Γιαννιώτα, την Γιούνγκ Μπόις και την Αστάνα έβγαλε η κληρωτίδα στους ομίλους του Europa League.

 Ο όμιλος για τον… σοβαρό και αλλαγμένο Ολυμπιακό θεωρείται αρκετά βατός. Οι “ερυθρόλευκοι” κληρώθηκε στο Β’ γκρουπ με αντιπάλους τις ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις και Αστάνα και έχουν μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Οι πρωταθλητές Κύπρου δεν μπόρεσαν να περάσουν στους ομίλους του Champions League, έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο, ενώ έχουν στις τάξεις τους τον πρώην “ερυθρόλευκο” Γιάννη Γιαννιώτα. Να θυμίσουμε πως ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε στους Πειραιώτες και οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου.

Στον ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται και ο Ούγκο Πάρντο, που στο παρελθόν υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού.

Η Γιούνγκ Μπόις τερμάτισε την περυσινή σεζόν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 14 βαθμούς πίσω απ’ την… ασυναγώνιστη Βασιλεία. Στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας το μεγαθήριο Σαχτάρ Ντόνετσκ στη διαδικασία των πέναλτι. Παρ’ όλα αυτά, στα πλέι οφ δεν κατάφερε να φέρει αντίσταση στην Γκλάντμπαχ, γνωρίζοντας δύο πολύ βαριές ήττες με 6-1 (εκτός έδρας) και 3-1 (εντός έδρας).

Όσον αφορά την Αστάνα, η πορεία της τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει πως πρόκειται για μία ανερχόμενη -ευρωπαϊκά- δύναμη. Οι Καζάκοι απέκλεισαν πέρυσι τον ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Champions League και συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας θετική παρουσία με 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Την εφετινή σεζόν, ως πρωταθλητές Καζακστάν, άρχισαν τις υποχρεώσεις τους απ’ τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, παίρνοντας την πρόκριση κόντρα στη Ζαλγκίρις Βίλνιους. Στον 3ο προκριματικό γύρο, παρότι αντιστάθηκε σθεναρά, δεν κατάφερε να αποκλείσει τη Σέλτικ, με συνέπεια να υποβιβαστεί τα πλέι οφ του Europa League. Η κληρωτίδα της έφερε την πάντα επικίνδυνη, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, την οποία και απέκλεισε χάρη στη νίκη με 2-0 στον πρώτο αγώνα (2-2 η ρεβάνς).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε