Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Οσμάνλισπορ: “Άσφαιροι” οι ερυθρόλευκοι! Ραντεβού στην Τουρκία

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την Οσμάνλισπορ, κυριάρχησε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία της τουρκικής ομάδας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με την ομάδα του Μουσταφά Ακτσάι στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των “32” του Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην Άγκυρα, σε μία βδομάδα. Να σημειωθεί πως η ομάδα του Πάουλο Μπέντο ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βιάνα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 74′.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα εξαρχής, με τους Τούρκους να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, αλλά να αδυνατούν να κάνουν κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια. Για την ακρίβεια, οι “ερυθρόλευκοι” ανησύχησαν μόνο μία φορά στο πρώτο μέρος, όταν ο Ντελάρζ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μποτία με προβολή του έκοψε το σουτ στο 44′.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή της Οσμάνλισπορ, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν μία αξιόλογη τελική προσπάθεια. Όλα αυτά μέχρι το 40′. Τα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικά για τους Τούρκους.  Στο 41′ ο Μποτία έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 42′ ο Καρντόσο πήρε την μπάλα από το λάθος γύρισμα του Κάρλος και σούταρε δυνατά, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Καρτσεμαρσκάς αντέδρασε σωστά, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Ο Λιθουανός τερματοφύλακας συνέχισε να είναι σε ετοιμότητα και στο σουτ του Σεμπά στο 55′ και στο μακρινό σουτ του Μάρτινς στο 57′, όπου “απογειώθηκε” και έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ωστόσο στο 74′ και σε μια αψιμαχία με τον Προχάτσκα, ο Βιάνα τον κλώτσησε και ο Μπουκέ του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν με 10 παίκτες και χωρίς επθετικό, μιας και ο Μπέντο “θυσίασε” τον Καρντόσο για να καλύψει την απώλεια στην άμυνα. Ο Ρομάο πέρασε στο παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να μην δημιουργούν άλλη ευκαιρία για γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Μάρτινς (87′ Ανσαρφάρντ), Ανδρούτσος, Σεμπά, Φορτούνης (72′ Μανθάτης), Καρντόσο (76′ Ρομαό).
ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Εντιαγέ, Πίντο, Ρεγκατίν, Λουίς Κάρλος (87′ Μάιερ), Προχάτσκα, Ντελάρζ (81′ Ρουσέσκου), Τσαγκιράν, Μπιφουμά (93′ Γκουβέν), Τσουρουκσού.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε