Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Αιχμές από Τζαβέλλα, Μακ! Οι δηλώσεις των προπονητών

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Εκνευρισμένος ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας μετά το ντέρμπι στο Φάληρο, με τον Έλληνα αμυντικό να ξεσπά στις δηλώσεις του.

«Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ ήρθα σήμερα εδώ να παίξω ποδόσφαιρο. Σεβάστηκα το παιχνίδι, τον αντίπαλο. Το να παίζεις και ένα γήπεδο να σε βρίζει σίγουρα δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα, έχω ξαναζήσει όμως παρόμοιες καταστάσεις και αντέχω.

Ό,τι και να πω τώρα, αύριο το πρωί αυτές οι δηλώσεις μου θα είναι παντού και θα με χαρακτηρίζουν πάλι ως ένα κακό παιδί, έναν αλήτη και έναν άνθρωπο που προκαλεί και θέλει συνεχώς το κακό. Εγώ ήρθα να παίξω ποδόσφαιρο εδώ το ξανατονίζω και λυπάμαι που άφησα την ομάδα μου με δέκα παίκτες.

Εγώ δεν χτύπησα κανέναν. Ο αντίπαλός μου κέρδισε έξυπνα την δεύτερη κίτρινη και μπράβο του γι’ αυτό. Από ‘κει και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ξαναλέω, εγώ αύριο ό,τι και αν πω, ό,τι κι αν κάνω θα είμαι πάλι το κακό παιδί. Δεν πειράζει όμως. Εγώ μέσα μου δεν είμαι καλά. Χάσαμε ένα παιχνίδι και αποβλήθηκα», δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας.

“Το γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει έτσι παντού κι αν δεν αλλάξει κάτι, θα συνεχίζει να κερδίζει τα πρωταθλήματα. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες, έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εάν δεν αλλάξει, ο Ολυμπιακός θα κερδίζει για τα επόμενα 10 χρόνια”, τόνισε ο επίσης εκνευρισμένος Ρόμπερτ Μακ.

Όσον αφορά τους προπονητές, ο Μάρκο Σίλβα παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός δεν πραγματοποίησε και την καλύτερη εμφάνιση του, ωστόσο ήταν ανώτερος από τον ΠΑΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι ανοίξατε νωρίς το σκορ δεν πραγματοποίησατε εμφάνιση αντίστοιχη με άλλα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να πάρετε μία αγχωτική νίκη.

“Συμφωνώ μαζί σας. Πριν απαντήσω όμως θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τον κόσμο μας. Οι φίλαθλοί μας έδωσαν ένα παράδειγμα, δημιούργησαν μία δύσκολη ατμόσφαιρα για τον αντίπαλό μας, αλλά πάντα σεβόμενοι τους νόμους και τους κανονισμούς. Είχαν μία άψογη συμπεριφορά και θέλουμε να τους συγχαρούμε για την παρουσία τους. Ήταν πραγματικά μία δύσκολη νίκη, η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όπως είχαμε σχεδιάσει. Θέλαμε να μπούμε δυνατά και να βάλουμε γκολ. Μετά το τέρμα ο αντίπαλος αντέδρασε πολύ καλά και ίσως περιμέναμε τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο για αρκετά λεπτά, είχαμε λίγες ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά σίγουρα πήραμε μία δίκαιη νίκη, γιατί είχαμε περισσότερες φάσεις από τον ΠΑΟΚ που είχε μόνο μία τελική. Δεν ήταν και τόσο καλή η εμφάνισή μας, αλλά ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ”.

Εστιάσατε κυρίως στην αμυντική λειτουργία και από εκεί και πέρα θεωρούσατε ότι με την καλή επιθετική σας γραμμή θα βάζατε ένα γκολ, όπως και έγινε τελικά;

“Εμείς πάντα προετοιμάζουμε τα ματς για να τα κερδίσουμε. Το ίδιο κάναμε και σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να κερδίσουμε ένα παιχνίδι σχεδιάζοντας να παίξουμε αμυντικά. Θέλαμε τον έλεγχο και προσπαθήσαμε επιθετικά να κάνουμε κάποιες φάσεις για γκολ. Ο αντίπαλος αντέδρασε πολύ καλά και για λίγα λεπτά χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι εμείς παίξαμε επιθετικά. Είναι ένα ντέρμπι και πάντα στα ντέρμπι έτσι γίνεται. Υπάρχουν αξίες και από τις δύο πλευρές. Το γεγονός ότι δυσκολευτήκαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν ένα ντέρμπι και ο αντίπαλος είχε δύναμη και μας έβαλε δυσκολίες”.

Έρχεται το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μήπως οι παίκτες σας έχουν αυτό το άγχος να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι, εξαιτίας των όσων ακούγονται ότι ο Ολυμπιακός ευνοείται από αριστερά και δεξιά;

“Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι η καλύτερη ομάδα;”

Για αυτό ακριβώς σας ρωτάμε, γιατί και ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, εν αντιθέσει με όλα αυτά που λένε οι παράγοντές του.

“Πολλές φορές κάποιος όταν έχει προβλήματα προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στο ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Εγώ πιστεύω ότι όταν κάτι δεν πάει καλά μέσα στο σπίτι σου, θα πρέπει να κοιτάξεις να διορθώσεις τον εαυτό σου και να μην ψάξεις κάτι άλλο. Ξέρουμε πώς έχουμε συνηθίσει η ομάδα μας να κερδίζει με δύο, τρία, τέσσερα και πέντε γκολ. Αυτό δεν συμβαίνει συνέχεια στο ποδόσφαιρο. Εχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, έχουμε παίξει δύο παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχουμε πετύχει τρία γκολ, δεν δεχτήκαμε κανένα. Ημασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά και δεν είδαμε λάθη από τους διαιτητές στα μεταξύ μας παιχνίδια. Εχουμε καλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι μας από τον ΠΑΟΚ και το ότι δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, οφείλεται και στο ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα”.

Μήπως περιμένατε το κάτι παραπάνω από κάποιους σας παίκτες από τη μέση και μπροστά για να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα ανέβαινε ψηλά για να πιέσει και να ισοφαρίσει;

“Συμφωνώ μαζί σας. Αυτό που είπε ο Τούντορ είναι πολύ σημαντικά που τα ακούμε, γιατί είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά. Ειναι αλήθεια ότι περιμέναμε να έχουμε καλύτερες πρωτοβουλίες από κάποιους παίκτες μας, να παίξουν πιο επιθετικά, να έχουν μεγαλύτερη έμπνευση. Δεν βρέθηκαν κάποιοι σε καλή μέρα, άφηναν εύκολα την μπάλα, έκαναν λάθη και βρέθηκαν σε μερα που δεν είχαν έμπνευση στις πρωτοβουλίες που έπαιρναν. Είδαμε πολλές φορές πραγματικά να λείπει η έμπνευση από το παιχνίδι μας. Είμαι πολύ περήφανος ότι ακόμα και σε μία κακή μέρα, η ομάδα μας κέρδισε 1-0. Όταν ο Ρομπέρτο δεν χρειάστηκε να κάνει καμία απόκρουση, όταν απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο κερδίζει τρεις βαθμούς χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλά. Είμαι χαρούμενος για τους φιλάθλους μας, για την ατμόσφαιρα, για όλα”.

Στο σημερινό παιχνίδι υπήρξε μία νευρικότητα που είχε ως αποτέλεσμα αρκετές κάρτες. Αυτό οφειλόταν στο πάθος που διακατέχει τα ντέρμπι ή σε έλλειψη συγκέντρωσης;

“Είναι αλήθεια πώς στα ντέρμπι υπάρχουν περισσότερα νεύρα απ’ ό,τι σε ένα απλό παιχνίδι. Πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές νιώθουν πιο έντονα. Εχω μιλήσει αρκετά με τους παίκτες και έχω πει ότι θέλαμε να παίξουμε μπάλα και όχι να μπούμε σε δρόμους που δεν της ταιριάζουν. Εχουμε αποδείξει ότι είμαστε ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο και όχι να ακολουθήσει άλλα μονοπάτια. Εχω συζητήσει με τους παίκτες και τους είχα πει ότι θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, παίζοντας μπάλα και να τελειώσουμε το ματς με έντεκα παίκτες. Επίσης από σεβασμό στους θεατές που τους αρέσει να βλέπουν ποδόσφαιρο. Είναι κάτι όμως που συνέβη, παρόλο που είχαμε μιλήσει αρκετά και θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο”.

Με βάση την εικόνα κάποιων ποδοσφαιριστών σας προβληματίζει ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ και Άντερλεχτ;

“Αυτή την ανάλυση την κάνατε βια σημερινό παιχνίδι. Τα προηγούμενα ματς τα είδατε; Μια ανάλυση δεν μπορεί να γίνει από ένα παιχνίδι. Φέτος έχουμε κερδίσει τα 20 από τα 21 ματς και είχαμε μία ισοπαλία. Εχουμε δείξει την ποιότητά μας και είμαι σίγουρος ότι την επόμενη εβδομάδα θα την ξαναδείξουμε. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας από ένα ματς που ακόμα και σήμερα χωρίς να είμαστε καλοί, κερδίσαμε, ήμασταν συμπαγείς, τρέξαμε . Είμαστε σίγουροι ότι και την επόμενη εβδομάδα θα ξαναδείξουμε την ποιότητά μας”.

Από την πλευρά του, ο Ιγκόρ Τούντορ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, ωστόσο τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε πολύ καλά.

Με δεδομένες και τις απουσίες που είχε η ομάδα σας, φεύγετε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών σας άσχετα από το αποτέλεσμα;

“Είμαι ικανοποιημένος για την απόδοσή τους, έδωσαν τα πάντα και ό,τι είχαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετά. Είμαστε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας”.

Σε ένα ματς γενικότερα ισορροπημένο οι τελικές είναι υπέρ του Ολυμπιακού 15 με 1. Αυτό που το αποδίδετε;

“Δεν το είδα έτσι το παιχνίδι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, εμείς είχαμε την υπεροχή, ελέγχαμε τον αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε κάποια σουτ, αλλά όχι επικίνδυνες καταστάσεις για γκολ”.

Αν δεν κάνετε τελική όμως πώς θα σκοράρετε;

“Συμφωνώ ότι είχαμε τον ρυθμό, αλλά μας έλειπε η τελική πάσα. Είναι μία σημαντική λεπτομέρεια που μας έλειψε. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Είχαμε τον έλεγχο, δώσαμε τα πάντα από το 1ο έως το τελευταίο λεπτό. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Πανιώνιο που είναι πολύ σημαντικό για εμάς”.

Δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ο εκνευρισμός του Τζαβέλλα, ώστε να προστατεύσετε τον παίκτη, αλλά και την ομάδα σας με κάποια αλλαγή;

“Μιλάω συνέχεια με τον Τζαβέλλα, πριν από το παιχνίδι, στο ημίχρονο. Σε ορισμένα σημεία ίσως έχει πρόβλημα συγκέντρωσης, αλλά θεωρώ ότι με αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο τελευταίο διάστημα έχει δείξει μεγάλη βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα. Θα συζητήσω μαζί του”.

Στο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού φοβηθήκατε ότι θα έπαιρνε έκταση στο σκορ; Κι επίσης, αν μετά από αυτή την εμφάνιση θεωρείτε ότι μπαίνει ένα τέλος σε όλες αυτές τις φήμες που σας ήθελαν να φεύγετε από τον ΠΑΟΚ;

“Δεν φοβήθηκα, έχω πάντα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και στους ποδοσφαιριστές μου. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι δείξαμε περισσότερο σεβασμό στον Ολυμπιακό απ’ όσο έπρεπε. Η προετοιμασία που είχαμε κάνει ήταν να μην παίξουμε με τόσο πολύ σεβασμό, αλλά να μπούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Οταν μπήκε το γκολ, αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ότι ίσως το φοβόντουσαν εκείνη τη στιγμή. Μιλήσαμε όμως στο ημίχρονο και όταν άνοιξε το παιχνίδι, ελέγχαμε τον ρυθμό. Δεν θα ήθελα να πω τίποτα για όλες αυτές τις φήμες που μου είπατε. Δεν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή, αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή και η γνώμη μου θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον”.

Μείνατε ικανοποιημένος από τον Μπερμπάτοφ;

“Προσπάθησε, είχε θέληση, έκανε ενδιαφέροντα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όταν παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα”.

Η συνύπαρξη Μπερμπάτοφ – Αθανασιάδη δεν ήταν τόσο δημιουργική;

“Είναι δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές και η απόφαση ήταν να παίξουν και οι δύο”.

Ντεμπούτο Χατζιησαϊα. Ήταν κάτι παραπάνω από καλός από αυτό που περιμένατε;

“Φυσικά. Ξέραμε την ποιότητά του, δεν ήταν εύκολο να έρθει εδώ και να παίξει σε ένα ανοικτό παιχνίδι. Εχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα του”.

Είπατε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα, αλλά υπάρχουν παράγοντες του ΠΑΟΚ που μιλούν για συστήματα και διάφορα άλλα. Υπάρχει μία αντίφαση σε όλα αυτά…

“Δεν είναι απαραίτητα αντίφαση, μπορεί να ισχύει και το ένα, και το άλλο. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτε άλλο”.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στην Τούμπα, έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό σήμερα, αλλά την έχει πατήσει με μικρότερες ομάδες. Ποιο είναι το πρόβλημα;

“Συμφωνώ μαζί σας. Εχουμε χάσει αρκετούς βαθμούς από τις θεωρητικά μικρές ομάδες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στα επόμενα ματς και στα πλέιφ οφ. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος”.

Πέρσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, ξέφυγε πέντε βαθμούς και μετά κατέρρευσε. Μήπως ο ΠΑΟΚ βγάζει αρκετή ενέργεια κυρίως στα παιχνίδια του Ολυμπιακού; Μήπως θα πρέπει να σας απασχολήσει αυτό περισσότερο;

“Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Είναι πολλοί παράγοντες και οι λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο που διαμορφώνουν την εικόνα της ομάδας. Έχω εικόνα, αλλά δεν είναι ώρα για να το συζητήσω αυτό. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή και να τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε