Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: “Ερυθρόλευκος” τυφώνας και… “πράσινη” ταπείνωση

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

– Τρομερά πράγματα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αφού έκανε τον Παναθηναϊκό να δείχνει… μικρή ομάδα
– Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν επίδειξη δύναμης και μετέτρεψαν το ντέρμπι της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στο “τριφύλλι” σε… περίπατο (88-63)
– Το +25 είναι μια από τις μεγαλύτερες διαφορές των τελευταίων ετών στα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων
– Έδειξε αποφασισμένη για τη νίκη η ομάδα του Σφαιρόπουλου, που είχε για ηγέτη τον Πρίντεζη
– Χωρίς οργάνωση και επιθετικό προσανατολισμό η ομάδα του Πεδουλάκη – 12 π. από τον Μπουρούση που αποδοκιμάστηκε

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

“Ερυθρόλευκο” χρώμα είχε το πρώτο εφετινό ντέρμπι “αιωνίων”. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στις μάχες των… αιθέρων, κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ (20 έναντι 7), και με σχετική άνεση έγραψε το τελικό 88-63, απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, για τη 2η αγωνιστική της στην Stoiximan.gr Basket League.

Καθολική υπεροχή των πρωταθλητών Ελλάδας, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ από το 15′ κι έπειτα, με πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Λοτζέσκι. Το +25 κόντρα στο… τραγικό “τριφύλλι” έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους Πειραιώτες για την πρωτιά στην κανονικά διάρκεια της Α1. Μόνο ο Μπουρούσης ξεχώρισε από τον “πράσινο” ναυάγιο” αφού η ομάδα του Πεδουλάκη παρουσιάστηκε χωρίς… αρχή και τέλος στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι…

Το ξεκίνημα των δυο ομάδων ήταν νευρικό, με αρκετά προβλήματα στα ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός όμως είχε καλύτερο ρυθμό και πήρε πόντους από Μπιρτς και Πρίντεζη. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Παππάς μπήκε στη θέση του Καλάθη για να οργανώσει καλύτερα, αλλά ούτε κι αυτός κατάφερε να… προσπεράσει την πίεση των “ερυθρόλευκων”. Τα τρίποντα όμως των Φελντέιν και Γκιστ κράτησαν τους “πράσινους” κοντά στο σκορ. Ο Μπουρούσης κατάφερε να… φθείρει τους ψηλούς των Πειραιωτών, αλλά ο Γιανγκ και οι ασίστ του Σπανούλη “πλήγωσαν” το “τριφύλλι” κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 23-17.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας πολύ γρήγορα στο +10. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μην αφήσουν τους “ερυθρόλευκους” να ξεφύγουν, με τον Μπουρούση να κάνει “πάρτι” μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Πάνω όμως που οι παίκτες του Πεδουλάκη έδειξαν να… συμμαζεύουν το παιχνίδι ήρθε η “έκρηξη” του Ολυμπιακού, με τους Λοτζέσκι, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη. Το τρίποντο του Μάντζαρη απλά εκτόξευσε τη διαφορά στους 18 πόντους, με το 50-32 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Άξιο αναφοράς πως ο Σπανούλης των 0 πόντων, είχε μοιράσει 6 ασίστ, με ένα κλέψιμο.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο (23 έναντι 13 στο ημίχρονο). Ο Ολυμπιακός είχε πάρει… φόρα, κυριάρχησε και έφτασε με ευκολία στο καλάθι των “πρασίνων” με τον “δαιμονισμένο” Πρίντεζη. Η άμυνα του “τριφυλλιού” ήταν απούσα, πράγμα… σπάνιο για ομάδα Πεδουλάκη κι έτσι το 68-49 του δεκαλέπτου ήταν… φυσιολογικότατο.

Η τελευταία περίοδος απλά ολοκλήρωσε το “πράσινο”… ναυάγιο μέσα στο ΣΕΦ, με τους Παπαπέτρου, Γκριν και Λοτζέσκι να παίρνουν τα ηνία στο σκοράρισμα για την ομάδα του Σφαιρόπουλου και να διαμορφώνουν αυτό το.. ηχηρό 88-63. Έτσι, ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναντολού Εφές (20/10, 19:45), ενώ ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Ρωσία από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21/10, 20:00)

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-32, 68-49, 88-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπιρτς 9, Σπανούλης 2 (7 ασ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 14 (2), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέσκι 15 (3 τρίπ., 9 ριμπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε