Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Λοτζέσκι: “Προετοιμαστήκαμε για μεγάλη μάχη, αλλά…”

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

O ΜVP της 2ης αγωνιστικής και του ντέρμπι “αιωνίων” στο ΣΕΦ, Ματ Λοτζέσκι μιλά για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (88-63).

Με 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ο σμολ φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει αυτή την τεράστια νίκη ο Ολυμπιακός (σημείωσε 15 πόντους (3/6 2π., 3/5 3π.), 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε 21:20”) και τόνισε πως ήταν έκπληξη για την ομάδα του αυτό το εύκολο και ευρύ αποτέλεσμα.

«Ήμασταν έτοιμοι για μία μεγάλη μάχη και αποφασισμένοι να παλέψουμε. Η αλήθεια είναι πως μία νίκη με τόσο μεγάλη διαφορά ήταν έκπληξη ακόμη και για εμάς τους παίκτες», παραδέχτηκε ο Αμερικανός με βελγική υπηκοότητα στο “Πρακτορείο Sport”.

«Ξέρουμε πώς είναι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό… απαιτείται συγκέντρωση και ενέργεια. Προσαρμοστήκαμε στην άμυνα και στις αλλαγές του Παναθηναϊκού και διαβάσαμε καλά το παιχνίδι του. Εκμεταλλευτήκαμε το ανοιχτό γήπεδο και πετύχαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Σε συνδυασμό με τα 19 επιθετικά ριμπάουντ, πετύχαμε καλάθια με δεύτερες επιθέσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη και τον τρόπο που αντιδράσαμε μετά την ήττα στη Μαδρίτη,» ανέφερε ο Ματ Λοτζέσκι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός: «Προετοιμαζόμαστε για κάθε αγώνα σωστά. Όλοι συνεισέφεραν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κάθε ένας από τους πέντε βασικούς και όσοι μπήκαν στο παρκέ από τον πάγκο. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό,» εξήγησε.

Για το αν περίμενε πριν το τζάμπολ τέτοια άνετη επικράτηση: «Ήμασταν έτοιμοι για μία μεγάλη μάχη και αποφασισμένοι να παλέψουμε. Η αλήθεια είναι πως μία νίκη με τόσο μεγάλη διαφορά ήταν έκπληξη ακόμη και για εμάς τους παίκτες».

Όσον αφορά το αν η απουσία του Διαμαντίδη υπήρξε καταλυτικής σημασίας για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού: «Ίσως όσον αφορά την ηγετική φυσιογνωμία του. Εμένα με νοιάζει η δική μου ομάδα. Παίξαμε εκπληκτικά. Αυτοί δεν έπαιξαν καλά. Αυτό έκανε τη διαφορά,» ήταν η απάντησή του.

Την ερχόμενη Πέμπτη (20/10), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αναντολού Εφές, μία εβδομάδα μετά την ήττα στην πρεμιέρα στη Μαδρίτη και ο Λοτζέσκι τόνισε: «Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι, όπως αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μετά την ήττα από τη Ρεάλ αναζητούμε την πρώτη νίκη μας στη Euroleague φέτος. Θα τα δώσουμε όλα για το θετικό αποτέλεσμα και θα είμαστε πανέτοιμοι την Πέμπτη».

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague εξέφρασε την άποψη: «Με το προηγούμενο σύστημα δεν είχε σημασία τι αποτελέσματα έφερνες στον πρώτο γύρο, αρκεί να εξασφάλιζες την πρόκριση. Τώρα κάθε αγώνας μετράει… και από αυτό και μόνο θεωρώ πως είναι ένα καλύτερο σύστημα διεξαγωγής».

Στο τέλος, ρωτήθηκε για την αφιέρωση της νίκης από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Γιώργο Αγγελόπουλο που έχασε την πολυαγαπημένη σύζυγό του: «Χαρήκαμε που τον ξαναείδαμε. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που ήρθε. Γνωρίζοντας τι έχει περάσει και να μπορούμε από την πλευρά μας να του δώσουμε έστω μία μικρή χαρά ήταν καλό,» είπε με θλίψη ο Ματ Λοτζέσκι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε