Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Νίκησε ο λιγότερο κακός!

ΦΩΤΟ eurokinissi
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σ’ ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 63-58 κι έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

Στον έλεγχο του αγώνα στην αρχή και το τέλος του, μέσα από την άμυνα, στάθηκε ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ στο κακό επιθετικά παιχνίδι του “τριφυλλιού”, ειδικά στα τελευταία λεπτά.

“Κάναμε το 1-0 στη σειρά των τελικών, παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντικό ότι ελέγξαμε το παιχνίδι στην αρχή και στο τέλος του, χάρη στην άμυνά μας. Ξεφύγαμε στην αρχή με διψήφια διαφορά, αλλά ήταν φυσιολογικό να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός. Δεχθήκαμε κάποια καλάθια από αιφνιδιασμούς και επιθετικά ριμπάουντ, που μας πόνεσαν. Είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος του αγώνα, δεν δεχθήκαμε πόντους. Βάλαμε σημαντικά καλάθια, πήραμε το προβάδισμα και νομίζω ότι έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, προχωράμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη μας, και φυσικά να παίξουμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι. Ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του, νομίζω ότι η συμπεριφορά του ήταν κόσμια. Γενικά το παιχνίδι δεν ήταν καλό, γιατί ήταν κρίσιμο. Το πρώτο παιχνίδι μιας σειράς τελικών είναι πολύ κρίσιμο, μετράει το αποτέλεσμα. Ασφαλώς πρέπει να παίξουμε καλύτερα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, να έχουμε καλή κυκλοφορία και να διαβάζουμε καλύτερα το παιχνίδι των αντιπάλων μας”, δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου, υποστήριξε: “Το πρώτο παιχνίδι των τελικών είναι πάντα πολύ ιδιαίτερο και δύσκολο, ειδικά για τον γηπεδούχο. Σε ένα άσχημο παιχνίδι για εμάς, δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, γιατί μας φέρνει πιο κοντά στον τίτλο. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει”.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ τόνισε: “Πιστεύω ότι πολύ ξεκάθαρο τι έγινε στο παιχνίδι, στα πρώτα πέντε λεπτά δεν ήμασταν κακοί στην επίθεση, απλά δεν σκοράραμε. Μετά από αυτό, βήμα – βήμα μπήκαμε πάλι στο παιχνίδι, αλλάξαμε τον ρυθμό, είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε στο τέλος. Όταν όμως δεν μπορείς να σκοράρεις, η ζωή σου γίνεται πιο δύσκολη για να κερδίσεις. Ειδικά στα τελευταία 2’30” που δεν παίξαμε καλά επιθετικά”.

Τέλος, ο Κέι Σι Ρίβερς δήλωσε: “Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα απόψε, παίξαμε σκληρά, αλλά στο τέλος χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Παίξαμε γενικά καλή άμυνα, είχαμε κάποιο πρόβλημα στην επίθεση. Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε, είχαμε όμως την ευκαιρία μας. Έγινε το 1-0 στους τελικούς, πάμε τώρα στο ΟΑΚΑ, για να παλέψουμε. Να κάνουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι και να αλλάξουμε την εικόνα μας”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε