Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Παπανικολάου: “Να μείνουμε στην ιστορία με 3 σερί τίτλους”

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Ο πρωταθλητής Ελλάδας 2015 και 2016 Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό απόψε στις 21:00 στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό, με στόχο το 1-0.

 «Να μείνουμε στην ιστορία του Ολυμπιακού με τρείς σερί τίτλους», δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται οι «ερυθρολευκοι» πριν την πρώτη «μητέρα των μαχών»; Iσχύει πως μία ομάδα αδειάζει μετά από ένα φάιναλ φορ Euroleague; Θα έχει επηρεάσει τον Παναθηναϊκό η επιστροφή από την Πόλη, με πούλμαν και όσα επακολούθησαν αυτής; Που υπερισχύει ο Ολυμπιακός;

«Με την άμυνά μας, μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα», απαντά λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ, ο διεθνής φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά.

«Ήταν σημαντικό που είχαμε ένα παιχνίδι με τον Άρη, ενδιάμεσα από το φάιναλ φορ της Euroleague και τους τελικούς, γιατί μας βοήθησε να δούμε σε ποιο βαθμό ετοιμότητας βρισκόμαστε. Επικεντρωνόμαστε πλέον στους τελικούς, προετοιμαστήκαμε καλά, είναι η ευκαιρία μας να κατακτήσουμε έναν τίτλο και πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Μπορεί να επιδράσει αρνητικά η κόπωση από τους δύο αγώνες στο φάιναλ φρο της Euroleague τον πρωταθλητή Ελλάδας; «Το θέμα είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα κι αυτό τα λέει όλα. Από το 1997 έχει να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας στη σειρά και έχουμε την ευκαιρία να είμαστε κι εμείς στην ιστορία του Ολυμπιακού, να γραφτούμε στα βιβλία, ως η ομάδα που κατάφερε να πάρει τρία σερί πρωταθλήματα! Είναι μεγάλη πρόκληση να τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Θεωρεί εφικτό να έρθει ένα τρίτο σερί πρωτάθλημα με sweep, 3-0, για τον Ολυμπιακό; «Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε μεγάλες δηλώσεις. Σημασία έχει να κάνουμε τις τρεις νίκες που χρειαζόμαστε. Τώρα αν θα τελειώσει 3-0 ή 3-1, 3-2 δεν παίζει κανένα ρόλο. Το πρωτάθλημα να πάρεις, όπως και να έχει. Αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει!»

Η απάντησή του στην ερώτηση «που υπερισχύει ο Ολυμπιακός» βγαίνει αβίαστα για τον Κώστα Παπανικολάου:
«Όπως λέμε όλη τη χρονιά, εμείς θέλουμε να είμαστε σωστοί και αυτοί που πρέπει στην άμυνά μας. Όταν είμαστε έτσι μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα. Θα κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν οι προπονητές μας».

Στον Ολυμπιακό δεν ασχολούνται με τα όσα αρνητικά συνέβησαν στον Παναθηναϊκό, μετά τον αποκλεισμό με 3-0 από τη Φενερμπαχτσέ. «Δεν μας ενδιαφέρει ούτε στο 1% τι γίνεται στο άλλο “στρατόπεδο”. Eμείς κοιτάμε τη δουλειά μας, πως θα γινόμαστε εμείς καλύτεροι. Όταν εμείς είμαστε όπως πρέπει να είμαστε μέσα στο παρκέ, μπορούμε να καταφέρουμε όμορφα πράγματα. Όλα αυτά μπορεί να είναι και επικοινωνιακά, μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Είναι πράγματα που συμβαίνουν σε μία ομάδα, οπότε εμείς δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τη δουλειά μας».

Στο τέλος, αντί για μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Παπανικολάου εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά θα είναι μία ακόμη φορά, στο κλειστό του Φαλήρου.

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα είναι εδώ να μας στηρίξει, να μας βοηθήσει, να μας δώσει την ενέργεια και την ώθηση που χρειαζόμαστε για να κάνουμε καλά παιχνίδια και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε