Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Ιστορικό διπλό! Αποδοκιμάστηκε ο Μπέντο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τρελαίνει… κόσμο ο Πανιώνιος. Η ομαδά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε πάλι το θαύμα της και παρά τις πολλές απουσίες της, πανηγύρισε ένα μάγκικο και συνάμα ιστορικό διπλό, το οποίο την εδραιώνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ιστορικός νίκησε στο Φάληρο ύστερα από 36 χρόνια κι έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα, μιας και μείωσε τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Όσον αφορά την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα (είχε χάσει την περασμένη αγωνιστική από την ΑΕΚ) και πλέον απειλείται ανοιχτά από τους “κυανέρυθρους”.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα τους. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στη Nova, ο Μπέντο έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τον κόσμο που καθόταν στις κερκίδες πάνω από τη φυσούνα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μασούρας “πάγωσε” το “Γ. Καραϊσκάκης” από το πρώτο λεπτό, με τον Ολυμπιακό πιέζει ασφυχτικά τον Πανιώνιο επί 90 λεπτά και τον Μπαντή να κρατάει το μηδέν με νύχια και με δόντια, έχοντας μπροστά του τον Οικονόμου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός, “καθαρίζοντας” σχεδόν όλες τις φάσεις.

Ο αγώνας:

Οι “κυανέρυθροι” πάγωσαν με το… καλημέρα το “Γ. Καραϊσκα΄κης”, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Βλάχος βρήκε τον Σαββίδη, εκείνος έδωσε στον Φούντα που έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μασούρας, που βγήκε στην πλάτη του Παρέδες πλάσαρε για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, βγήκε μπροστά κι άρχισε να πολιορκεί την εστία του Μπαντή.Στο 6΄ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Καρντόσο, στο 8΄ έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ελιουνούσι, ενώ στο 25΄ η προβολή του Καρντόσο, σε άτσαλο σουτ του Ανδρούτσου εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος άνηκε στον Ελιουνούσι, το σουτ του οποίου έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Οικονόμου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παίχθηκε στο μισό γήπεδο, με τον Πανιώνιο να αμύνεται μαζικά και αποτελεσματικά στην πίεση του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχασαν τις κλασικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να “καθαρίζουν” όλες τις φάσεις μπροστά από τον Μπαντή. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με κάποιο σωστό συνδυασμό, οπότε βασίστηκαν εκ νέου στις στημένες μπάλες.

Στο 63΄ ο Ντα Κόστα πήδησε ολομόναχος σε φάουλ του Φορτούνη κι έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς έβαλε λάθος το κεφάλι του, ενώ στο 71΄ η κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια από εκτέλεση κόρνερ πήρε ύψος και χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και στο 77΄ ο εξαιρετικός Οικονόμου πρόλαβε τον Καρντόσο τη στιγμή της εκτέλεσης παραχωρώντας κόρνερ. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τους κουρασμένους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη ευκαιρία ως το τέλος. Ο Πανιώνιος, μάλιστα, έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά ο Λεάλι σταμάτησε τον Λάμπρου στο 90+3.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (75΄ Μπουχαλάκης), Ντα Κόστα, Φορτούνης, Καρντόσο, Ελιουνούσι (61΄ Ανσαριφάρντ), Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Βιάνα, Παρέδες (68΄ Μανθάτης), Σεμπά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88΄ Λάμπρου), Μασούρας, Σαββίδης (80΄ Καθάριος), Γεσίλ (61΄ Μαχμούτοβιτς).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε