Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ρομαό: «Στην Ελλάδα βρήκα αυτό που έψαχνα»

Ολυμπιακός – Ρομαό: «Στην Ελλάδα βρήκα αυτό που έψαχνα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, δηλώνει ο Αλεξις Ρομαό.

Ο έμπειρος άσος, παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «France Football» και μίλησε για όλους και για όλα, τονίζοντας την ικανοποίηση του από την επιλογή που έκανε υπογράφοντας στους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως εφετινός στόχος της ομάδας, είναι η συμμετοχή στο Champions League.

Αναφερόμενος στον αποψινό αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι για την κορυφαία διοργάνωση, ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ, δήλωσε: «Δεν ήταν εύκολη η κλήρωση. Θα πρέπει να περιμένουμε μία σύνθετη κατάσταση και ειδικά μπροστά στο κοινό τους. Είναι μία ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές. Είναι ο πιό σημαντικός αγώνας της χρονιάς. Η πρόκριση τους ομίλους, είναι κυρίαρχος στόχος της ομάδας».

Στην συνέχεια, ο Ρομαό μίλησε για την εμπειρία του στην χώρα μας: «Στην Ελλάδα βρήκα όσα έψαχνα. Σε απόλυτο βαθμό. Την πρώτη μου χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που με σημάδεψε. Κάθε τίτλος είναι δύσκολος. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη Ιστορία στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χρόνο, υπάρχει η πιθανότητα να αγωνίζεσαι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό είναι ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Πέρυσι ήμασταν στο Europa League, εφέτος θέλουμε να συνεχίσουμε στο Champions League».

Σε προσωπικό επίπεδο, η χρονιά δεν άρχισε καλά για τον Ρομαό, καθώς είχε λίγες συμμετοχές, όμως στην συνέχεια η κατάσταση άλλαξε: «Ηλθα στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Εκανα υπομονή και δούλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα. Ηξερα πως θα πάρω την ευκαιρία μου. Αλλάξαμε τρεις φορές προπονητή. Μίλησα μαζί τους κάθε φορά και μου έδωσαν να καταλάβω πως υπολογίζουν σ΄εμένα. Μετά όλα έγιναν πιό εύκολα».

Ερωτηθείς για τις διαφορές ανάμεσα στο σαμπιονά και την Super League, ο έμπειρος άσος, σχολίασε: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα υπάρχει λιγότερη τακτική. Το παιχνίδι είναι πιό επιθετικό, αν και οι ομάδες που παίζουν εναντίον μας, προσπαθούν να αμυνθούν και να μην χάσουν. Είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να νικήσουν στην Ελλάδα. Ομως σε γενικές γραμμές, το επίπεδο δεν είναι καλό. Τα ντέρμπι έχουν πάντα ενδιαφέρον».

Οσον αφορά στο μέλλον του, ο Ρομαό, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει. Ισως επιστρέψω στην Γαλλία για να τελειώσω την καριέρα μου. Εχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και προς το παρόν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Αγαπώ την χώρα, τον Πειραιά, τους ανθρώπους. Για την συνέχεια, θα σκεφθώ αργότερα»…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε