Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκινούν τα ΝΒΑ Jr. Leagues! [pics]

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η συνέντευξη Τύπου στην οποία το ΝΒΑ ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον Ολυμπιακό για τη δημιουργία των πρώτων πρωταθλημάτων Jr. NBA στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο πρωταθλήματα, το Jr. NBA Παναθηναϊκός Basket League και το Jr. ΝΒΑ Ολυμπιακός Basket League, για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών, με έδρα σχολεία και ακαδημίες σε 60 σημεία της Αθήνας και του Πειραιά ξεκινώντας από τον προσεχή Νοέμβριο.

Η κανονική διάρκεια για το Παναθηναϊκός league θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και για το Ολυμπιακός league από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Κάθε σχολείο και Ακαδημία θα εκπροσωπεί μία από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ και θα λάβει στολή με τα σήματα από τις αντίστοιχες ομάδες για τα παιχνίδια, με τον πρωταθλητή των παιδικών πρωταθλημάτων να παίρνει δαχτυλίδι ΝΒΑ και μετάλλια!

Να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα των “πρασίνων” θα πάρουν μέρος οι ομάδες της ΕΣΚΑ και σε αυτό των “ερυθρολεύκων” οι ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σταυρόπουλος, ανέφερε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με το ΝΒΑ αρχίζοντας το πρώτο Jr.NBA Ολυμπιακός league στην Ελλάδα. O ρόλος μας σαν ομάδα μπάσκετ και εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη είναι να προωθήσουμε το παιχνίδι, τις αξίες του και να φέρουμε κοντά στο άθλημα όλα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να αισθανθούν το πάθος και την εμπειρία αυτών των μοναδικών στιγμών που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει.”

Με τη σειρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδιοργανώνουμε το πρώτο Jr. NBA league για την Ελλάδα. To NBA, o κορυφαίος μπασκετικός οργανισμός, ενώνει τις δυνάμεις του με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα το οποίο σκοπό έχει να προωθήσει τις αξίες της ομάδας στην ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι παράλληλα με τη δέσμευση πάντα για την επιτυχία, αναμιγνύοντας τα με το ταλέντο των νέων παιδιών στις ακαδημίες που αποτελούν την επόμενη γενιά των πρωταθλητών στο μπάσκετ για την Ελλάδα. Η επιτυχής λειτουργία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με πάνω από 400 παιδιά είναι η απόδειξη για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προπόνησης.”

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο NBA EMEA Vice President, Basketball Business Operations Χεσούς Μπουένο: “Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δύο ιστορικά Ευρωπαϊκά σωματεία στο μπάσκετ προκειμένου να ξεκινήσουμε το πρώτο Jr. NBA league στην Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα για σχολεία και ακαδημίες θα φέρει ένα χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να συναγωνιστούν το ένα το άλλο και όχι μόνο να μάθουν το άθλημα του μπάσκετ αλλά και σημαντικά θέαμα της ζωής όπως η ομαδικότητα και ο σεβασμός. Περιμένουμε με ανυπομονησία να οργανώσουμε και να έχουμε τους πρώτους πρωταθλητές από τις δύο λίγκες. Όπως και στο σύστημα του ΝΒΑ, οι ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα θα χωρίζονται σε 2 περιφέρειες και 6 κατηγορίες. Σε κάθε πρωτάθλημα οι πρώτες 8 ομάδες από κάθε περιφέρεια θα προκρίνονται στα πλέι οφς με τις δύο επικεφαλής να συναντιόνται στον τελικό προκειμένου να αναδειχθεί ο πρώτος Jr NBA Ολυμπιακός και Jr NBA Παναθηναϊκός πρωταθλητής”.

ΦΩΤΟ actionimages.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε