Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Δεν θα χαιρετούσα τον Σπανούλη – “Ποτέ” στον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης απάντησαν σε ερωτήσεις του κόσμου και δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλο τους. Μίλησαν για τον Σπανούλη, απέκλεισαν την πιθανότητα να πάνε στον Ολυμπιακό ενώ τόνισαν ότι το καλύτερο φάιναλ φορ τους ελπίζουν να είναι αυτό του 2012.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ο βοηθός του εδώ και 13 χρόνια απάντησαν στις ερωτήσεις των αναγνωστών του Sport24.gr:

Tι πιθανότητες δίνει για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και αν φύγει θα έχει μαζί του τον Ιτούδη: “Όσον αναφορά το ποσοστό δεν είναι ερώτηση για τον ίδιο άμεσα, αλλά είναι ερώτηση για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Για το δεύτερο σκέλος, ελπίζω θα μπορούμε να δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια, όσο δηλαδή θέλει να είναι συνεργάτης μου και να μην αποδεχτεί μια πρόταση ως πρώτος προπονητής”. 

Αν ο Δημήτρης Ιτούδης αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό μετά τον Ομπράντοβιτς:
 “Είναι η ίδια ερώτηση. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε υποθετικά για τίποτα. Έχουμε μπροστά μας άλλους στόχους: θέλουμε να κερδίσουμε το Μαρούσι για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να κατακτήσουμε το κύπελλο. Το αν ο φίλος ρωτάει αν αισθάνομαι έτοιμος, αισθάνομαι. Το έχει πει ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς εξάλλου. Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες στην ομάδα. Όλα όμως αυτά είναι υποθετικά”.

Αν θα συνεχίσει στην ομάδα με χαμηλότερο προϋπολογισμό:
 “Όλα αυτά είναι υποθετικά. Το πιο σημαντικό είναι η οικογένεια Γιαννακόπουλου να αποφασίσει το τι θα ήθελε να κάνει στο μέλλον. Όποια και να είναι η απόφαση της οικογένειας, θα τη σεβαστώ απόλυτα. Αν μπορούσα να τοποθετηθώ σε κάτι, θα ήθελα να γνωρίζω αυτή την απόφαση όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Σέβομαι, όμως, όποια κι αν είναι η απόφαση της οικογένειας”.

Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών και το ενδεχόμενο να μην τους έχει στον τελικό Κυπέλλου: “Το ιατρικό τιμ κάνει ό,τι είναι δυνατόν να τους βοηθήσει να επανέλθει. Το πιο σημαντικό, για μας τους προπονητές, είναι η υγεία των αθλητών. Αυτοί θα αποφασίσουν για το αν μπορούν να συμμετάσχουν ή όχι”.

Aν βλέπατε τον Σπανούλη στον δρόμο θα τον χαιρετούσατε; 
“Δεν θα τον χαιρετούσα”.

 

Αν έχει δεχτεί πρόταση για ομάδα από το ΝΒΑ: “Δεν είχα ποτέ πρόταση ατομικά. Είχα μια πρόταση να είμαι στο Las Vegas, αλλά προτιμώ τα πνευστά στην Γκούτσα!”.

Για το αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού αγόρασε κάποιους παίκτες που να μην τους είχε ζητήσει ο προπονητής:
 ” Όχι ποτέ! Πάντα είχαμε καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Οι αποφάσεις μας είναι κοινές. Ο προπονητής προτείνει κι η διοίκηση αποφασίζει σε συνεργασία. Δράτοντας την ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Αυτοί μας έφεραν στον Παναθηναϊκό και μας κρατούν όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το μερίδιο τους στην επιτυχία είναι τεράστιο, ουσιαστικά αυτοί έχουν δημιουργήσει αυτή την ομάδα”. 

Ποια από τις ομάδες του θεωρεί ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ:
 “Πιστεύω ότι η ομάδα του 2009 έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ, με μικρές όμως αποκλίσεις από τις άλλες”.

O Δημήτρης Ιτούδης αισθάνεται έτοιμος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που φύγει ο Ομπράντοβιτς;
 “Εννοείται! Απάντησα και σε έναν άλλον φίλο, πριν. Το ότι θέλεις να αναλάβεις, δεν σημαίνει ότι μπορείς να αναλάβεις. Αυτό εξαρτάται από πολλές συγκυρίες. Δεν είναι διπλωματικό το θέμα, είναι άκαιρο όμως. Εχουμε σημαντικούς στόχους μπροστά μας! Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ρεαλιστές. Πατάμε πρώτα από όλα στα πόδια μας. Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχα δυνατότητες. Δεν με επέλεξε ο κόουτς, για να του κρατάω την τσάντα. Φιλοδοξίες υπάρχουν, αλλά πρέπει να συνοδεύονται από μια πλειάδα συγκυριών και προϋποθέσεων”.

Ντράζεν Πέτροβιτς ή Νίκος Γκάλης: 
“Κι οι δύο ήταν πολύ μεγάλοι παίκτες. Ήταν κι οι δύο αχόρταγοι στο να σκοράρουν. Μπορεί να είχαν 50 πόντους ο καθένας, αλλά κι οι δύο θα προσπαθούσαν να σκοράρουν ακόμη και στα τελευταία δευτερόλεπτα. Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον. Κι οι δύο ήταν σπουδαίοι παίκτες και άλλαξαν τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ”.


Αν αληθεύουν οι φήμες για μετακόμιση του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη το καλοκαίρι για την Ρεάλ:
 “Ας ρωτήσει τον Διαμαντίδη.” 


Αν του έχει γίνει πρόταση ώστε να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας: 
” Μέχρι τώρα που μιλάμε έχω δεχτεί 8 διαφορετικές προτάσεις από ομοσπονδίες χωρών. Όλες αυτές τις απέρριψα εν τη γενέσει τους γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένος που δουλεύω στην αγαπημένη μου ομάδα. Όσο αναφορά την Εθνική Ελλάδος, εύχομαι πάντα το καλύτερο, γιατί αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Δουλεύω χρόνια εδώ και παίζουν εκεί αρκετοί παίκτες με τους οποίους συνεργάζομαι καθημερινά. Δικοί μας παίκτες. Μετά την εθνική Σερβίας που είναι η χώρα μου, υποστηρίζω την εθνική Ελλάδα”.

Ποια είναι η καλύτερη ομάδας φέτος στην Ευρώπη;
 “Πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ καλά μέχρι τώρα. Όλα, όμως, είναι ανοιχτά. Έχουν μείνει στη διοργάνωση οι οκτώ καλύτερες ομάδες. Θα δούμε ποιες θα φτάσουν στο φάιναλ-φορ κι από εκεί και έπειτα ποια θα είναι η καλύτερη. Εμείς παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, η οποία πέρσι δεν είχε πλεονέκτημα έδρας αλλά κατάφερε να βρεθεί στον τελικό.
Επίσης παίζουμε με μια ομάδα η οποία πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά το κίνητρο τους είναι πολύ υψηλό. Ενισχύεται το κίνητρο ακόμη περισσότερο. Και περιμένουμε ότι θα έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια”.

 

Θα αποδεχόσασταν ποτέ πρόταση από τον Ολυμπιακό;

Ομπράντοβιτς:
 “Οι δύο ομάδες στις οποίες δεν θα μπορούσα να εργαστώ ποτέ είναι ο Ολυμπιακός κι ο Ερυθρός Αστέρας. Έχω φίλους και στις δύο ομάδες. Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι φίλοι και των δύο ομάδων, με πλησιάζουν και μου δίνουν συγχαρητήρια. Δείχνουν σεβασμό προς το πρόσωπο μου. Αυτό είναι η αίσθηση που εκλαμβάνω. Τις σέβομαι, αλλά δεν μπορώ να εργαστώ σε αυτές”. 
Iτούδης: “Για μένα είναι διαφορετικό για τον… Ερυθρό Αστέρα. Είναι υποθετικό… Το θέμα είναι αν ο Ολυμπιακός θα έκανε πρόταση σε μένα ή στον Ομπράντοβιτς. Πάντως, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να προπονήσω τον Ολυμπιακό”.

 

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει συνεργαστεί και ποιος είναι το καλύτερο παιδί; “Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Όσο για το ποιο είναι το καλύτερο παιδί, ο κόσμος βλέπει και μπορεί να κρίνει”.

Προς Δημήτρη Ιτούδη, ποια θα ήταν μεγαλύτερη αναβάθμιση για εσάς, μια (υποτιθέμενη) θέση assistant στο ΝΒΑ ή head coach στην Ευρώπη;
“Σας αρέσει βλέπω να μιλάμε υποθετικά! Έχω εδώ μια πολύ τιμητική θέση. Το να συνεργάζομαι με τον Ομπράντοβιτς και να έχω ουσιαστικό χώρο σε όλα τα δρώμενα, από τη δημιουργία της ομάδας, μέχρι τους αγώνες είναι τιμητική. Πιστεύω ότι βοήθησα όλα αυτά τα χρόνια στην αναβάθμιση του ρόλου του συνεργάτη. Παλιότερα ο ασίσταντ είχε το ρόλο του φίλου, του κουβαλητή ή του… αστείου της ομαδας. Τώρα αυτό έχει αλλάξει, όπως κι ο τρόπος που δουλεύει ένα τεχνικό τιμ. Η θέση είναι τιμητική. Όσο για το ΝΒΑ; Είναι ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι.
Δουλεύοντας τρία χρόνια στους Πίστονς και μιλώντας με αρκετούς προπονητές το θέμα της οργάνωσης ή της λεπτομέρειας είναι ξεκάθαρα και λυμένα. Αυτό βοηθάει πολύ τους προπονητές να μην αποσπασμένοι από άλλα προβλήματα που ίσως έχουμε εμείς εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια είχα διάφορες προτάσεις από ομάδες της Ευρωλίγκα. Το τάιμινγκ ίσως να ήταν λίγο άκαιρο. Τις ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά προτίμησα να μείνω με τον Ζέλικο. Επαναλαμβάνω το συμβόλαιο μας λήγει το καλοκαίρι και τότε θα εξετάσω προσωπικά τι μέλλει γενέσθαι. Θα μετρήσουν φυσικά οι προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέλλον”.

Πως αισθάνεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναικού όταν μπαίνει στο ΟΑΚΑ;
 “Αισθάνομαι πολύ περήφανος που ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά μου στην ομάδα. Στο πρόσωπο μου αναγνωρίζουν την προσφορά όλων όσων προσφέρουν στην ομάδα: τους προπονητές, το υπόλοιπο τιμ, τη διοίκηση. Δεν το αποδέχομαι ως προσωπική αποθέωση, αλλά όλων των συνεργατών. Επίσης να ευχηθώ υγεία!”.

 
Ποιον παίχτη ξεχωρίζει στα χρόνια της προπονητικής του καριέρας ως τον παίχτη που αφομοίωσε με μεγάλη ευκολία την φιλοσοφία του;επίσης ποιος είναι ο καλύτερος αμερικάνος που έχει προπονήσει ποτέ κατά την γνώμη του;

“Όλοι οι μεγάλοι αθλητές ήταν εύκολο να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία μου. Αυτή ουσιαστικά είναι η διαφορά μεταξύ των απλά καλών παικτών και των μεγάλων παικτών. Στους μεγάλους παίκτες δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι. Μπαίνουν αμέσως στο νόημα. Όσο για τον Αμερικάνο; Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη είναι ο Μάικ Μπατίστ. Προσφέρει πολλά χρόνια στην ομάδα και για αυτό έχει μείνει τόσα χρόνια. Το ερώτημα, βέβαια, με αυτόν είναι αν όντως είναι… Αμερικάνος. Εδώ μας φέρνει γλυκά όταν γιορτάζει ο Μιχαήλ”.

Γιατί ποτέ σε συνέντευξη Τύπου δεν έχει μιλήσει ελληνικά και αν μπορεί να διαβάσει και να καταλάβει χωρίς την βοήθεια διερμηνέα; “Δεν μπορώ να διαβάσω. Ούτε μπορώ να καταλάβω τις ερωτήσεις. Στις συνεντεύξεις Τύπου επειδή υπάρχουν συχνά οι ίδιες ερωτήσεις, μπορώ να καταλάβω. Δεν μπορώ να μιλήσω με ολόκληρες προτάσεις. Κάποια πράγματα μπορώ να τα πω”.


Στο Final-4 το 1994 στο Τελ-Αβίβ, ο Ολυμπιακός άξιζε να πάρει το τρόπαιο; 
“Όχι, το άξιζε η Χουβεντούτ, που το πήρε κι άξια”.

Τι είπατε στον Μεσίνα όταν τελείωσε ο τελικός του Βερολίνου και πήρε τέτοιο βλέμμα;
 “Δεν υπήρξε κάποιο θέμα με τον Μεσίνα στο τέλος του φάιναλ-φορ. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς τι είπαμε εκείνη τη στιγμή. Ήταν κάτι μεταξύ μας. Απλώς για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στη Βαρκελώνη όταν κερδίσαμε το τρόπαιο, ο πρώτος που μπήκε στα αποδυτήρια για να μας δώσει συγχαρητήρια ήταν ο Έτορε. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ μας”.

Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης που είχε ποτέ σε ομάδα? Μποντιρόγκα, Σαμπόνις, Διαμαντίδης, Τζόρτζεβιτς ή κάποιος άλλος;
“Φανταστείτε τι ωραία ομάδα θα είχαμε να τους βάζαμε όλους αυτούς μαζί. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τον Ντανίλοβιτς, Ερέρος, Σάντος, Βιγιακάμπα, Αρλάουκας, Σάρας, Αλβέρτης…. Αν αρχίσω να μετράω δεν θα πάμε για μεσημεριανό. ήταν αρκετοί αυτά τα 21 χρόνια”.


Τι έγινε το 1999 και αντί να εγκατασταθεί στα νότια πήγε τελικά στα βόρεια;

“Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση…Δεν υπήρχε ποτέ θέμα το 1999 να πάω στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Το 1999 η ομάδα που ενδιαφέρθηκε πρώτα για μένα ήταν ο Αρης. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη, με την εθνική Σερβίας κι είχα τρεις παίκτες στην προετοιμασία λόγω των βομβαρδισμών. Ήρθε ένας άνθρωπος του Άρη να μιλήσει μαζί μου. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και ήρθε ο Παναθηναϊκός με τη δική του πρόταση και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε”. 

Παρακολουθείτε ΝΒΑ ή γενικά μπάσκετ για διασκέδαση π.χ.; Η το μόνο μπάσκετ που βλέπετε είναι για δουλειά;
Ομπράντοβιτς: “Μου αρέσει το μπάσκετ και για διασκέδαση. Βλέπω και ΝΒΑ . Έχω την υποχρέωση να βλέπω με τον Τζόρτζε ΝΒΑ που του αρέσει πολύ. Ξέρει περισσότερα από μένα, γνωρίζει όλους τους παίκτες”!
Iτούδης: “Το ίδιο κι εγώ! Βλέπω πάρα πολύ μπάσκετ και για ανάλυση και για διασκέδαση. Θα ήθελα να βλέπω και περισσότερο”.

Mπορείτε να χαρακτηρίσετε ο ένας τον άλλον με μια λέξη:
Ομπράντοβιτς: “Ξεροκέφαλος”.
Iτούδης: “Ξεροκέφαλος. Μέσα από αυτή την ξεροκεφαλιά κερδίζει ο Παναθηναϊκός”!
Ομπράντοβιτς: “Δεν μου το έχει ξαναπεί αυτό! Δημήτρη να είσαι ειλικρινής, δεν μου το έχεις πει ποτέ αυτό! 
Iτούδης: “Δεν έπρεπε να κάνετε αυτή την ερώτηση, ήταν σίγουρο ότι θα απαντήσει αυτό…”.
Ομπράντοβιτς: “Πιστεύω ότι έχω πολύ καλή μνήμη. Συνήθως βάζουμε στοιχήματα για τα παιχνίδια που έχουμε παίξει. Βάζω συχνά στοιχήματα μόνο όταν είμαι σίγουρος”.
Ιτούδης: “Επειδή κι εγώ έχω καλή μνήμη και μπορώ να πω ότι δεν κερδίζει τόσο συχνά! Όχι τουλάχιστον με την ίδια συχνότητα που κερδίζει τα παιχνίδια. Για να επεκταθώ περισσότερο: αυτή είναι η συνεργασία μας. Όταν προετοιμαζόμαστε για έναν αντίπαλο -οποιονδήποτε- και πάω να του πω μια ιδέα θα επιμείνω σε μια ιδέα με επιχειρήματα. Δεν θα πάω έτσι. Ο προφέσορ Άτσα Νίκολιτς έλεγε ότι όλες οι φιλοσοφίες είναι οι σωστές, αρκεί να κάνεις κάτι και να το υποστηρίζεις”.
Ομπράντοβιτς: “Οπότε καταλαβαίνετε ότι σίγουρα θα δείτε αυτό που λέγαμε πιο νωρίς: θα πέσουν μπουνιές στον πάγκο”.

Ποια είναι η δουλειά του Ιτούδη:
 “Η δουλειά μου είναι να τον βάζω σε μια διαδικασία προβληματισμού. Μέσα από αυτή κερδίζει η ομάδα. Όταν, όμως, βγούμε από αυτό το δωμάτιο η ιδέα είναι μια, η ιδέα είναι μια. Δεν υπάρχει πλέον διαφωνία. Δεν θα μας δουν ποτέ να λέμε κάτι διαφορετικό.
Αυτή η συνεργασία δεν θα μπορούσε να υπήρχε κάποιο αλλού. Λόγω της ιδιοσυγκρασίας του, μου δίνει αρκετό χώρο. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες ιδεών που απορρίφθηκαν ή εγκρίθηκαν και επιμένω ότι η συνεργασία βασίστηκε σε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης”.

Τι τον φέρνει εκτός εαυτού στα ελληνικά ΜΜΕ;
“Δεν διαβάζω εφημερίδες. Μερικές φορές κάποιος έρχεται να μου εξηγήσει τι γράφουν. Πολλές φορές παίρνω εφημερίδα για να διαβάσω τα στατιστικά. Δεν με ενδιαφέρει κάτι περισσότερο. Όσο για το Βερολίνο, ήταν ξεκάθαρο γιατί έφυγα. Το ξεκαθάρισα μετά στον δημοσιογράφο, στον οποίο έδωσα και μια μεγάλη συνέντευξη”.

Κύριε Ιτούδη αληθεύει ότι υποστηρίζατε τον ΠΑΟΚ μετά από αυτή του Παναθηναϊκού;
“Γεννήθηκα στη Βέροια και από μικρός υποστήριζα την ομάδα του ΠΑΟΚ. Έγινε πρώτος προπονητής σε αυτή την ομάδα. Είμαι πάνω από όλα επαγγελματίας προπονητής. Δεν γεννήθηκα Παναθηναϊκός, αλλά έγινα Παναθηναικός γιατί η σχέση μας ξεπέρασε τα στενά επαγγελματικά όρια. Όταν έχεις την αναγνώριση από τη διοίκηση, τον κόσμο, έχεις κατακτήσει πάρα πολλούς τίτλους, τότε αλλάζει η σχέση σου με την ομάδα. Σε αγγίζει συναισθηματικά.
Έτσι έγινε με μένα, αλλά και τον Ζέλικο. Δεν είναι κάτι κρυφό. Δεν υποστηρίζω αυτή την στιγμή τον ΠΑΟΚ, αλλά υποστηρίζω τη δουλειά μου. Είτε φύγω από τον Παναθηναϊκό αύριο ή σε δέκα χρόνια, τίποτα δεν θα μπορεί να σβήσει όλα αυτά που έχω ζήσει εδώ. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την ομάδα”. 

Τι σημαίνει για τον Ζέλικο ο Ντούσαν Ιβκοβιτς;
“Είναι πολύ καλός φίλος μου, κουμπάρος και τον σέβομαι απεριόριστα. Μας δένει φιλία και οικογενειακοί δεσμοί. Ο Ντούντα βάφτισε τον μικρό μου γιο κι η γυναίκα του την κόρη μου”.

Είναι αλήθεια πως το 2000 δεν μιλούσε με τον Ρέμπρατσα;
“Όχι δεν είναι αλήθεια. Πως γίνεται να μη μιλάω με τον παίκτη μου; Δεν είναι δυνατόν! Να ειναι στην ομάδα και να μη μιλάμε; Δεν γίνονται αυτά”.

Aληθεύει ότι οι σχέσεις του με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς ψυχράνθηκαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ;
“Δεν ψυχράθηκαν οι σχέσεις μας, όχι”.

Θα δεχόταν να γίνει πρόεδρος αν του το ζητούσαν οι αφοί Γιαννακόπουλοι;
“Είμαι προπονητής και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την προπονητική. Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι μπορούν να συζητήσουν τα πάντα μαζί μου, αφού μεταξύ μας υπάρχει πολύ καλή συνεννόηση”. 

Για τον Πατ Καλάθη και την δυνατότητα να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι:
 “Πιστεύετε ότι δεν θα έβαζα έναν παίκτη αν θεωρούσα ότι εκείνη τη στιγμή θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να παίζουν στο παρκέ οι πέντε πιο έτοιμοι. Και δεν υπάρχει παίκτης που να μην θέλει να παίζει 40 λεπτά. Η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική”. 


Κ. Ιτούδη πότε γνωρίσατε τον Ομπράντοβιτς;

“Τον γνώρισα το 1993 στην Άκερσλοτ, ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Ο Ζέλικο ήταν με τη Χουβεντούτ κι εγώ ήμουν ασίσταντ κόουτς με την ΚΚ Ζάγκρεμπ. Γνώριζα από το 1989 τον Ντούντα και μιας που βρεθήκαμε έπρεπε να του παραδώσω κάτι. Από τότε κρατούσαμε μια επαφή όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΟΚ, στον Φίλιππο, στην ΜΕΝΤ. Βρισκόμασταν πάντα στο ξενοδοχείο. Το καλοκαίρι του 1999 που συζητούσα με κάποιες ομάδες, με φώναξε να μιλήσουμε για το ενδεχόμενο συνεργασίας στον Παναθηναϊκό”.


Πείτε μας με ποιον κάνετε περισσότερη πλάκα, το πειραχτήρι της ομάδας αλλά και ποια τραγούδια σας αρέσει να ακούτε;

“Ο Σάρας κάνει πολλά αστεία. Κι ο Αλβέρτης. Είναι ιδανικό να έχεις τέτοιους παίκτες. Κι εγώ αποδέχομαι τα αστεία. Μια χρονιά θυμάμαι πιέσαμε όλοι μας τον Πάτρικ Μπερκ να κάνει την μίμηση μου! Πέσαμε κάτω από τα γέλια γιατί με κάνει πολύ καλά. Μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική! Μου αρέσει ιδιαίτερα η ελληνική, ο Ρέμος κι ο Πάριος. “Μου έχεις κάνει τη ζωή μου κόλαση” και το “μετά από σένα που” είναι από τα αγαπημένα μου!”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε