Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Δίκαια νίκησε ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στην κακή κατάσταση του Διαμαντίδη και την ολιγωρία των τελευταίων λεπτών απέδωσε την ήττα της ομάδας του ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Φώτσης: “Ο Ολυμπιακός το ήθελε περισσότερο”.
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, γιατί τους άξιζε να κερδίσουν το ματς. Στα τελευταία τρία λεπτά παίξαμε πολύ άσχημα σε άμυνα κι επίθεση, γι’ αυτό και μας κέρδισαν. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, για το οποίο μιλάνε όλοι από την αρχή της σεζόν. Εμείς ήμασταν νευρικοί. Είχαμε 74 κατοχές έναντι 73 του Ολυμπιακού, αλλά δυστυχώς είχαμε πολύ μεγάλη αστοχία. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά αμυντικά στο low post, γι’ αυτό και είχαμε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε καλά την αντίπαλη άμυνα και να βγάλουμε καλύτερα σουτ, κάτι που οφείλεται στη νευρικότητά μας. Επίσης, αν και παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, δεχτήκαμε κάποια φτηνά καλάθια. Στο τέλος του ματς δεχτήκαμε δύο εύκολα λέι απ. Μία ομάδα με τη δική μας εμπειρία πρέπει να αντιδρά πολύ διαφορετικά από ό,τι εμείς. Ήταν ένα σημαντικό ματς, αλλά αυτόν τον μήνα και τον επόμενο έχουμε πολύ πιο σημαντικούς αγώνες από αυτόν», τόνισε ο «Ζοτς».
 
Όσο για την κακή εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη, είπε: «Μετά το ματς με τον Ίκαρο, ο Διαμαντίδης προπονήθηκε μόνο μία μέρα, την Κυριακή, και μόλος για 30 λεπτά. Δεν ήρθε ούτε σήμερα το πρωί στην προπόνηση πριν τον αγώνα. Σε αυτές τις συναντήσεις συζητάμε τη στρατηγική μας και πώς θα αγωνιστούμε. Μας είπε πως αισθανόταν πολύ καλύτερα απόψε. Μιλάμε για τον αρχηγό μας, τον καλύτερο παίκτη μας, τον ηγέτη της ομάδας μας. Δεν ξέρω κανέναν άλλον παίκτη, που εμπιστεύομαι περισσότερο από τον Διαμαντίδη. Δεν είχε ενέργεια και δύναμη. Αν κάποιος έχει ευθύνη για την εμφάνισή του, αυτός είμαι εγώ. Αποφάσισα να τον κρατήσω στο γήπεδο και να πηγαίνει η μπάλα σε αυτόν. Δεν ήταν μόνο η απόδοση του Διαμαντίδη το πρόβλημα. Οι ψηλοί μας είχαν 5/17 σουτ κάτω από το καλάθι».

Ο προπονητής των πρωταθλητών δήλωσε περήφανος για τη συμπεριφορά του κόσμου, την οποία χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση. «Είμαι περήφανος για τη συμπεριφορά του κόσμου μας, που έδωσε παράδειγμα σε όλους στην Ελλάδα. Οι οπαδοί μας, παρότι χάσαμε το ματς, σεβάστηκαν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ήταν πολύ διαφορετικά από ό,τι συνέβη πέρυσι. Δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια του σε αυτό που έγινε πέρυσι. Αν λοιπόν αυτό ήταν ένα καλό παράδειγμα, ας το ακολουθήσουμε».

Τέλος, αποκάλυψε πως «… πριν το ματς ο κύριος Σχινάς είπε ότι αν συμβεί κάτι, θα πρέπει να βγούμε όλοι έξω από το γήπεδο. Εμείς το σεβαστήκαμε αυτό και αποχωρήσαμε. Πιστεύω πως ήταν κάτι καλό και θα αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους αντιπάλους. Θα παρακολουθήσω με μεγάλη προσοχή τι συμβαίνει παντού». Ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο τέλος του αγώνα φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε περισσότερο τη νίκη, ήταν πιο έτοιμος και κέρδισε. Αυτή η ήττα θα μας δείξει τις αδυναμίες που έχουμε για να δουλέψουμε να τις διορθώσουμε, αφού όσο περνάνε τα παιχνίδια θα γίνονται και δυσκολότερα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε