Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Να ξεπεράσουμε την Ρεάλ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Σερβος τεχνικός του “τριφυλλιού” μίλησε για την τεράστια επιτυχία των πρωταθλητών επί της Μπαρτσελόνα, το ερχόμενο φάιναλ φορ, ενώ έθεσε σαν στόχο να ξεπεράσει με τους “πράσινους” τα ευρωπαϊκά τρόπαια της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μία ημέρα μετά την μεγάλη την νίκη επί της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση στο Final 4, ο προπονητής των επιτυχιών για τον Παναθηναϊκό, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Ιτούδης μίλησαν στην εκπομπή «Novasports News» της Nova για τον… θρίαμβο επί των Καταλανών.
 
Aναλυτικά οι δηλώσεις του “Ζοτς”:
 
Αν επανήλθαν οι σφυγμοί: “Είναι φυσιολογικό να πέφτουν σιγά σιγά οι σφυγμοί, μετά από τόσες ημέρες προσπάθειας. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μιλάμε αρκετά χρόνια μετά. Είναι δύο ομάδες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης, η ατμόσφαιρα σε όλα τα ματς, ιδιαίτερα στο ΟΑΚΑ ήταν φανταστική”.
 
Για την πορεία της ομάδας και τα σκαμπανεβάσματα που είχε: “Το είπα και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Εφυγαν σημαντικοί παίκτες. Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε με την ομαδική δουλειά να φτάσουμε στο στόχο μας. Η πρώτη υπευθυνότητά μας ήταν να μπορέσει αυτή η ομάδα να διεκδικήσει τρόπαια. Οι τελευταίες κουβέντες που είπα πριν το πρώτο παιχνίδι, ήταν να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας και παρά το γεγονός ότι δεν θεωρούμαστε φαβορί να τα καταφέρουμε”.

Για τις συνεχείς απουσίες: “Ήταν πρόβλημα που δεν ήμασταν όλοι η ομάδα μαζί από την αρχή της σεζόν. Ο Μάριτς επέστρεψε πριν λίγο καιρό. Πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε στο φάιναλ φορ. Τραυματίστηκε και ο Ντρου. Οι παίκτες μου έχουν και άλλες δυνατότητες παραπάνω. Είμαι σίγουρος”.
 
Αν ανησύχησε από την απειρία που έδειξαν σε κάποια ματς ορισμένοι παίκτες: “Γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα της ομάδας. Ποια είναι τα μειονεκτήματά μας και ποια τα πλεονεκτήματα. Μιλάμε για νέους παίκτες. Διαθέτουν υψηλό κίνητρο. Χρειαζόμαστε παίκτες που όταν βγαίνουν στο παρκέ να δίνουν το 100%. Είναι σημαντικό να θέλουν να αναδειχτούν οι παίκτες μέσα από την ομάδα. Να υπάρχει νέο αίμα στην ομάδα που θα συνδυάζεται με τους παλαιότερους που ήδη υπάρχουν στην ομάδα”.
 
Για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα: “Πιστεύω πως έχουμε παίξει και άλλα καλά ματς μέσα στη σεζόν, εκτός από αυτά με την Μπαρτσελόνα. Ψάχναμε να βρούμε τις συνθήκες που θα αποδώσει καλύτερα η ομάδα. Οσα ματς χάσαμε τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Εργαζόμαστε πολύ στις προπονήσεις για τις λεπτομέρειες”.
 
Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα δεν ξεκίνησε καλά όμως… “Προετοιμάζουμε πάντα το παιχνίδι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Αν δεν αντιδράσεις στη διάρκεια του αγώνα μπορεί να μην παίξει ρόλο η προετοιμασία. Αν μου έλεγες κάποιος τι θα συμβεί χωρίς τον Ντρου και τον Διαμαντίδη στην επίθεση, ίσως να μην ήξερα. Ετσι είναι το μπάσκετ, γι αυτό είναι όμορφο. Πρέπει πάντα να ψάχνεις τρόπο για να κερδίσεις”.
 
Τι σκέφτηκε όταν οι διαιτητές χρέωσαν με 2ο φάουλ τόσο νωρίς τον Διαμαντίδη: “Μετά το πρώτο παιχνίδι εμείς αποφασίσαμε με τους παίκτες να μην ασχοληθούμε με τη διαιτησία και να είμαστε προσαρμοσμένοι στο στόχο μας. Αποφάσισα εκείνη την ώρα να κρατήσω στον πάγκο τον Διαμαντίδη. Αυτό ήταν το σημαντικό εκείνη τη στιγμή, να ηρεμήσει ο Δημήτρης. Και πράγματι έκανε ένα πολύ καλό ματς στην συνέχεια, χωρίς να κάνει κανένα άλλο φάουλ”.

Για τους χαμηλούς τόνους που κρατάνε οι παίκτες του: “Φαίνεται ότι έχουν καλούς δασκάλους. Πιστέψτε με είναι πολύ συνειδητοποιημένοι οι παίκτες μου. Ξέρουν πολύ καλά τι κατάφεραν αλλά ξέρουν και τι μας περιμένει στη συνέχεια. Ξεκινάω από το τέλος. Είναι μια ομαδική επιτυχία. Υπάρχουν παιδιά που μπήκαν τώρα στην ομάδα. Π.χ στο διάστημα που ήταν έξω ο Ντρου και ο Διαμαντίδης, ο Περπέρογλου πήρε προσωπικές επιθέσεις, φώναξε παρών. Επαναλαμβάνω όμως ότι το πιο σημαντικό είναι να δούμε σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε πριν το φάιναλ φορ. Οφείλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην υπάρξουν άλλες ατυχίες. Επόμενο ματς είναι αυτό με τον Πανιώνιο. Δύσκολο ματς και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι”.
 
Για τη Σιένα (ερώτηση προς τον Δημήτρη Ιτούδη): “Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως τη σειρά αυτή της Σιένα με τον Ολυμπιακό δεν την παρακολούθησα. Και μόνο το γεγονός όμως πως αυτή η ομάδα διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο μια ήταν 50 πόντων διαφοράς από το πρώτο παιχνίδι, απλώς αποδεικνύει ότι πρόκειται μία πολύ σκληρή ομάδα. Με την προσθήκη του Γιάριτς ανέβηκε μάλιστα ακόμα περισσότερο”.
 
Για τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Οι φιλίες και οι σχέσεις χτίζονται. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται. Υπάρχει όπως είπατε ο στρατηγός. Όταν αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου όλα είναι καλά. Εγώ είμαι ευτυχής που έχω χώρο από τον κόουτς Ομπράντοβιτς στην προπόνηση. Εκεί φαίνεται το μεγαλείο του προπονητή Ομπράντοβιτς”.
 
Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει τα 8 ευρωπαϊκά που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης και αν θα είναι ο ίδιος στον πάγκο: “Ελπίζω πως αυτή την εκπομπή την βλέπουν τα αδέλφια του κ. Γιαννακόπουλοι. Αν είναι εκείνοι έτοιμοι εγώ είμαι έτοιμος να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τη Ρεάλ”.
 
Για το δέσιμο της ομάδας: “Είναι το πιο σημαντικό απ’όλα να υπάρχει εμπιστοσύνη σε μία ομάδα. Να πιστεύει ο ένας τον άλλο. Αναλύσαμε φάση προς φάση την Μπαρτσελόνα όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται γρήγορα. Αυτό ισχύει και για τους παίκτες. Οι καλύτεροι είναι εκείνοι που σκέφτονται με ταχύτητα”.
 
Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού: “Δεν είδα κάποιο παιχνίδι της σειράς Σιένα – Ολυμπιακός. Δεν έχω σαφή εικόνα για το τι συνέβη. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που σεβόμαστε πολύ. Θα έχουμε μεγάλη σειρά αγώνων με τον Ολυμπιακό, τόσο στο Κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε