Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Το σκορ είναι 19-2

Αισιόδοξος για τη συνέχεια εμφανίστηκε ο ΄προπονητής του Παναθηναικού
Αισιόδοξος για τη συνέχεια εμφανίστηκε ο ΄προπονητής του Παναθηναικού, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον τελικό του Κυπέλλου ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε απολογισμό για τα αίτια της ήττας, ενώ έκανε και καταμέτρηση των τίτλων στα όσα χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”: 

Οκτώ ολόκληρα χρόνια είχε ο Παναθηναϊκός να βρεθεί στη θέση που βρέθηκε το Σάββατο στο Ελληνικό. Πέρασαν 16 νικηφόροι τελικοί για να γνωρίσουν οι «πράσινοι» και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την πικρή γεύση της ήττας. Ο Σέρβος προπονητής μίλησε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ» και δέχθηκε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στον 35ο τελικό. Για τους λόγους της ήττας, το rotation της ομάδας, τα 17 χαμένα ριμπάουντ, το «τέλος εποχής» που ορισμένοι σπεύδουν να εκτιμήσουν ότι πλησιάζει για τον Παναθηναϊκό!
Θυμάστε από πότε είχατε να χάσετε, ο ΠΑΟ και εσείς, σε τελικό;
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια… Πρέπει να μετρήσω! Νομίζω από το 2001 στον τελικό με αντίπαλο τη Μακάμπι. Εννέα χρόνια πριν.
Πόσο διαφορετική είναι η επόμενη μέρα από τις προηγούμενες φορές, τις 16 που μεσολάβησαν από τότε;
Αλλάζουν τα συναισθήματα. Είμαι στεναχωρημένος για τους παίκτες μου, γιατί ξέρω ότι ήταν έτοιμοι να παλέψουν σκληρά, αλλά και για τους οπαδούς μας, οι οποίοι την τελευταία περίοδο μάς έχουν συμπαρασταθεί με εκπληκτικό τρόπο.
Κάνατε απολογισμό για τα αίτια της ήττας;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι! Χάσαμε 17 αμυντικά ριμπάουντ και κάναμε 14 λάθη. Ήμασταν καλύτεροι στις βολές, στα δίποντα και στα τρίποντα αλλά ο Ολυμπιακός είχε 14 περισσότερες κατοχές της μπάλας.
Υπάρχει η εντύπωση ότι το rotation της ομάδας,για την εποχή,είναι μικρό.Συμφωνείτε; Κι αν ναι, πιστεύετε ότι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στον τελικό;
Όσοι έχουν αυτήν την εντύπωση ας πάρουν τους προηγούμενους 16 τελικούς για να λάβουν την απάντηση. Στα μεγάλα ματς το φυσιολογικό είναι να αγωνίζονται εννέα παίκτες. Μάξιμουμ δέκα. Δεν με ενδιαφέρει τι λέτε εσείς ή τι λέει ο οποιοσδήποτε!
Δεν αναφέρθηκα στο rotation του τελικού. Αλλά στη χρονική περίοδο. Μήπως είναι νωρίς για να υπάρχουν αγώνες με τόσο μικρό rotation;
Τώρα ορίστηκε ο τελικός! Στο Μαρούσι τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής είχε ο Νίκολας με 23 λεπτά. Είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε χρόνο και σε άλλους παίκτες. Το ίδιο και σε προηγούμενα ματς της ίδιας χρονικής περιόδου.
Οπότε αφού δεν ήταν θέμα ενέργειας και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός φάνηκε να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μήπως οι αντίπαλοί σας ήθελαν περισσότερο τη νίκη καθ΄ ότι είχαν να κατακτήσουν τίτλο από το 2002;
Είναι δυνατόν να συζητάμε κάτι τέτοιο για έναν τελικό; Το ίδιο θα έπρεπε να με ρωτήσετε, εσείς ή όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο και πέρσι. Και πρόπερσι. Δηλαδή οι παίκτες του Ολυμπιακού το ήθελαν περισσότερο από τους παίκτες μου; Έχω παίκτες νικητές, που θέλουν να νικούν και στην προπόνηση. Ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί δεν παίξαμε ανάλογα του επιπέδου μας και επίσης ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε.
Για ποιους λόγους χάθηκαν τα 17 αμυντικά ριμπάουντ;
Θεωρώ ότι αμυντικά, παίξαμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια. Όμως υπήρχαν φάσεις, κυρίως στην αρχή της τρίτης περιόδου, που οι διεκδικούμενες μπάλες κατέληγαν σε παίκτες του Ολυμπιακού. Συμβαίνει αυτό. Επίσης, ο Ολυμπιακός σημείωσε κάποια σημαντικά καλάθια στη λήξη της επίθεσής του. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι είχαν υπομονή για να βρουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για το σουτ, όμως ταυτόχρονα δείχνει πως κάναμε μεγάλη προσπάθεια που κάποιες φορές για ένα κλικ δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Συνέβη κάτι στον τελικό που δεν το περιμένατε;Για παράδειγμα,κανείς δεν θα περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα κρατούσε τον Ολυμπιακό στους 68 πόντους και θα έχανε το ματς!
Και εγώ το ίδιο! Αλλά στον αθλητισμό μπορεί να συμβεί και αυτό. Δεν μου προκαλεί έκπληξη, δεν είναι απίστευτο! Εξίσου απροσδόκητο ήταν οι βολές μας. Δείτε τα τελευταία ματς τα ποσοστά μας. Θα περίμενε κανείς ότι θα χάναμε μόνο μία βολή; Μπορεί όμως να συμβεί και αυτό.
Έξω από τα αποδυτήρια ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος ήταν δακρυσμένος.Το γνωρίζετε;
«Το γνωρίζω. Είναι πολύ σκληρό και δείχνει, κάτι που ήδη έχουν αντιληφθεί όλοι, πόσο αγαπάει την ομάδα. Είναι συγκλονιστικό, αλλά είναι και ανθρώπινο. Αυτός είναι ο κ. Θανάσης. Δεν είναι ούτε κακό ούτε κατακριτέο. Και ειλικρινά με στεναχώρησε το γεγονός…»
 
Γιατί αποφασίσατε να τον βάλετε στον τελικό;
Έχω μεγάλη εμπειρία και δεν έχω να απαντήσω το παραμικρό για τις επιλογές μου! Ήταν καλή στιγμή να επιστρέψει στην ομάδα. Πρώτα από όλα γιατί τον σέβομαι για την ποιότητα, την εμπειρία και τον χαρακτήρα του. Γιατί έκρινα ότι πρέπει να είναι στον τελικό. Δεν περίμενα να παίξει 30 λεπτά, δεν περίμενα να κάνει εκπληκτικά πράγματα. Η απόφασή μου λοιπόν ελήφθη γιατί τον σέβομαι ως παίκτη. Και γιατί πάντα αποφασίζω με βάση το καλό της ομάδας μου. Το καλό της ομάδας πίστευα ότι ήταν να μπει ο «Σάρας».
Κάποιοι εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έρχεται και ο Παναθηναϊκός η ομάδα της οποίας ο κύκλος κλείνει. Τι τους απαντάτε;
Τίποτα. Δεν είναι ερώτηση στην οποία θα απαντήσω εγώ. Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να δώσει απάντηση. Θα τη δώσει μόνο ο χρόνος. Ας μη βιαζόμαστε, στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι όπου με συνάντησαν φίλοι του Παναθηναϊκού μου έλεγαν να μη στεναχωριέμαι και ότι πιστεύουν στην ομάδα, ενώ οι φίλοι του Ολυμπιακού μου έλεγαν πως κάποια στιγμή θα έπρεπε να μας νικήσει και η ομάδα τους. Αν δεν κάνω λάθος στα χρόνια που είμαι στον ΠΑΟ το ρεκόρ των τίτλων είναι 19-2.
Κάποιοι επισημαίνουν ότι είναι πολλά τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι και ίσως αυτό δεν είναι θετικό.
Αυτό το γνωρίζουμε από την αρχή της σεζόν. Δεν είναι πρόβλημα. Είμαι βέβαιος γι΄ αυτό. Έχουμε ακόμη δύο διοργανώσεις και μόνο αυτό σκεπτόμαστε από το βράδυ του Σαββάτου.
Εσείς θέλετε να παραμείνετε; Λήγει και το δικό σας συμβόλαιο…
Το μόνο που θέλω αυτήν τη στιγμή είναι να πάω στο γήπεδο και να προετοιμάσω την ομάδα μου για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ακολουθούν δύο κρίσιμοι αγώνες που θα κρίνουν πολλά. Με την Μπαρτσελόνα και με τον Ολυμπιακό.
Τι πρέπει να αλλάξει ώστε να είναι η ομάδα σας καλύτερη και να πετύχει τους στόχους της;
Πρώτα από όλα να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στις πιθανότητές μας. Και τα δύο ματς είναι πολύ δύσκολα. Όμως έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε. Ξέρουμε τον τρόπο και μπορούμε να το πετύχουμε. Θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας που πιστεύω ότι θα γεμίσει το ΟΑΚΑ και θα μας δώσει ώθηση.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε