Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ονειρεύεται Εθνική Ελλάδας ο Οικονόμου!

ΦΩΤΟ szegedma.hu
ΦΩΤΟ szegedma.hu

Δεν έχει παραιτηθεί των ονείρων του να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στις τάξεις της εθνικής Ελλάδας, εφόσον του δοθεί η ευκαιρία, δηλώνει ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής, ομογενής στην Ουγγαρία, Κώστας Οικονόμου, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν στέλεχος της εθνικής παίδων Ελλάδας.

Η ουγγρική ειδησεογραφική σελίδα szeged.ma, η οποία φιλοξενεί συνέντευξή του, αναφέρεται στην μεταγραφή του Κώστα Οικονόμου από την ΜΤΚ της Βουδαπέστης στην ομάδα της πόλης Σέγκεντ, SZEOL, η οποία φιλοδοξεί να επιστρέψει σύντομα στην Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο νεαρός Έλληνας ομογενής δουλεύει σκληρά και θα αποτελεί πλέον βασικό στέλεχος της ομάδας της SZEOL, ενώ προετοιμάζεται για τον πρώτο του αγώνα με τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα, που αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιουλίου.

Ο 20χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού, έχει γεννηθεί το 1996 στη Βουδαπέστη, όπου βρέθηκε για σπουδές ο πατέρας του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, παραμένοντας πλέον μόνιμα εκεί.

Ο Κώστας Οικονόμου είχε επιλέξει πριν τέσσερα χρόνια να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα παρά τις προσπάθειες της ουγγρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να τον προσελκύσει στις τάξεις της, αλλά ήδη τον είχε ανακαλύψει η ελληνική Ομοσπονδία και συγκεκριμένα ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός στις ομάδες παίδων και νέων Θοδωρής Παχατουρίδης.

Είχε προηγηθεί η υπόδειξη του επιτελείου του Φερνάντο Σάντος που είχε ανακαλύψει τον νεαρό Έλληνα ομογενή μέσω του Πάολο Σόζα που ήταν τότε προπονητής στην ουγγρική Βιντεοτόν.

Η μεγάλης κυκλοφορίας ουγγρική αθλητική εφημερίδα Nemzeti Sport, σε δημοσίευμά της τον Ιανουάριο του 2013, με τίτλο “Εκλάπη αμυντικός”, είχε αναφερθεί στην “αρπαγή, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, από τους Έλληνες”, του “ταλαντούχου” 16χρονου (τότε) ποδοσφαιριστή, Κώστα Οικονόμου, παίκτη της Ακαδημίας της ΜΤΚ.

Το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως τα “λαγωνικά” της ΕΠΟ ενήργησαν αστραπιαία και κάλεσαν τον Οικονόμου ένα χρόνο νωρίτερα στην εθνική παίδων Ελλάδας, επέρριπτε έμμεσα ευθύνες στους ανθρώπους της ουγγρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που είχαν καθυστερήσει να καλέσουν αυτοί πρώτοι τον Οικονόμου στη δική τους Εθνική.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε