Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ώρα μηδέν για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Η προθεσμία της Ουέφα εκπνέει σε λίγες ώρες και λόγω Σαββάτου ότι έγινε έγινε. Οι πιθανότητες να γλιτώσουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό , κυρίως, οι «πράσινοι» αλλά και οι «κιτρινόμαυροι» είναι ελάχιστες.

Ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό, οι τελευταίες ελπίδες περιορίζονται στην πρωτοβουλία των παλαίμαχων της ομάδας οι οποίοι έχοντας εξασφαλίσει το ποσοστό της οικογένειας Βαρδινογιάννη, θα ξεκινήσουν επαφές την Δευτέρα με τους υπόλοιπους μετόχους ώστε να τους θέσουν προ των ευθυνών τους. «Η΄ βάλτε χρήματα ή δώστε και εσείς τις μετοχές σας» θα είναι ουσιαστικά το μήνυμα. Ακόμα και αν βάλουν, όμως, όλοι χρήματα και πάλι τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς η διορία της Ουέφα θα έχει εκπνεύσει και θα περιμένουν μια άτυπη παράταση από την ομοσπονδία.

Για την ώρα, τα χαρτιά των διακανονισμών για τις οφειλές προς τους παίκτες βρίσκονται στην Παιανία, ενώ υπάρχουν και τρεις ομάδες που ζητάνε χρήματα από τον Παναθηναϊκό.

Πάμε τώρα στην ΑΕΚ, εκεί όπου είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Εκεί τουλάχιστον, υπάρχει διοίκηση και κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να δώσουν λύση για να γλιτώσει η ομάδα μια εξέλιξη που θα την καταδικάσει και για επόμενα χρόνια.

Την Παρασκευή ο Ντέμης Νικολαϊδης διέψευσε τα σενάρια περί επαφών με τους επιχειρηματίες Ρέστη, Μπεθάνη ή ακόμη και Ρώσους υποψήφιους επενδυτές, ενώ οποιαδήποτε εμπλοκή του με την ΑΕΚ διέψευσε και ο Βίκτωρας Ρέστης. Την ίδια ώρα αν και αρχικά φαινόταν πως βρίσκεται λύση στο θέμα της εφορίας, ο πρόεδρος της «Ένωσης», Ανδρέας Δημητρέλος διέψευσε κάτι τέτοιο τονίζοντας πως θα προσπαθήσει για λύση την Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει πως χάνει και η ΑΕΚ την προθεσμία, αφού το Σάββατο που αυτή λήγει, δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξέλιξη. Ουσιαστικά και οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν σε σιωπηρή παράταση λίγων ημερών από την Ουέφα έχοντας όμως σαφώς καλύτερα εχέγγυα από τον Παναθηναϊκό πως μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Είναι γεγονός πως και οι δύο ομάδες βρίσκονται μπροστά στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Δύο από τους μεγαλύτερους ελληνικούς συλλόγους κινδυνεύουν με διάλυση, αφού οι επιπτώσεις που θα φέρει ο αποκλεισμός θα επηρεάσουν τις τύχες των ομάδων και τα επόμενα χρόνια, ενώ καθίστανται αποτρεπτικές για οποιονδήποτε επενδυτή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε