Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ορατός ο κίνδυνος να μην καλυφθεί τηλεοπτικά το Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Η αναμέτρηση της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ πιθανό να μην μεταδοθεί στην Ελλάδα λόγω των απεργιών στην κρατική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης εξήγησε στον Sentra FM ότι οι τεχνικοί θα πάνε στο Γ. Καραϊσκάκης για να στείλουν το σήμα στην Ευρώπη ώστε να μην έχει πρόβλημα η ΕΡΤ στη σύμβαση της με την TEAM αλλά στην Ελλάδα έχουν σκοπό να μην επιτρέψουν την τηλεοπτική μετάδοση, εκτός αν αλλάξει στάση μέχρι τότε η Πολιτεία.

“Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι Ολυμπιακός. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουμε δείξει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη που πληρώνει το τέλος ότι δεν έχουμε κόψει κανένα αθλητικό και πολιτικό γεγονός. Όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Από το μισθό του 2009 που ήταν πάρα πολύ μικρός φτάσαμε να παίρνουμε το 20% του μισθού, που δεν είχαμε πάρει τότε ούτε σύμβαση, ήμασταν οι μόνοι που δεν είχαμε γενική συλλογική σύμβαση.
Όταν έχω 36 χρόνια και από τα 1.400 ευρώ θα με πάει στα 900 και έπαιρνα 2.000 μέχρι πριν 2 χρόνια, τι να πω. Ειλικρινά λυπόμαστε για τις τακτικές της κυβέρνησης, που δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση και να μας αναγγέλλει ως εισαγγελέας. Πού είναι ο διάλογος και η συζήτηση; Το μόνο που παίρνουμε είναι ύβρεις, χλευασμό και το νόμο του τσαμπουκά στους φτωχούς, τους εργαζόμενους που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση. Σήμερα ακούσαμε ότι παιδιά λιποθυμούσαν σε σχολείο από την ασιτία. Αν μας ενδιαφέρει να δείχνουμε άρτον και θεάματα σε τέτοια κατάσταση».
Ηρθε η ώρα να δείξουμε φωνή εμείς οι εργαζόμενοι. Έχουμε αποφασίσει, χωρίς να είναι τελειωτικό με όποια μέσα έχουμε να δείξουμε ότι έχουμε φωνή. Υπάρχει απόφαση για απεργία, όπως κάνει η ΓΣΕΕ, χωρίς εξαιρέσεις. Η εξαίρεση δίνεται την ίδια μέρα το πρωί ή την προηγούμενη αν πρέπει να στήσουν. Λογικά για να μην υποστεί η ΕΡΤ και γενικότερα η Ελλάδα κυρώσεις και χλεύη, θα γίνει παραγωγή και το σήμα θα σταλεί μόνο στο εξωτερικό και στην Ελλάδα αν θέλει να παιχθεί μαγνητοσκοπημένο την επόμενη μέρα. Για την ώρα αυτή είναι η απόφαση.

Θα εξαιρεθούν οι κάμεραμαν για να πάνε στο γήπεδο. Αν αύριο μας δώσουν κάτι και δεν είμαστε ψιλικατζήδες, εννοώ να μας δώσουν φως ότι θα υπάρξει ΕΡΤ και αύριο, γιατί είναι ταφόπλακα αυτό το πολυνομοσχέδιο από τη στιγμή που μπήκαμε στους νόμους της ΔΕΚΟ όπου κόβουν οριζόντια τα πάντα. Από 5.500 μειώθηκε σε 2.800 το προσωπικό τα τελευταία 2,5 χρόνια και σου κόβει νυχτερινά και αργίες, βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ. Ελεος, δεν αντέχουμε άλλο το ξύλο.

Δεν θα δώσουμε στιγμιότυπα σε κανένα κανάλι. Και τον πρωθυπουργό δεν τον δώσαμε. Εχουμε πει να μη δίνονται pool ή αν δίνονται, να χρεώνονται.
Το pool είναι μια μορφή ανεργίας και επειδή η ΠΟΣΠΕΡΤ καλύπτει και τα ιδιωτικά και τους τεχνικούς, δεν είναι δυνατόν η ανεργία να μαστίζει τον κλάδο μας. Εμείς θέλουμε να μη δίνουμε δωρεάν το pool και να τα οικονομάνε οι καναλάρχες. Είναι δύσκολη η εποχή, πρέπει ο καθένας να διαφυλάξει τον διπλανό του.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε