Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οργισμένη αντίδραση της Ξάνθης για Βασιλακόπουλο! “Διαστρέβλωσαν τα λόγια μου”, λέει ο παράγοντας

ΦΩΤΟ facebook
ΦΩΤΟ facebook

Ο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης απάντησε στις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Arena. Tον χαρακτήρισε «δεινόσαυρο» και είπε ότι έχει υποστεί άνοια… Ακολούθησε δεύτερη τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΚ, που αναφέρει ότι διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του.

Ο κ. Ζαγναφέρης απάντησε με ανακοίνωση και ο κ. Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε εκ νέου με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport 24.

Η ανακοίνωση του κ. Ζαγναφέρη: 

“Η ντροπή είναι πολύ μικρή λέξη για να αποδώσει την ύβρη και τη θρασύτητα του κ. Βασιλακόπουλου, προέδρου της ΕΟΚ, σχετικά με τη δήλωση του για την Ξάνθη ως μη κατάλληλο τόπο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ. 

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας». 

Και αυτό επειδή ήμασταν η μοναδική πόλη που εγγράφως και επισήμως διεκδικήσαμε τον τελικό του μπάσκετ και δεν μπορούσε να μας προσάψει τίποτε άλλο. Ποιός σας ενημέρωσε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας; Η αστυνομία; Ο στρατός; Οι μυστικές υπηρεσίες της CIA; Γνωρίζετε κάτι; 

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε επαρκώς στα παραπάνω ερωτήματα μας, δεν μένει παρά να σας χαρακτηρίσουμε ως έναν κοινό συκοφάντη, ψεύτη, που με την άθλια δήλωση σας, υποσκάπτετε όχι μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και την ηρεμία των Ελλήνων πολιτών της περιοχής. Η λέξη ντροπή είναι λίγη. 

Τι να περιμένει κανείς από έναν παράγοντα «δεινόσαυρο» της Ε.Ο.Καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στη δεκαετία των 80 και μόνο σε μόνο σε άνοια μπορούν να δικαιολογηθούν τα λεγόμενα του. Δυστυχώς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. 

Κύριε Βασιλακόπουλε, αμφιβάλλουμε αν έχετε επισκεφτεί ποτέ την πόλη μας και ούτε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όμως να μας αφήσετε ήσυχους να πορευτούμε με τα οράματα μας, με τον πολιτισμό μας και την πολυπολιτισμικότητα μας. 

Διαχρονικά ως Ξανθιώτες, έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, που πάμε και τι έχουμε προσφέρει στη Χώρα μας. Απομονωθείτε στον μικρόκοσμό σας και ασχοληθείτε με τις ίντριγκες που σας καθιέρωσαν «δεινόσαυρο» παράγοντα”.

Στον ArenaFM 89.4 φιλοξενήθηκε και ο Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος τόνισε: “Είναι απαράδεκτα όλα αυτά που είπε, η Ξάνθη είναι μια πολιτισμική πόλη και ποτέ δεν είχαμε προβλήματα με τους Μουσουλμάνους. Μάλλον ο κ. Βασιλακόπουλος έχει γεροντική άνοια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς .

Είμαστε από τις πιο φιλήσυχες πόλεις, απορώ που βρήκε τέτοιες πληροφορίες ο κ.Βασιλακόπουλος. Έχει αντιδράσει ο κόσμος, μετά από μένα αντέδρασε και ο δήμαρχος ενώ αντιδρά και η ΚΕΔΕ. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Μάλιστα η Ξάνθη ήταν η μόνη πόλη που είχε ζητήσει επίσημα τον τελικό κυπέλλου. Στο χαρτί μάλιστα που τους είχα στείλει , τους είχα επισημάνει ότι αν πιστεύουν ότι έχουμε κάποια ατέλεια, να μας το πουν και θα το διορθώσουμε.

Εμείς πάντως είμαι έτοιμοι ακόμα και τώρα να φιλοξενήσουμε τον τελικό, το γήπεδο είναι έτοιμο”.

Αργότερα ήλθε και η τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: “Καταρχήν, πρέπει να σας πω ότι δεν έχω υποστεί άνοια, το μυαλό μου δουλεύει ακόμη πάρα πολύ καλά! Δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Είπα ότι η παρουσία των δυο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και με τη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διεξαχθεί το παιχνίδι στη Λάρισα, εφ’ όσον η Αστυνομία διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή ήταν η απόφαση, αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Περιμένουμε ένα έγγραφο από την Αστυνομία, βεβαίως. Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του δημόσια. Και μιλάω βεβαίως για την Αστυνομία, αυτή είναι υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Ήδη αναφέρθηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτά, ας τα πουν δημόσια και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό ζητάμε. Το Στρατηγείο της Αστυνομίας μας είπε πως κατάλληλος τόπος είναι η Αθήνα, αλλά δέχθηκε την πρόταση του Άρη για τη Λάρισα. Δεν γίνεται να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις. Δεν γίνεται να καθοριστεί εξ’ αρχής το γήπεδο του αγώνα, διότι αν αποφασιστεί η Καλαμάτα και στον Τελικό φτάσουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, θα είναι αστείο. Πως να προκαθορίσουμε δηλαδή την πόλη με όλα αυτά που γίνονται; Η ελληνική κοινωνία έχει λάθος συμπεριφορά. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν είναι αθλητικό. Εκεί να στρέψετε τους προβολείς και το ενδιαφέρον σας. Δεν προσβάλλω κανέναν, ίσα ίσα που εγώ υπερασπίστηκα την Ξάνθη. Δεν ήθελα να γίνουν ζημιές στην πόλη από τους χούλιγκανς. Περιμένω από την Παρασκευή την Αστυνομία. Θέλουμε να γίνει ο αγώνας στη Λάρισα. Αν δεν μπορεί αυτό να συμβεί, τότε ο Τελικός θα γίνει στην Αθήνα. Ας αναλάβουν οι αρχές επιτέλους τις ευθύνες τους”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε