Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οργισμένος ο Σπανούλης, ξέσπασε κατά πάντων

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν άντεξε την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και ξέσπασε καταλογίζοντας ευθύνες στους αρμόδιους, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Basket League. Διαβάστε τι είπαν, επίσης, ο Μπαρτζώκας, ο Πεδουλάκης και ο Διαμαντίδης.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

“Δεν ξέρουμε αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι απαράδεκτο αυτό και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως γίνεται αυτό σε ένα άθλημα που μας προσφέρει τόσες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Είναι ένα πρωταθλημα που δεν έχει μια εκπομπή μπασκετική. Που δεν υπάρχει καν πρόγραμμα. Ξεκινάει η Ευρωλίγκα κι εμείς δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ματς. Να δούμε επιτέλους τι θα γίνει.

Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος. Εγώ παίζω μπάσκετ. Αν ήμουν υπεύθυνος θα έκανα τα πάντα για να λυθεί το θέμα. Να σταματήσουμε να υποβαθμίζουμε το πρωτάθλημα. Πιο κάτω δεν γίνεται να το πάμε. Πως θα μείνουν οι διεθνείς εδώ. Ας προσπαθούσαν να λύσουν τα προβλήματα το καλοκαίρι. Δώρον-άδωρο να προσπαθούν να τα λύσουν την τελευταία βδομάδα”, ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του αρχηγού του Ολυμπιακού.

“Έχουνε μείνει περισσότερο από όσο θα έπρεπε στα περσινά. Ότι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Πλέον πρέπει να είμαστε σεμνοί, ταπεινοί, να δουλεύουμε σκληρά. Να δουλέψουμε πιο πολύ. Και να πάμε βήμα-βήμα”.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

“Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει αξία και ποιότητα. Όλοι τα έχουν πλεον σαν δεδομένα και καλείται να δείξει ότι έχει χαρακτήρα και νοοτροπία. Η ομάδα έμεινε ίδια και κατά την άποψη μου ενισχύθηκε. Είχε ένα “απωθημένο”, το οποίο έχει φύγει. Το κατάλαβα με την κουβέντα που είχαμε με παίκτες και προέδρους. Βλέπω την ίδια επιθυμία για την κατάκτηση νικών και τίλων. Από όλους. Δεν υπάρχει απωθημένο, υπάρχει η ίδια επιθυμία ίσως και περισσότερη. Διαβάζω τις δηλώσεις, χωρίς να υπάρχει συννενόηση ή γραμμή, όλοι είναι σεμνοί, ταπεινοί, αλλά το ίδιο φιλόδοξοι”.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη:

“Για μας είναι μια δύσκολη χρονιά. Φέτος είναι κάτι διαφορετικό για όλολυς. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μείνει ο Παναθηναϊκός ψηλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν νιώθω ότι έχω περισσότερες ευθύνες. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα δώσουμε το 100%”.

Οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

“Το ελληνικό μπάσκετ το προέβαλε κατά κόρον ο Παναθηναϊκός, χάρις στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το ελληνικό μπάσκετ έχει σχολή, έχει παίκτες που είναι σκεπτόμενοι μικροί προπονητές. Αυτό έχει περάσει σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.

Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι η παραγωγή. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Δεν ξεκίνησαν οι αθλητές από εδώ, αλλά από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αυτές φυτοζωούν, το ίδιο και ο σχολικός αθλητισμός. Πλέον οι μικροί δεν μπορούν να ακολουθήσουν το άθλημα του μπάσκετ.

Το μπάτζετ έπεσε πέρσι, όπως είπε ο Βασίλης, αλλά το επίπεδο έμεινε. Οι Έλληνες είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, λόγω του χαρακτήρα του “έχασες-έφυγες”. Έχουμε ξεφύγει από την εσωστρέφεια μας. Η κρίση δεν έχει μόνο προβλήματα, έχει και ευκαιρίες”.

Στον “αέρα” το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε