Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οριστικά εκτός ο Μόρας – Προπόνηση υπό βροχή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο διεθνής αμυντικός της Μπολόνια επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί κόντρα στην Νότια Κορέα και θα προσπαθήσει να προλάβει τον δεύτερο αγώνα. Για πρώτη φορά η προπόνηση έγινε υπο βροχή.

Αποστολή NewsIt Ν. Αφρική – Θωμάς Αγγέλου

Ο καιρός στο Ντέρμπαν παίζει “περίεργα” παιχνίδια αφού μετά τη ζέστη και την ηλιοφάνεια των προηγούμενων ημερών, ακολούθησε η βροχή στην προπόνηση της Τετάρτης,

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχόπτωση ακόμη και τη μέρα του πρώτου αγώνα της Εθνικής με την Κορέα στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Στα της προπόνησης, όλοι οι παίκτες ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα με εξαίρεση φυσικά τον Βαγγέλη Μόρα ο οποίος στη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε το ότι θα λείψει από την πρεμιέρα:

Βαγγέλης Μόρας: “Δεν νομίζω ότι θα μπούμε στην διαδικασία του ρίσκου. Θα ήταν ρίσκο να παίξω σε ένα τόσο κρίσιμο ματς και θα προσπαθήσω να παίξω στο δεύτερο ματς με την Νιγηρία.

Κακά τα ψέματα από την αρχή περιμέναμε αυτή τη στιγμή να αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το περίμενα και εγώ, αλλά ήρθε αυτός ο τραυματισμός. Δεν μπορώ να παίξω στο πρώτο ματς αλλά θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος για το δεύτερος. Όμως και στον πρώτο αγώνα, θα προσπαθήσω και εγώ να δώσω τη θετική μου ενέργεια για το καλύτερο.

Αυτά που έχουμε δει για τον αντίπαλο πολλές φορές δεν βοηθούν πολύ. Πρόκειται για μία ομάδα με διαφορετικό ποδόσφαιρο και διαφορετική νοοτροπία. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ξέρετε πως παίζουμε και πως πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί. Την διαφορά στην ομάδα της Κορέας την κάνει η ταχύτητα και αν χάσεις την μπάλα στις εύκολες πάσς μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.

Είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα στις στημένες φάσεις. Πρέπει να κάνουμε ότι έχουμε πει πριν την έναρξη του αγώνα. Όταν πηγαίνεις τυχαία σε μία στημένη φάση δεν μπορείς να πετύχεις γκολ. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από την αρχή για να πετύχουμε κάποιο γκολ.” 

Ο Ρεχάγκελ σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τη θέση του τραυματία Μόρα διεκδικούν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. 

Στην περίπτωση που επιλεγεί ο Κατσουράνης να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός τότε στο κέντρο τη θέση του θα πάρει ο Τζιόλης που μίλησε στη συνέντευξη τύπου και εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί.

Αλέξανδρος Τζιόλης: “Το πλεονέκτημά μας είναι οφθαλμοφανές, υπερτερούμε σε ύψος και στις στημένες φάσεις. Η Κορέα τρέχει πολύ και είναι πολύ οργανωμένη ομάδα με τακτική μέσα στο γήπεδο. 

Όλοι θέλουν να παίξουν και είναι φυσιολογικό, το θέλω και εγώ να αγωνιστώ, δεν ξέρω αν θα είμαι στις επιλογές του προπονητή μου οπότε πρέπει να περιμένω.

Δεν μπορεί να σχεδιάσεις πότε θα σουτάρεις. Πρέπει να βρεθείς στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Η πραγματικότητα είναι πως δεν σουτάρουμε πολύ, τώρα όμως εύχομαι να βρεθεί κάποιος να σουτάρει και να μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Εχω την εντύπωση ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Και οι δύο ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη και εμείς και οι αντίπαλοί μας αυτόν τον στόχο έχουν. Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα έχει προβάδισμα αυτή την στιγμή.

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού είναι κάτι που δύσκολα θα επαναληφθεί. Από τότε η ομάδα έχει βελτιωθεί έχει ανέβει επίπεδο σε πολλά θέματα. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ αλλά οι προσδοκίες δεν σταματούν και θέλουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση χωρίς αυτό όμως να μας αγχώνει αλλά να μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Όλοι οι παίκτες στην ομάδα έχουμε παίξει σε υψηλό επίπεδο, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή ένα Ευρωπαϊκό δεν έχει μεγάλη διαφορά, όλοι οι παίκτες έχουν παίξει στο εξωτερικό οπότε δεν νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας έχουν περισσότερες παραστάσεις.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε