Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οριστικά εκτός ο Πρίντεζης – Μπαρτζώκας: Δεν θα επιλέξουμε αντίπαλο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον κρίσιμο αγώνα με την Μακάμπι, επιβεβαίωσε την απουσία του Πρίντεζη και τόνισε πως πως η ομάδα του δεν θα επιλέξει αντίπαλο στα προημιτελικά.

«παίζουμε με τη Μακάμπι, με έναν πολύ μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη. Προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και πλέον είναι πολύ έντονα στον χορό της πρόκρισης. Είναι καθοριστικό γι’ αυτούς το ματς, φυσικά και για εμάς. Με νίκη εμείς συμπληρώνουμε τον αριθμό των οκτώ νικών που για εμένα δίνει πρόκριση. Εννοείται πως δεν θα είναι εύκολο. Εμείς δυστυχώς δεν είμαστε πλήρεις. Ο Πρίντεζης δεν θα αγωνιστεί αύριο. Η μέση του δεν είναι ακόμη καλύτερα. Οπότε θα μείνει εκτός και δεν τον υπολογίζουμε. Λείπει και ο Μάντζαρης εδώ και καιρό που ήταν πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ βαθύ για το παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Φάνηκε και στη Σιένα όπου είχα προετοιμάσει το ματς με τον Πρίντεζη ο οποίος τραυματίστηκε μια μέρα πριν φύγουμε. Θέλουμε τη νίκη και μετά θα δούμε στα δύο ματς που μένουν να θα θέλουμε πρόκριση ή και πλεονέκτημα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ισραηλινούς ο 47χρονος κόουτς είπε πως «η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ομάδα ρυθμού. Παίζουν καλά στο transition. Πρέπει λοιπόν να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να μην κάνουμε λάθη. Επίσης θα πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα ένας εναντίον ενός. Στην άμυνα της ο Σον Τζέιμς είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της καθώς καλύπτει τα λάθη όλων των άλλων και τις τρύπες. Στην επίθεση δεν είναι μόνο ο Χίκμαν, αλλά είναι και οι Σμιθ, Λόγκαν, Οχαγιόν».

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε και για την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη. «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Έχει σχέση και με ποιον αντίπαλο έχουμε απέναντι μας. Έχουμε τον Άντιτς και ανάλογα πως είναι ο αντίπαλος κινούμαστε εμείς. «Μακάρι να γίνει έτσι. Ο Σερμαντίνι μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Πέρκινς έχει έξτρα κίνητρο όπως και ο Σερμαντίνι στο πρώτο ματς. Είναι υγιές κίνητρο να θες να κερδίσεις την πρώην ομάδα σου. Μίλησα μαζί του χθες και είπαμε κάποια πράγματα. Του ζήτησα να διοχετεύσει καλύτερα την ενέργεια του. Στην άμυνα είναι πάρα πολύ καλός και πιο αποφασιστικός στην επίθεση. Αυτό θέλουμε από αυτόν. Δεν είναι εύκολο για κάποιον νέο παίκτη στην ομάδα να μάθει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει να συνηθίσει κάποιος»

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει πως «δεν έχει αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της η Μακάμπι. Οι ομάδες δεν μπορούν συνέχεια να είναι στο ίδιο επίπεδο. Ας πούμε για παράδειγμα είχε κάνει δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα της. Αυτή τη στιγμή το νέο TOP-16 είναι πρωτόγνωρο για όλους και η ανάλυση θα μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Όπως έχω πει και στους παίκτες μας είναι περισσότερη η πνευματική κούραση παρά η σωματική. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις κίνητρο, το κίνητρο ασθενεί κάποιες φορές. Όπως έγινε στο ματς με τον Κολοσσό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν προπονούμαστε καλά. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της Μακάμπι στο πρωτάθλημα της, της Κίμκι, της Ρεάλ. Δεν γίνεται η πνευματική σου ετοιμότητα να είναι στα ίδια επίπεδα όλη τη χρονιά. Εδώ καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε την κατάσταση, ακόμη και οι παίκτες για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο. Από το σταφ, προπονητές που ήταν και προηγούμενα χρόνια στον Ολυμπιακό μου λένε πως είναι πολύ δύσκολο φέτος το νέο TOP-16. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε».

Ο Ολυμπιακός, όπως και με την Κάχα, έτσι και με τη Σιένα, λόγω κάποιων λαθών στο τέλος δεν κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα με τον 47χρονος κόουτς να λέει πως «εχετε δίκιο, έχουμε ολιγωρήσει σε κάποια ματς. Αν δείτε τις φάσεις, υπήρχε λάθος επιλογή του Σλούκα να δώσει βοήθεια και στη συνέχεια ένα λάθος του Λο να αφήσει τον Μος και να σουτάρει ένα ελεύθερο τρίποντο. Στην ένταση δεν ξέρεις πώς να το διαχειρίζεσαι. Το αναλύσαμε αυτό. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια φέτος, θα δούμε τι έχουμε καταφέρει στο τέλος. Αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, είναι θέμα και το τι κάνει ο αντίπαλος. Βρεθήκαμε στο -10, αλλά περάσαμε και με εφτά. Αν ήταν έτσι στη Σιένα θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι. Δείτε τι δηλώσεις των αντιπάλων παικτών και προπονητών και μιλάνε όλοι για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Θέλουν όλοι να μας κερδίσουν και έχουν άλλοθι αν χάσουν. Κανείς παίκτης μας δεν ήταν σούπερ πρωταγωνιστής με εξαίρεση τον Σπανούλη τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε μια ομάδα που πρώτη φορά διαχειρίζεται μια τέτοια κατάσταση. Έχουμε κάνει τρεις ήττες εντός έδρας και τρεις εκτός. Τα ποσοστά στις βολές είναι καλύτερα εκτός παρά εντός. Η γνώμη μου είναι πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Κανείς παίκτης μας δεν είναι έτοιμος να μπαίνει παντού και να κερδίζει. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέρσι όντας το απόλυτο αουτσάιντερ. Πολλές φορές νιώθω πολύ πιο ήρεμος όταν παίζουμε εκτός παρά εντός. Το λέω ως κλίμα μέσα στην ομάδα. Πολλές φορές η ομάδα μας είναι πιο συγκεντρωμένη στα εκτός έδρας παιχνίδια. Βλέπετε πως δεν είναι εύκολα αν δει κανείς και τον άλλον όμιλο. Η Ρεάλ μπορεί να μείνει εκτός, η ΤΣΣΚΑ το ίδιο. Επαναλαμβάνω όλοι κάνουμε λάθη, παίκτες και προπονητές. Για κάποιους ήταν απρόσμενο ο Ολυμπιακός να κάνει τέτοια πορεία».

Σε ερώτηση για το εάν του λείπει ένα καλό ματς στο ΣΕΦ στο TOP-16, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «προσωπικά όταν τελειώνει ένα ματς και έχουμε κερδίσει, εγώ ποτέ δεν υποτιμώ μια νίκη. Είτε με την Τσεντεβίτα στην πρώτη φάση, είτε με την Κάχα, είτε με τη Σιένα. Είναι αλαζονεία να υποτιμάς μια νίκη, τι να πει και ο άλλος που έχασε και ο άλλος δηλαδή. Αντιλήφθηκα μια παγωμάρα μετά το ματς με τη Σιένα και άκουσα κάποιον έξω από τα αποδυτήρια να πανηγυρίζει ήταν ο πρόεδρος. Ο άνθρωπος δηλαδή που νοιάζεται περισσότερο από όλους για την ομάδα μας, απόλαυσε τη νίκη μας».

Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος ρωτήθηκε και για το εάν θέλει ή όχι πλεονέκτημα έδρας στα play off εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί. «Δεν είναι πρόβλημα να μην έχουμε πλεονέκτημα. Εννοείται όμως, πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε πλεονέκτημα έδρας. Έτσι όπως είναι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τα δύο πρώτα ματς στην έδρα σου. Τις δύο προηγούμενες χρονιές την Ευρωλίγκα κατέκτησε ομάδα που δεν είχε πλεονέκτημα» είπε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ομάδα του να επιλέξει αντίπαλο. «Όχι δεν θα επιλέξουμε. Η ιστορία έχει δείξει πως όποτε επιλέγεις, ένα… αόρατο χέρι σε τιμωρεί. Δεν θα επιλέξουμε αντίπαλο, θέλουμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται. Είναι απόλυτα λάθος να το κάνεις αυτό. Είναι λογικό η νέα γενιά των φιλάθλων μας να αντιδρά έτσι. Είτε σαν κίνητρο αντιπάλων είτε για τον κόσμο, είτε για εμάς τους ίδιους, είναι δύσκολο να το διαχειριστείς και διαφορετικό».

Με Πρίντεζη ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι

Τέλος Μαρτίου η απόφαση του CAS για το Ολυμπιακός – Σιένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε