Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ορμπάιθ: Θα δείξουμε στο γήπεδο ποιος είναι καλύτερος

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο Ισπανός αμυντικός μέσος μίλησε για την κόντρα των “αιωνίων” εκφράζοντας την δίψα των ερυθρόλευκων για τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ παρομοίασε το ελληνικό ντέρμπι με το ισπανικό κλάσικο.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πάμπλο Ορμπάιθ στην εφημερίδα “Sportday” :

Είναι το πρώτο σου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πώς το περιμένεις;
“Ολοι το περιμένουν. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας με μεγάλη ένταση. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να παίξουμε”.
 
Σου έχουν μιλήσει γι’ αυτά τα παιχνίδια;
“Βέβαια. Στα αποδυτήρια μιλάμε πολύ για αυτόν τον αγώνα. Εχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και μου το έχουν πει και θα ετοιμαστούμε γι’ αυτόν τον αγώνα. Όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτό το ματς”.
 
Ο Ολυμπιακός έχει πίεση από τη στιγμή που είναι δύο βαθμούς πίσω και με ήττα θα μείνει κι άλλο μακριά;
“Είναι λογικό, διότι έχουμε και αυτή τη διαφορά στη βαθμολογία. Θέλουμε τη νίκη όχι μόνο γιατί είναι ντέρμπι, αλλά για να μη μείνουμε και πίσω στη βαθμολογία”.
 
Η άποψή σου για τον Παναθηναϊκό;
“Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Παίζει καλά και γι’αυτό είναι πρώτη. Εχει κερδίσει σχεδόν σε όλα τα ματς και είναι μία δύσκολη ομάδα και εντός και εκτός”.
 
Πού πιστεύεις ότι είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός;
“Αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Τα λόγια εκτός γηπέδου δεν έχουν σημασία. Πρέπει να το αποδείξουμε σε ποιους τομείς είμαστε καλύτεροι”.
 
Είναι τελικός;
“Οταν παίζεις με έναν αντίπαλο που επίσης διεκδικεί για το πρωτάθλημα, σίγουρα το να πάρεις τους βαθμούς είναι πολύ σημαντικό. Δεν παίρνεις μόνο εσύ τρεις βαθμούς, αλλά τους στερείς και από τον αντίπαλό σου. Στο τέλος θα φανεί αν ήταν τελικός ή όχι”.
 
Μοιάζει περισσότερο με το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ ή το Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ;
“Πιστεύω πως είναι περισσότερο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Υπάρχει και στο άλλο ντέρμπι, αλλά δεν έχουν αυτό το μίσος που έχει η Ρεάλ με την Μπάρτσα”.
 
Ποια είναι κατ’αντιστοιχία ο Ολυμπιακός;
“Δεν μπορεί να πει κανείς. Και οι δύο είναι πολύ καλές ομαδες. Είναι οι δύο καλύτερες που υπάρχουν. Ιστορικά η μία ήταν πάνω από την άλλη. Ιστορικά η Ρεάλ ήταν καλύτερη, έχει κερδίσει τα περισσότερα τρόπαια, οπότε μάλλον ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο σαν τη Ρεάλ”.
 
Η άποψή σου για το πρωτάθλημα; Στην αρχή κάποιοι προέβλεπαν ότι θα είναι εύκολο…
“Εγώ το έβλεπα το ίδιο από την αρχή. Σέβομαι τους αντιπάλους μας. Ολοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Εχουμε… πολύ πρωτάθλημα ακόμα. Τίποτα δεν είναι εύκολο από την αρχή. Χρειάζεται πολύ δουλειά και συγκέντρωση”.
 
Ο Ολυμπιακός θα είναι τελικά και φέτος πρωταθλητής;
“Βέβαια. Εμείς είμαστε ο πρώτος υποψήφιος για το πρωτάθλημα. Και γι’ αυτό δουλεύουμε κάθε εβδομάδα και σε κάθε ματς. Θα κάνουμε τα πάντα για να το κάνουμε δικό μας”.
 
Τι σου αρέσει περισσότερο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;
“Το πιο σημαντικό είναι να παίζει με έναν ψηλότερο ρυθμό από τον αντίπαλο. Πάντα θεωρώ ότι η ομάδα που το κάνει, σχεδόν πάντα κερδίζει ή παίζει καλύτερα”.
 
Champions League. Το παιχνίδι στη Μασσαλία είναι καθοριστικό κι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει αποτέλεσμα…
“Πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα λάθη. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό για εμάς και για τα δύο ματς. Εχουμε την τύχη πως μόνο με τα δικά μας παιχνίδια μπορούμε να προκριθούμε”.
 
Ο Ολυμπιακός παίζει καλά εκτός έδρας, αλλά δεν έχει πάρει βαθμό. Τι φταίει;
“Στα παιχνίδια του Champions League σε τόσο ψηλό επίπεδο τα ματς κρίνονται σε λεπτομέρειες. Δεν μπορείς να πεις τι φταίει, γιατί δεν το ξέρεις τι έφταιξε σε τέτοια ματς”.
 
Σκέφτεσαι ότι όλα θα ήταν διαφορετικά, αν το πρώτο ματς με τη Μαρσέιγ δεν είχε γίνει εκείνη τη στιγμή;
“Σίγουρα είναι κρίμα τώρα που έχει περάσει καιρός και το σκεφτόμαστε. Κρίμα που δεν είχαμε παίξει επίσημο ματς και παίξαμε κατευθείαν Champions League. Αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα…”.
 
Είσαι δανεικός για ένα χρόνο. Εχεις σκεφτεί τι θα γίνει το καλοκαίρι; Ποια είναι η δική σου επιθυμία;
“Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα και δεν εξαρτάται από μένα. Υπάρχει η Αθλέτικ, με την οποία έχω συμβόλαιο και είναι και ο Ολυμπιακός. Τώρα δεν θα μπορούσα να πω τίποτα. Είμαι ικανοποιημένος που ήρθα στην Ελλάδα. Μόνο να ευχαριστήσω μπορώ τον κόσμο του Ολυμπιακού. Και η οικογένειά μου είναι πολύ καλά, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν το έχω σκεφτεί. Το μόνο που με νοιάζει τώρα είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό”.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε