Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε κοντά στη Γιουβέντους!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

 Στις αρχές του αιώνα, ο ατζέντης Τζάνι Ντι Μάρτζιο έφερε στο Τορίνο έναν πιτσιρικά τον οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως «… τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, μετά τον Μαραντόνα φυσικά».

 

Η χρονιά ήταν το 2002 και ο 17χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν έτοιμος να υπογράψει στη Γιουβέντους! Πώς όμως χάλασε μία συμφωνία που θα είχε αλλάξει τον ρου της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου; Ο Ντι Μάρτζιο εξήγησε τι συνέβη πριν από 15 χρόνια…

«Διαπραγματεύτηκα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έφερα τον Ρονάλντο στο Τορίνο το 2002. Η συμφωνία προέβλεπε την παραχώρηση του Μαρσέλο Σάλας ως αντάλλαγμα. Ο Σάλας δεν ήθελε να πάει και λίγο μετά κατέληξε στη Ρίβερ Πλέιτ. Ετσι έχασε η Γιουβέντους τον Κριστιάνο. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες. Την ξέρει πολύ καλά την ιστορία».

Ο Σάλας ήταν ο Χιλιανός επιθετικός που είχε «βγάλει μάτια» με τη Λάτσιο και αποκτήθηκε από τη Γιούβε το 2001. Στους «μπιανκονέρι» όμως δεν κατάφερε να «πιάσει» και έφυγε με απολογισμό μόλις 26 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τη σεζόν που αρνήθηκε να πάει στη Σπόρτινγκ πέτυχε μόλις ένα γκολ στη Serie A, επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέι και αργότερα στην πατρίδα του για να κλείσει την καριέρα του το 2008.

Ενα χρόνο μετά το συγκεκριμένο «ναυάγιο», ο Ρονάλντο φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε