Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οχι μόνο μας πήραν τους Μεσογειακούς αλλά τους έδωσαν στην Τουρκία!

Οχι μόνο μας πήραν τους Μεσογειακούς αλλά τους έδωσαν στην Τουρκία!

– Το ένα χαστούκι μετά το άλλο για την Ελλάδα
– Πριν από ένα μήνα μας πήραν πίσω τους Μεσογειακούς του 2013 που ήταν να γίνουν στον Βόλο
– Τους έδωσαν στην τουρκική πόλη της Μερσίνας!

Στην τουρκική πόλη της Μερσίνας πήγαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013, οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί από τον Βόλο και τη Λάρισα πριν από περίπου ένα μήνα, εξαιτίας σημαντικών καθυστερήσεων στα έργα.

Μαζί με την Τουρκία υποψηφιότητα είχε θέση και η ισπανική Ταραγόνα, αλλά και η Λιβύη, πριν όμως ξεσπάσουν οι ταραχές. Παρόλα αυτά, η Μερσίνη αναδείχθηκε από τον πρώτο γύρο, καθώς στη σχετική ψηφοφορία απέσπασε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Υπενθυμίζεται οτι στις 28/01 η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτως στο Παρίσι και αποφάσισε να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που ήταν να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, λόγω των διαρκών καθυστερήσεων και της συνεχούς αναβλητικότητας που υπήρχε από την πλευρά της χώρας μας, στην εξέλιξη των έργων.

Αυτό που δυσαρέστησε τη ΔΕΜΑ και αποτέλεσε τον κύριο λόγο για να προχωρήσει στην αφαίρεση των αγώνων από τη χώρα μας ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είχε υποσχεθεί ότι οι αγώνες θα γίνονταν στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, τελικά λόγω κόστους, έμεινε στα σχέδια και προτάθηκε από την Ελλάδα, η φιλοξενία των αθλητών να γίνει σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

«Ο κ. Γερουλάνος μένει έκθετος. Σε άλλη χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης και πρόσθεσε: «σήμερα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο, μετά την αφαίρεση των Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα, αν θα πρέπει να συμμετάσχει Ελληνική αποστολή, και επιπλέον να εξετασθεί αν θα ανοίξουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Τουρκίας στους Κύπριους αθλητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα! Μας πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε