Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Όχι στην πίεση, όχι στα λάθη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Νίκος Νιόπλιας και ο Λουκάς Βύντρα μίλησαν για τον αγώνα της Τετάρτης με την Ρούμπιν Καζάν και συμφώνησαν πως θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να αποφύγει τα λάθη και να αγωνιστεί χωρίς πίεση.
Έρχεται επιθετικός τον Γενάρη

Μπερντίεφ (Προπονητής Ρούμπιν Καζάν): Κληρονομιά μας η Ακρόπολη

Στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ο τεχνικός των “πρασίνων” δεν θέλησε να δώσει στην αναμέτρηση με την Ρούμπιν Καζάν χαρακτήρα τελικού, καθώς κάτι τέτοιο θα γέμιζε με πίεση τους παίκτες του.

 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νιόπλια:
 
“Δεν μπορούμε να μιλάμε για τελικούς. Είναι ένα σημαντικό όπως κάθε ματς στη διοργάνωση που είναι η σπουδαιότερη στην Ευρώπη. Συγκρίνεται σε επίπεδο ακόμη και με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε τη νίκη όπως πάντα σε αυτά τα παιχνίδια Τα αποτελέσματα στην Ελλάδα ήταν καλά. Θέλαμε τις νίκες και τις πήραμε. Αν το δούμε θετικά, θα πρέπει να πούμε πως το τελευταίο διάστημα κάναμε βήματα προόδου. Βέβαια μιλάμε για διαφορετικό επίπεδο. Άλλο πράγμα το ελληνικό πρωτάθλημα, άλλο το Champions League”.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να αποδώσει πολύ καλύτερα από ότι με την Κοπεγχάγη:

“Έχουμε καλή εικόνα για τον αντίπαλο. Είναι σε καλό επίπεδο ως ομάδα και ως οργάνωση. Η ανεχόμενη δύναμη στο ρωσικό ποδόσφαιρο. Έχω την εντύπωση πως πλέον θα δώσουν μεγάλη βάση στη διάκριση μέσω του Champions League, αφού το πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Ζενίτ. Πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση από το ματς με Κοπεγχάγη. Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται εύκολα”.

Σε ερώτηση για το να ο Παναθηναϊκός είχε στείλει κάποιον κατάσκοπο για να παρακολουθήσει τη ρωσική ομάδα, όπως είχε κάνει αυτή στο ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ο τεχνικός της ομάδας απάντησε:

“Μέσω dvd παρακολουθήσαμε τον αντίπαλο. Υπάρχει το συνδρομητικό κανάλι που δείχνει ματς του ρωσικού πρωταθλήματος και έχουμε πλήρη εικόνα”

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το να το μυαλό των παικτών είναι από τώρα στα επερχόμενα ντέρμπι.

“Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Πρώτα κοιτάμε το ματς με τη Ρούμπιν και από Πέμπτη τα ντέρμπι. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν συνεχώς. Έχουμε σίγουρα πολλά προβλήματα που μας περιορίζουν τις επιλογές”.

Για τον Σωτήρη Νίνη και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ρούμπιν, ο Νίκος Νιόπλιας αποκάλυψε:

“Μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο χθες χρησιμοποίησε το δεξί πόδι στην προπόνηση, ούτε καν την Κυριακή. Είναι θέμα ημερών, κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα. Την Κυριακή θα είναι έτοιμος, το καλό είναι πως σε τέτοιους τραυματισμούς δεν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, όπως σε μια θλάση”.

 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λουκάς Βύντρα ο οποίος τόνισε: Δεν θα έχουμε πίεση εξαιτίας της ήττας από την Κοπεγχάγη.  Και να την κερδίζαμε την Κοπεγχάγη θα θέλαμε νίκη και αύριο. Θέλουμε την νίκη, είναι στόχος μας και πιστεύω ότι θα τον υλοποιήσουμε.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλά. Να είμαστε βελτιωμένοι. Ξέρουμε ότι η Ρουμπίν έχει καλό σύνολο και καλές μονάδες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Πρέπει να προσέξουμε όλη την ομάδα. Αν είμαστε μέσα στο γήπεδο ομάδα όπως πέρυσι, θα είμαστε πολύ καλά.

Ο Σισέ είπε ότι αν νικήσουμε ελπίζουμε αμά χάσουμε τελειώσαμε. Συμφωνείς;

Όχι δεν συμφωνώ. Αν χάσουμε θα έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια αλλά δεν το βλέπω έτσι. Δεν σκεφτόμαστε την ήττα, σκεφτόμαστε την νίκη.

Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να σε φωνάξει για ανανέωση. Σκέφτεσαι να κλείσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

Δεν το σκέφτομαι από τώρα.

Μπορεί να παίξεις στόπερ αύριο. Σε αγχώνει καθόλου αυτό;

Εμένα ρωτάς;(σ.σ γελάει και κοιτά τον Νιόπλια). Δεν νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα.

Σε εκείνο το σημείο ο Νιόπλιας πήρε τον λόγο και γελώντας είπε: “Πρόβλημα θα είχε αν δεν έπαιζε”!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε