Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουρτάδο, Ίντριγκα και τίτλοι

Αποφασισμένος να ανταποκριθεί στη νέα πρόκληση της καριέρας του εμφανίστηκε ο Μοϊσές Ουρτάδο που μίλησε για τους στόχους του, τον Ολυμπιακό, τον Βαλβέρδε και την μητέρα του.
 

Τέλος οι μεταγραφές και τα… ξενύχτια.

Ο Μοϊσές Ουρτάδο πέρασε το πρωί της Τετάρτης από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του. Έτσι, ο Ισπανός μέσος είναι και επίσημα πλέον παίκτης των “ερυθρολεύκων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Moises Hurtado Perez από την Εσπανιόλ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο 29χρονος πρώην μέσος της Εσπανιόλ, μίλησε στην εφημερίδα “Sportday”.

 
Αναλυτικά:
“Πάω σε μία ομάδα που είναι εθισμένη στον πρωταθλητισμό και τις επιτυχίες. Εμένα αυτή η προοπτική με ιντριγκάρει αφάνταστα. Η ευχή της μητέρας μου ήταν να πάω να κατακτήσω με τον Ολυμπιακό όσους τίτλους δεν έχω γευτεί στην καριέρα μου”.
Μου φαίνεσαι λυπημένος ή είναι εντύπωσή μου; Οπως και να το κάνεις, η ξενιτιά για πρώτη φορά ύστερα από 18 χρόνια σε μια ομάδα δεν είναι τόσο απλή περίπτωση…
“Οχι, δεν θα το έλεγα. Εξάλλου, με τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό εκπληρώνεται ένα ποδοσφαιρικό μου απωθημένο. Σίγουρα, όμως, δεν είναι και τόσο εύκολο να αφήνεις εμπειρίες 18 ετών πίσω σου. Ολα έγιναν τόσο γρήγορα. Θα μου πάρει λίγο χρόνο, αλλά θα συνηθίσω”.
Εχεις μιλήσει ήδη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε;
“Περισσότερο με τον βοηθό του, τον Γιον Ασπιάθου. Πάνε 10-15 μέρες που μου τηλεφώνησαν κι έμεινα πραγματικά έκπληκτος. Δεν το περίμενα. Με ενημέρωσαν πως θα πάνε στον Ολυμπιακό και πως με ήθελαν στην ελληνική ομάδα”.
Κάτι πιο συγκεκριμένο;
“Με ενημέρωσαν πως είχαν ήδη κινήσει διαδικασίες για να προσεγγίσουν παίκτες ποιότητας και πως σε συνδυασμό με το υπάρχον ρόστερ ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα για να κάνει πρωταθλητισμό”.
Σου είπαν πως σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τον τίτλο θα τους κυνηγάνε στους δρόμους;
“(σ.σ. γελάει) Εγώ γνωρίζω πως πάω σε μία ομάδα που είναι εθισμένη στον πρωταθλητισμό και τις επιτυχίες. Εμένα αυτή η προοπτική με ιντριγκάρει αφάνταστα και ήταν ο πιο σημαντικός λόγος για να αποφασίσω να πάω στον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάς πως έχω… εθιστεί με την ελληνική ομάδα, έχοντας δει ουκ ολίγους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ στην τηλεόραση”.
Ναι, αλλά φέτος δεν υπάρχει Ευρώπη…
 
“Είμαι ενήμερος για το κάζο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σίγουρα ο αποκλεισμός δεν είχε τον καλύτερο αντίκτυπο, αλλά είναι πια ιστορία. Και πλέον το μόνο που ανυπομονώ να κάνω είναι να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες”.
Θα συναντήσεις κιόλας ξανά τον Ριέρα.
“Τι παίκτης! Μαζί ζήσαμε μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία της Εσπανιόλ, φθάνοντας μέχρι εκείνο τον τελικό του ΟΥΕΦΑ στην Γλασκώβη. Τι ανάμνηση κι αυτή…”.
Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που διαθέτει έντονο το ισπανικό στοιχείο. Επηρέασε αυτό καθόλου την απόφασή σου;
“Επαιξε και αυτό τον ρόλο του. Απ’ ό,τι φαίνεται, παρακολουθούν πολύ το πρωτάθλημά μας. Ιμπαγάσα, Φουστέ, Ραούλ Μπράβο και Ριέρα. Τι παρέα! Ελπίζω να νιώσω σαν το σπίτι μου κι αυτή η οικογενειακή ατμόσφαιρα να ‘χει αντίκτυπο στο γήπεδο”.
Τι σου είπε η μητέρα σου πριν φύγεις;
“Το πρόσωπό της έλαμπε. Περισσότερο χαρούμενη κι από μένα. Η ευχή της ήταν να πάω να κατακτήσω με τον Ολυμπιακό όσους τίτλους δεν έχω γευτεί στην καριέρα μου”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε