Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Παράλογη η τιμωρία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Με επίσημη ανακοίνωση οι “πράσινοι” εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής που τους επιβλήθηκε για τα επεισόδια στην Τρίπολη. Πατέρας: Γιατί να τιμωρηθούμε;

Στην ανακοίνωση των “πρασίνων” γίνεται λόγος για “πρωτοφανή ομηρία στην οποία μας υποχρεώνει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο” ενώ υπογραμμίζεται πως η τιμωρία “αντίκειται σε κάθε λογική”, από την στιγμή που η ΠΑΕ δεν ζήτησε και δεν πήρε εισιτήρια για τον αγώνα.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague για τη νέα τιμωρία της ομάδας μας είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε ξανά την έντονη δυσαρέσκειά μας και να καταγγείλουμε την πρωτοφανή ομηρία στην οποία μας υποχρεώνει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και η λογική των δικαιοδοτικών οργάνων.
 
Θεωρούμε πως αντίκειται σε κάθε λογική όχι το ότι τιμωρούμαστε, αλλά απλώς και μόνο το γεγονός ότι καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν μετά από αγώνα ο οποίος διεξήχθη σε έδρα άλλης ομάδας, την οποία δεν έχουμε καμιά δικαιοδοσία ή δυνατότητα να περιφρουρήσουμε κατά οποιονδήποτε τρόπο.
 
Πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχουμε ζητήσει και συνεπώς δεν έχουμε λάβει εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα, αλλά και έχουμε με κάθε μέσο αποσαφηνίσει ότι η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων απαγορεύεται και η πρόσβαση στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο θα αποτραπεί.
 
Δηλαδή, άλλος προμηθεύει τα εισιτήρια, άλλος επιτρέπει την είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο, άλλος έχει την ευθύνη διασφάλισης της τάξης κι άλλος στο τέλος καλείται να πληρώσει το λογαριασμό! Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι η δυνατότητα παρέμβασής μας στα γεγονότα ήταν μηδενική, όπως θα έπρεπε κατά συνέπεια να είναι και η ευθύνη μας.
 
Για να μπορεί να σταθεί ένα θεσμικό πλαίσιο και να μη δημιουργούνται τέτοιες στρεβλώσεις θα πρέπει να υπάρχει αντικειμενική απόδοση ευθύνης που με τη σειρά της θα μπορεί να επισύρει και τις ανάλογες ποινές.
 
Πατέρας: “Γιατί να τιμωρηθούμε;”

Νωρίτερα, με παρέμβασή του σε αθλητική εκπομπή στο “Κανάλι 9”, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την τιμωρία που επιβλήθηκε στους πράσινους για τα γεγονότα της Τρίπολης.
“Γιατί να τιμωρηθεί μια ΠΑΕ που δεν έχει πάρει εισιτήριο στα χέρια της”; ήταν η απορία του ισχυρού άνδρα του Τριφυλλιού, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον Αστέρα Τρίπολης και την Αστυνομία.
 
Τα σημαντικότερα σημεία από τις δηλώσεις του Νικόλα Πατέρα:

“Η θέση του Παναθηναϊκού όταν έχει εκδώσει ανακοίνωση να μην πάνε οι φίλαθλοι είναι ότι δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε το γήπεδο των άλλων ομάδων ούτε τον τρόπο που διατίθενται τα εισιτήρια. Άρα δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να τιμωρηθούν για που δεν έχουμε σχέση. Για παράδειγμα εγώ σαν ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχω την δυνατότητα να ξέρω τι γίνεται στη Λάρισα, ποιος μπαίνει στο γήπεδο, αλλά ούτε να μπλοκάρω τους δρόμους για να μην πάει ο κόσμος. Απλά υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δύσκολα τηρούνται. Εμείς πληρώνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Οι Νόμοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί, δε μπορεί να ζητάμε από τις ομάδες να κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούν, αν συνεχίσουμε έτσι το επόμενο βήμα θα είναι να κλείσουμε τα γήπεδα μας και να μας βλέπουν από την τηλεόραση. Όσον αφορά το θέμα με την επέτειο του Γρηγορόπουλου στο ματς με τον Πανσερραικό, όπου ήρθαν 150 αναρχικά στοιχεία η ομάδα μας δε φταίει. Ότι έγινε, έγινε εκτός γηπέδου και για αυτό μετά την έφεση μας δικαιωθήκαμε.

Εγώ στους οπαδούς του Παναθηναϊκού λέω αυτά που πρέπει να λέει οποίος σέβεται τη θέση του, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αμαυρώνουν την εικόνα του συλλόγου, αλλά αυτό είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Ποιος είπε ότι 90 χιλιάδες ευρώ είναι αμελητέα ποσότητα στις μέρες μας. Η ιστορία της Τρίπολης κοστίζει στον Παναθηναϊκό 300 χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα εισιτήριο στα χέρια του. Υπάρχουν νόμοι λογικοί. Εγώ και τον κ. Μπιτσαξή στηρίζω και την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ αλλά οτι μπορούμε να κάνουμε, δεν μπορεί να πληρώνουμε για κάτι που δεν φταίμε”.

Θέλουμε να απομονώσουμε τα αυτούς που προκαλούν τα επεισόδια, αλλά όταν πάνε σε άλλη πόλη δεν μπορεί να φταίμε γιατί ο Αστέρας διέθεσε εισιτήρια. Τώρα υπάρχει απαγόρευση δεν πήραμε εισιτήρια, η ουσία είναι ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς. Όταν υπάρχει πολιτεία και γίνονται συλλήψεις καταπολεμείται η βία και όχι όταν τιμωρούμε τις ΠΑΕ. Είμαι κατά των ποινών, δεν πιστεύω ότι οι ενθαρρύνονται οι οπαδοί και χαίρονται όταν τιμωρείται η ομάδα τους, ασφαλώς και αυτοί που τα κάνουν. Αλλά, αν η αστυνομία είχε κάνει συλλήψεις θα ήταν αλλιώς. Αυτοί τη στιγμή καταδικάζουμε όλους τους οπαδούς για 50 ανεγκέφαλους και είναι λάθος. Για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο μας θα πρέπει Πολιτεία και ομάδες να πορευθούν μαζί, με λύσεις και αποφάσεις που θα είναι εφικτές”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε