Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ίβιτς: “Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε χαλαροί”

ΦΩΤΟ youtube.com
ΦΩΤΟ youtube.com

Σε ρυθμούς… Europa League κινείται ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς να τοποθετείται στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Σλόβαν Λίμπερετς. “Όταν μια ομάδα έχει ένα τέτοιο πρόβλημα βγαίνει πιο δυνατή” τόνισε, σχολιάζοντας την επιδημία με τα συμπτώματα γρίπης και γαστρεντερίτιδας που χτύπησε τους Τσέχους.

Για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, που αναφέρθηκε στην ίωση που ταλαιπώρησε τους Τσέχους και πως μπορεί να τουςεπηρεάσει , αλλά και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχει ο δικέφαλος του Βορρά” κατά τη διάρκεια των ματς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός:

Αρχικά σχολίασε πως: “Είχαμε ένα παιχνίδι πριν τρεις μέρες, από την αρχή βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, όταν τελείωσε το παιχνίδι με την Ξάνθη δεν είχαμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε αν θα παίξουμε το παιχνίδι της Πέμπτης και δεν μίλησα με τους παίκτες για τον αγώνα αυτόν που έχουμε αύριο” και πρόσθεσε πως: “ξεκινήσαμε να μιλάμε για αυτό το παιχνίδι από την Δευτέρα, περιμέναμε την απάντηση αν θα παίξουμε, την οποία πήραμε χθες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί τέτοια πράγματα όταν συμβαίνουν σε μια ομάδα, μπορεί να την ενώσουν πιο πολύ. Το γνωρίζω από την εμπειρία μου, όταν μια ομάδα έχει ένα τέτοιο πρόβλημα βγαίνει πιο δυνατή”.

Για το αν οι απουσίες της Λίμπερετς εφησυχάζουν τον ΠΑΟΚ, είπε: “Η ομάδα μου δεν έχει δικαίωμα να είναι χαλαρή, σε οποιοδήποτε παιχνίδι, είτε φιλικό ποσό μάλλον για το αυριανό”.

Για το πόσους βαθμούς θεωρεί πως χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να περάσει στην επόμενη φάση:”Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε πόσους βαθμούς χρειαζόμαστε για την πρόκριση, είναι νωρίς, είναι 2η αγωνιστική, όλες οι ομάδες έχουν ένα βαθμό, εμείς προετοιμαζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, ακόμα δεν ξέφυγε καμία ομάδα, όλοι είμαστε στα ίδια και κάθε πόντος για εμάς είναι σημαντικός”.

Για την ετοιμότητα των παικτών του: “Προσπαθούμε μετά από κάθε παιχνίδι, όταν έχουμε και τρεις αγώνες μέσα στην εβδομάδα, να ξεκουράζουμε τους παίκτες για να είναι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Δεν ξέρω πως λειτούργησε αυτό πέρυσι, φέτος έχουμε τελείως διαφορετικά πράγματα, έχουμε πράγματα τα όποια τους βοηθάνε, οι παίκτες δεν έχουν παράπονα, δεν έχουν ιδιαίτερη κούραση. Μέχρι τώρα όλα είναι εντάξει, δεν έχω κάποια πρόβλημα”.

Για το αυριανό παιχνίδι: “Εμείς κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να το κερδίζουμε, αυτό θα κάνουμε και αύριο. Είναι δεύτερη αγωνιστική, δεν είναι η 5η για να κρίνει κάτι, ότι θα νικήσουμε δηλαδή και θα πάρουμε πρόκριση. Οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι να κερδίσουν το παιχνίδι, το πως θα γίνει αυτό, θα το δούμε αύριο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και ο καθένας θα δώσει το 100%”.

Για το πως περιμένουν την Λίμπερετς: “Εξαρτάται από την ομάδα, δεν ξέρω πόσες μέρες δεν έκαναν προπόνηση οι παίκτες του αντιπάλου μας, δεν ξέρω πόσοι παίκτες ήταν εκτός δράσης, έμενα με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα. Ήταν καλύτερο που παίξαμε την Κυριακή, έχουμε παιχνίδι στα πόδια μας, δεν με προβληματίζει καθόλου. Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε τον εαυτό μας, κ να προετοιμαζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι”.

Για το πως σκέπτεται να παρατάξει την 11άδα του: “Έχουμε πολλούς παίκτες και αυτό είναι καλό για τον προπονητή, βλέπω και στην διάρκεια της εβδομάδας πως δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές μας, σε τι κατάσταση είναι, ποιος είναι ο αντίπαλος μας, και έτσι σκάφτομαι την 11άδα”.

Είπε ακόμα ότι: “Είναι κάτι που θα μας δώσει προβάδισμα, αλλά υπάρχουν άλλα τέσσερα παιχνίδια, άλλοι δώδεκα βαθμοί, οπότε δεν θα είναι κάτι το οποίο θα σε χαλαρώσει και πάντα θα θέλεις κάτι παραπάνω, αυτό ζητάω και από τους παίκτες μου”.

Σχετικά με τους Αθανασιάδη και Κουλούρη: “Είναι δύο παίκτες που δύσκολα χωράνε μαζί στην ενδεκάδα. Δε λέω ότι δε γίνεται, αλλά έτσι όπως σχεδιάζω εγώ την ενδεκάδα αυτοί οι δύο δύσκολα μπορούν να παίξουν μαζί. Πάντα εξαρτάται από τον αντίπαλο και από αυτό που θέλουμε να βγάλουμε στο παιχνίδι”.

Για τον κόσμο της ομάδας που ταξιδεύει για την Τσεχία και την αναμέτρηση την αυριανή, ανέφερε: “Όσους περισσότερους θα έχουμε, θα είναι το καλύτερο για μας, ιδιαίτερα όταν παίζεις εκτός έδρας και έχεις στήριξη από τους οπαδούς είναι θετικό. Το μήνυμα που ήθελα να τους περάσω είναι να συνεχίσουνε να έρχονται να βλέπουν την ομάδα γιατί και η ομάδα δίνει το 100% όπως βλέπουν σε κάθε παιχνίδι. Δυστυχώς όπως είδαμε και στο τελευταίο παιχνίδι δεν κερδίζεις πάντα και ας είσαι καλύτερος στον αγώνα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η ομάδα δεν έκανε προσπάθεια από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα και ότι δεν κυνηγήσαμε τη νίκη. Αυτός είναι και ο στόχος μας σε κάθε αναμέτρηση”.

Πρόσθεσε πως: “Όπως είδατε και εσείς, μπορεί κάποιοι παίκτες να μην είναι στο 100%, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου, για διαφορετικούς λόγους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε κάθε φορά τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί κάποιος παίκτης δεν έβγαλε την απόδοση που θα θέλαμε. Για μένα είναι σημαντικό ότι υπάρχει θέληση από όλους και όλοι ήταν μετά το παιχνίδι στεναχωρημένοι γιατί δεν κάναμε τη νίκη”.

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ: “Δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι, κάνουμε ότι μπορούμε και στις προπονήσεις, μιλάμε μαζί τους, προσπαθώ να τους εξηγήσω τι χρειάζεται όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο το πιο δύσκολο είναι να βάλεις γκολ”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα αυτό. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που μπορούν να απειλήσουν τους τέσσερις μεγάλους και πιστεύω ότι αυτό το πρωτάθλημα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το προηγούμενο”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε