Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Καλμαζίδης: “Περιμένω την απόλυσή μου τώρα”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την περσινή χρονιά οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά αποχώρησε από την ομάδα λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση. Τον Δεκέμβριο επέστρεψε στην ομάδα και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ο λόγος για τον Γιάννη Καλμαζίδη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ ΦΜ λίγες ώρες μετά από τη σπουδαία νίκη με ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Φοίνικα Σύρου στην Πυλαία, η οποία χάρισε στον “Δικέφαλο του Βορρά” το τρόπαιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-τη σημασία της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Ο ΠΑΟΚ μέχρι το περσινό πρωτάθλημα δεν είχε βρεθεί ποτέ ούτε σε τελικό. Ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή το περσινό νταμπλ. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο, αλλά ακόμη πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος χθες καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια μικρή ιστορία για το βόλεϊ του ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια».

-την αποχώρησή του πέρσι από τον ΠΑΟΚ μετά το νταμπλ: «Πέρσι τέτοια εποχή, όταν είχαμε κάνει το νταμπλ, μετά από κάποιες δυσκολίες που είχαμε με τη διοίκηση δεν παρέμεινα στην ομάδα και χώρισαν οι δρόμοι μας. Το θεώρησαν λίγο παράδοξο οι περισσότεροι. Φέτος στη μέση της χρονιάς, το Δεκέμβριο, ήρθαμε ξανά σε επαφή, ανέλαβα την ομάδα και καταφέραμε να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας προγνωστικά».

-το λόγο που έφυγε και γιατί αποφάσισε να επανέλθει: «Είναι κάτι συγκυρίες… Οι ομάδες αποτελούνται από άτομα και κατά καιρούς αυτά αλλάζουν. Είτε μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους, είτε όχι. Υπήρχε πέρσι μια δυσκολία, θεωρούσα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω τη συνεργασία με το συγκεκριμένο σχήμα και έφυγα. Το Δεκέμβριο υπήρχαν αλλαγές και στον τομέα αυτό. Έτσι ενώ είχα πει πως δεν θα επιστρέψω, επέστρεψα. Όπως λένε, ποτέ μη λες ποτέ. Ήταν ρίσκο, γιατί δεν ήταν πολύ καλά τα πράγματα στην ομάδα και θα δυσκολευόμασταν πάρα πολύ. Όμως το αποτέλεσμα είναι μια μικρή δικαίωση».

-το αν φοβήθηκε μετά το 0-2 του Φοίνικα Σύρου χθες: «Φυσικά, περνά από το μυαλό σου. Δεν φοβάμαι τότε τον αντίπαλο, όσο την άσχημη εμφάνιση που έχει η ομάδα σου και πώς μπορείς να αλλάξεις την εικόνα. Περνούν από το μυαλό σου αρνητικές σκέψεις, αλλά εκεί πρέπει να περάσεις στην ομάδα ότι μπορεί να το γυρίσει. Πιστεύω πως έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Φοίνικα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν βρεθείς σε κακή μέρα δεν μπορείς να χάσεις».

-το αν είναι εφικτή μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία από τον ΠΑΟΚ: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Η χώρα μας περνά δύσκολα και αυτό έχει προεκτάσεις και στον αθλητισμό. Δεν είναι στο επίπεδο που ήταν το βόλεϊ στην Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια. Έχω φτάσει σε τρία Final Four και για να επιστρέψουμε εκεί θα περάσουν χρόνια. Δεν έρχονται πλέον εύκολα πρωτοκλασάτα ονόματα».

-την ανταπόκριση του κόσμου: «Στόχος μας είναι να φέρουμε όσο πιο πολύ κόσμο μπορούμε στο γήπεδο και στο άθλημα γενικότερα. Η εικόνα στην Πυλαία πέρσι και φέτος ήταν καταπληκτική, με πολλούς φιλάθλους, με παλμό και ένταση. Η επιτυχία για μένα δεν είναι μόνο σε πιο σκαλί θα βρεθεί η ομάδα. Για μένα επιτυχία θα είναι αν έχουμε 2-3 χιλιάδες κόσμο σε κάθε παιχνίδι κι όχι να έχουμε 10.000 στον τελικό».

-την προσφορά του Σεπέδα: «Ο Σεπέδα είναι ένας παίκτης που προέρχεται από την Κούβα, μια χώρα με μεγάλη παράδοση. Είναι ιδιαίτερα προικισμένος σωματικά, ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Είναι αρχηγός της εθνικής Κούβας και θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρ’ όλα αυτά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, γιατί είναι η πρώτη χρονιά που έφυγε από τη χώρα του. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του».

-τη σύγκριση μεταξύ Σεπέδα και Γκόμεζ: «Αυτές οι συγκρίσεις είναι λίγο άδικες. Είναι διαφορετικοί παίκτες στον χαρακτήρα και τον τρόπο παιχνιδιού, πολύ υψηλού επιπέδου και οι δύο, αλλά ο Γκόμεζ είναι πολύ πιο έμπειρος έχοντας παίξει σε πολλές χώρες. Ο Σεπέδα είναι πιο μικρός, πιο φρέσκος. Δεν μπορείς να συγκρίνεις και να διαλέξεις. Και οι δύο πάντως πήραν πρωτάθλημα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε