Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα: Επίδειξη δύναμης πριν το… Κύπελλο

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα: Επίδειξη δύναμης πριν το… Κύπελλο

  O ΠΑΟΚ σκόρπισε την Κέρκυρα με 5-1 στην 30η αγωνιστική της Super League, στην Τούμπα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κάτσε (30΄), Κουλούρης (32΄), Μπίσεσβαρ (45+2΄), Ουάρντα (62΄) και Πρίγιοβιτς (83΄). Το μοναδικό τέρμα της Κέρκυρας πέτυχε ο Παμλίδης στο 31΄.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς παικτών, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι, Λέοβατς, Αθανασιάδης, Βαρέλα και Σάχοφ, αλλά και οι Γλύκος, Κρέσπο και Τσίμιροτ, που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και ο Βλάνταν Ιβιτς ήθελε να τους προστατεύει εν όψει του τελικού του Κυπέλλου. 

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 30′ μετά από 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες που έχασαν νωρίτερα από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ενρίκε ελευθερώθηκε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα κι ο Κάτσε με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Κουτζαβασίλη. 

Στο επόμενο λεπτό (31′)η Κέρκυρα ισοφαρίζει, με τον Παμλίδη να πλασάρει τον Μπρκιτς μετά από κάθετη πάσα του Ονίλο.

 

 

Πριν ολοκλήρωθούν οι πανηγυρισμοί των Κερκυραίων ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε προβάδισμα. Στο 32′ σε σέντρα του Ενρίκε από τα αριστερά, ο Κουλούρης με πλασέ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Κέρκυρας δίνει και πάλι ώθηση στον ΠΑΟΚ με το 2-1 που σημειώνει. Πριν την λήξη του ημιχρόνου στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που κέρδισε ο Κίτσιου, ανατραπείς στην γωνία της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνεχίζει επιθετικά και από το 58′ παίρνει θέση στο παιχνίδι ο Πρίγιοβιτς, και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος πετυχαίνει το 4ο του γκολ με πλασέ του Ουάρντα, από ωραία ασίστ του Κουλούρη.

Μετά το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι μείωσαν τον ρυθμό τους και έπαιξαν παιχνίδι τακτικής αλλά δεν αδιαφόρησαν σε ένα πέμπτο γκολ, που ήταν και το πλέον περίτεχνο. Εκτελεστής ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς,στο 82′ που από πάσα φάουλ του Κάτσε, έκανε κίνηση ματ περνώντας τον Γρομητσάρη και με εξαιρετικό τελείωμα πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη, περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του για να γράψει έτσι το 5-1.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς (46′ Σιαμπάνης), Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Κάτσε, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (58′ Πρίγιοβιτς), Ουάρντα, Ενρίκε (68′ Χαρίσης), Κουλούρης.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (85′ Τρεπεκλής), Ονιϊλο (63′ Τζανουλίνος) και Γεωργακόπουλος (76′ Γκαμάγκας).

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 2
Παναθηναϊκός 1
ΑΕΚ 0
Πανιώνιος 0  

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε