Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λίμπερετς: Στους “32” του Europa League οι Θεσσαλονικείς!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την πρόκριση στους “32” του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 10ου ομίλου. Ο “δικέφαλος του Βορρά” νίκησε με 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα (29΄ Ροντρίγκες, 67΄ Πέλκας) και σε συνδυασμό με το “διπλό” της Φιορεντίνα στο Αζερμπαϊτζάν επί της Καραμπάγκ (2-1) πήρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ως δεύτερος πίσω από τους “βιόλα” που προκρίθηκαν ως πρώτοι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, “έπνιξε” εξαρχής τους Τσέχους και δεν τους άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση, μιας και η Φιορεντίνα έφυγε με το διπλό από τον Αζερμπαϊτζάν (1-2 την Καραμπάγκ).

Δείτε την τελική βαθμολογία του ομίλου:

1. Φιορεντίνα 13
2. ΠΑΟΚ 10
3. Καραμπάγκ 7
4. Λίμπερετς 4

Ο αγώνας:

Ο εγκλεισμός… στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς” φαίνεται πως έκανε καλό στους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπήκαν με το μαχαίρι… στα δόντια στο παιχνίδι. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πίεζε τους Τσέχους από τα πρώτα δευτερόλεπτα και στο 3ο λεπτό έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Κρέσπο βρήκε τον Βαρέλα με γυριστή κεφαλιά, με τον τελευταίο να αστοχεί από το μισό μέτρο, παρά το γεγονός πως ήταν μόνος του, με τον τερματοφύλακα της Λίμπερετς εξουδετερωμένο.

Ο Ροντρίγκες έκανε ό,τι ήθελε στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και στο 29ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Λέο Μάτος έκανε το γύρισμα, άψογη προσποίηση από τον Αθανασιάδη και ο Ροντρίγκες “εκτέλεσε” στην κίνηση τον τερματοφύλακα της Λίμπερετς, κάνοντας το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντουμπρόβκα απέκρουσε τόσο το τακουνάκι του Αθανασιάδη στο 41′, όσο και το σουτ του Μάτος στο 45′.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και συνέχισε να πιέζει αφόρητα τη Λίμπερετς, προκειμένου να διπλασιάσει τα τέρματα του, κάτι που έκανε στο 60ο λεπτό. Ο Λέοβατς έκανε τη σέντρα, ο Πέλκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πρόλαβε τον τερματοφύλακα της Λίμπερετς κι έκανε το 2-0.

Η πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων πραγματοποιήθηκε στο 69′. Ο Κομλιτσένκο έκανε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Γλύκος απέκρουσε με τη βοήθεια και του δοκαριού. Αυτή ήταν η μοναδική αλλά και η τελευταία ευκαιρία της Λίμπερετς, η οποία δεν πίστεψε ποτέ πως μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε ξανά μέχρι το τέλος του αγώνα κι έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση, αλλά και στην πρόκριση στους “32” του Europa League, μιας και η Φιορεντίνα κέρδισε την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (82’ Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80’ Σάκχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (71’ Κουλούρης).

ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Ντουμπράβκα, Καραφιάτ (46’ Μπαρτλ), Κουφάλ, Ποκορνί, Μπαρτοσάκ, Μπρέιτε, Σέβτσικ, Φόλπρεχτ (80’ Χλάντκι), Μόζες (65’ Σίκορα), Βουχ, Κομλιτσένκο.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε