Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάει με…300 ο Σαλπιγγίδης–Με νίκη στους “αιώνιους” ο ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όταν ο Αθανασιάδης δεν μπορεί… υπάρχει και ο “Σάλπι”. Στην 300ή του εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και με ένα γκολ (εύστοχος σε πέναλτι) και μία ασίστ, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του επί του Πλατανιά (2-0). Έρχονται ντέρμπι με Παναθηναϊκό (ΟΑΚΑ) και Ολυμπιακό (Τούμπα) – Έχασε πέναλτι ο Κλάους στο 0-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στα καρέ των Κρητικών, που πέρα από κάποια σουτ στην αρχή του 45λέπτου, στην συνέχεια είχαν παθητικό ρόλο. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων και τις εναλλαγές σε ρόλους που έκανε ο Δώνης, ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν μπορούσε να βρει τους κενούς χώρους για να “χτυπήσει”.

Οι Θεσσαλονικείς πέταξαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο πιο κινητικός παίκτης τους Κίτσιος κέρδισε το πέναλτι, αλλά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Στέφανος Αθανασιάδης “νικήθηκε” από Κηπουρό!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Δώνης πέρασε τον λίνο, έτσι ώστε να βοηθήσει στις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας από τις πτέρυγες και να “ανοίξει” η άμυνα του Πλατανιά. Ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ και τα κατάφερε τελικά με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαλπιγγίδη (68′). ΄Έχοντας πλέον ανεβασμένη ψυχολογία και με ένα Σαλπιγγίδη που είχε κέφια, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε δεύτερο τέρμα, πέντε λεπτά αργότερα. Με πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, ο “Σάλπι” μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έστρωσε στον επερχόμενο Λίνο ο οποίος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε τον Κηπουρό και έκανε το 2-0

Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε αισθητά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έριξαν ταχύτητα, ο Πλατανιάς προσπάθησε για το γκολ της… τιμής, αλλά το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι οι γηπεδούχοι θα πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κίτσιου (46’ Λίνο), Κάτσε, Φωτάκης, Πέλκας (61’ Παναγιωτούδης), Σαλπιγγίδης (87’ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης. 

Στον πάγκο: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Γιάννου. 

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζάνης, Κουρτετσιώτης, Ποτουρίδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (76’ Γιακουμάκης), Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Ουντότζι (80’ Μαρτσάκης), Αναστασάκος (83’). 

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Ντόε, Γκονζάλες, Παληγεώργος. 

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων) 
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σταθόπουλος (Ηλείας) 
Γήπεδο: Τούμπα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε