Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι για τρίτη φορά η Τσολακίδου!

ΦΩΤΟ Eurokinissi (Aρχείο)
ΦΩΤΟ Eurokinissi (Aρχείο)

Τεράστια επιτυχία από την μαθήτρια της β’ τάξης λυκείου, Σταυρούλα Τσολακίδου, που χρίστηκε για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι νέων! Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής.

Η 16χρονη σκακίστρια κατέκτησε την 1η θέση με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που έγινε από 22 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίαςκαι αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Δεδομένου ότι από πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις 16χρονες, φέτος αγωνίσθηκε στην ανώτερη από την ηλικία της κατηγορία Νεανίδων μέχρι 18 ετών όπου συμμετείχαν 52 σκακίστριες από 37 χώρες.

Έτσι μετά το 2013 και το 2015 η Τσολακίδου στέφτηκε και το 2016 Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας μια ακόμη πολύ σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα και το ελληνικό σκάκι.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την επιτυχία της Τσολακίδου. “Μετά την πρωτιά της το 2013 και το 2015, η Σταυρούλα Τσολακίδου στέφεται και το 2016, για τρίτη φορά, παγκόσμια πρωταθλήτρια. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα, μία πολύ μεγάλη διάκριση για την χώρα μας και το ελληνικό σκάκι. Της εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει με το ίδιο πάθος την λαμπρή της πορεία” τόνισε ο Πρόεδρο της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε