Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παγκόσμιος! Θρίαμβος για τον Τζόσουα στο Wembley [pics, vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μπροστά σε 90.000 φιλάθλους στο στάδιο Wembley, ο Βρετανός πρωταθλητής, Αντονι Τζοσούα, κέρδισε με τεχνικό νοκ-άουτ στον 11ο γύρο τον Βλαντιμίρ Κλίτσκο στον τελικό του IBF και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά από ένα αγώνα που σίγουρα δεν απογοήτευσε τις προσδοκίες.

Ένα αστέρι «γεννήθηκε», που μπορεί να κυριαρχήσει απόλυτα για τα επόμενα δέκα χρόνια, παρουσιάζοντας τη δύναμη και την προσωπικότητα των πρώτων χρόνων του Τάισον. Χειροκροτήματα στο «παλιό πολεμιστή», 41χρονο Ουκρανό, Βλάντιμιρ Κλίτσκο, που έχασε μετά από μία εξαιρετική μάχη, βοηθώντας με την σειρά του την επιστροφή της πυγμαχία στις μεγάλες ιστορικές βραδιές της.

Ο Τζοσούα απολαμβάνει πλέον την αποθέωση ως «το μεγαλύτερο αστέρι στον βρετανικό αθλητισμό και το μεγαλύτερο αστέρι στην παγκόσμια πυγμαχία», σύμφωνα με τις εφημερίδες στην Βρετανία, που υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι πυο βρίσκονται δίπλα του, έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να «τον μετατρέψουν σε παγκόσμιο φαινόμενο».

Ο Εντι Χερν, άνθρωπος που είναι πίσω από τον Τζοσούα και υποστηρίζει κάθε του βήμα, κάθε του κίνηση, θα προσπαθήσει ο 27χρονος χαρισματικός, που κατέκτησε τους τίτλους IBF και WBA, να γνωρίσει ανάλογες στιγμές με το είδωλό του, Μοχάμεντ Αλί.

«Του είπα να κερδίσεις αυτόν τον αγώνα και θα γίνεις το μεγαλύτερο αστέρι στο βρετανικό αθλητισμό και το μεγαλύτερο αστέρι στην παγκόσμια πυγμαχία», δήλωσε ο Χερν στους δημοσιογράφους. «Ο τρόπος που κέρδισε μου το επιβεβαίωσε», πρόσθεσε, αποκαλύπτωντας ότι οι βρετανοί που είδαν τον αγώνα μέσω pay-per-view ήταν πάνω από το ρεκόρ των 1.15 εκατομμύρια που δημιουργήθηκε στον αγώνα Πακιάο-Μεϊγουέδερ το 2015.

Ο διαιτητής χρειάστηκε να μπει στη μέση για να δώσει τον Κλίτσκο στον 11ο γύρο και να δώσει τη νίκη στον Τζοσούα, πυο ήταν η 19η σε ισάριθμους αγώνες. «Ωστόσο, μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Με την ενοποίηση του τίτλου, νομίζω ότι ολοκληρώσαμε τη δεύτερη από τις τέσσερις φάσεις στην καριέρα του. Η τρίτη φάση θα ήταν η συμμετοχή σε τουρνουά με τεράστια χρηματικά έπαθλα σε όλο τον κόσμο. «Το σχέδιο, αντί να συνεχίζουμε απλά στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι να διερευνήσουμε και να σπάσουμε νέες αγορές και όρια. Όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα. Θα μπορούσα να τον δω να αγωνίζεται εκεί και στην Αφρική. Θέλω να πάω σε όλο τον κόσμο μαζί του, ο Αλί αποτελεί έμπνευση για εκείνον».

Η βρετανική πυγμαχία είχε σπάνια δει μια νύχτα όπως αυτή, τόσο συναρπαστική πράγματι αφού ακόμα και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έλεγε ότι ήταν «ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες που έχω δει ποτέ».

Ακόμη και ο Κλίτσκο, ο οποίος δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την πυγμαχία στα 41, δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη βραδιά για την πυγμαχία και τους φιλάθλους. Θα εκπλαγείτε ίσως από τη δήλωσή μου, αλλά δεν αισθάνομαι ότι έχασα Απόψε, όλοι κερδίσαμε».

Ο Τζοσούα είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος: «Είμαι πρωταθλητής,αλλά πρώτα απ ‘όλα, είμαι ένας καλός άνθρωπος, ένας άνθρωπος της οικογένειας και αγαπώ τη ζωή, ο αγώνας είναι διασκέδαση, δεν είναι οι ζώνες ή τα χρήματα: απλά το απολαμβάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που, μετά από πολλή δημοσιότητα και προσδοκία γύρω από αυτόν τον αγώνα, τα έζησα όλα αυτά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε