Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παιδί ενός… ανώτερου Θεού!

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

«Δεν έχω 14 αδέλφια και δεν είμαι φτωχός». Διαβάστε μία διαφορετική…. αφρικανική ιστορία του υποψήφιου για τον ΠΑΟΚ, Μπονγκανί Κουμαλό.

Παιδί δύο πατρίδων…

Ανάμεσα σε δύο μεγάλες χώρες της Αφρικής, υπάρχει ένα μικρό κρατίδιο. Ένα μικρό βασίλειο, σύμφωνα με το πολίτευμα, εκείνο της Σουαζιλάνδης. Όμορο με τη Νότιο Αφρική και την Μοζαμβίκη, με μόλις 1,2 εκ. κατοίκους. Εκεί ξεκίνησε η ζωή του Μπονγκανί Σαντίλε Κουμαλό, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1987, την εποχή που η μητέρα του σπούδαζε στο μικρό βασίλειο του μονάρχη Μουσουάτι. Δασκάλα στο επάγγελμα, όπως και ο πατέρας του, ο οποίος είχε μεγαλύτερο… εκπαιδευτικό βαθμό και ήταν λέκτορας σε πανεπιστήμιο. Όταν η μητέρα του ολοκλήρωσε τις σπουδές της επέστρεψε στη Νότιο Αφρική. Ο Μπονγκανί ήταν μόλις δύο ετών και αυτή θα ήταν η ουσιαστική πατρίδα του.

Το ποδόσφαιρο θα έμπαινε στη ζωή του με τον φυσιολογικό τρόπο. Έπαιζε στους δρόμους της γειτονίας και ακολουθούσε τον πατέρα του στο γήπεδο, όταν υπήρχε η δυνατότητα να πάνε. Αλλιώς, στην τηλεόραση. Το ξεκίνημα της καριέρας του ήρθε στην Arcadia Shepherds και η συνέχεια ταυτόχρονα με τις σπουδές του. Στο πανεπιστήμιο της Πρετόρια, το οποίο βάσει των μελετών που γίνονται εκεί και των ανώτατων πτυχίων (σ.σ. μάστερ ή ντοκτορά) που παραδίδει είναι το καλύτερο στη Νότιο Αφρική, ο 25χρονος αμυντικός θα πήγαινε το 2005. Η μόρφωση ήταν απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή του, δεδομένου και του τρόπου σκέψης που του είχαν εμφυσήσει οι γονείς του. Το ποδόσφαιρο, όμως, άρχισε να κερδίζει τη μάχη. Το 2007 η Supersport United, τον ανακάλυψε και του πρόσφερε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η πρόκληση ήταν πολύ μεγάλη για να την αρνηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε