Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παίρνουν παράταση ενός μήνα οι “προβληματικές” ΠΑΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένα μήνα αφού ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα έχουν προθεσμία οι ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση ενός μήνα στην προθεσμία προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των ΠΑΕ, κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «ρυθμίζεται ο χρόνος υποβολής της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εκ μέρους των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρών (Α.Α.Ε.) και των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να δικαιούνται συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013».

Ειδικότερα, προτείνεται η υποβολή των συγκεκριμένων στοιχείων μέσα σε ένα μήνα, από την έναρξη του πρωταθλήματος, αντί πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που ισχύει σήμερα.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι:

«Οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες και τα Τμήματα Αμειβόμενων Αθλητών που δικαιούνται συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αποκλειστικά για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 μπορούν να προσκομίζουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος».

Όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, «δεδομένου ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων κρίνεται απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα»

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στον νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ειρηνοδικεία που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε