Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πακέτο στήριξης του Μουντιάλ από τη ΦΙΦΑ!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Νότιος Αφρική θα λάβει επιπλέον 100 εκ. δολάρια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το Μουντιάλ.

“Έπρεπε να αυξήσουμε το μπάτζετ, για τα προπονητικά κέντρα των ομάδων, καθώς κάποιες ομάδες ήταν δυσαρεστημένες από τις εγκαταστάσεις, το επίπεδο υπηρεσιών και τους αγωνιστικούς χώρους”, δήλωσε στο BBC, ο γενικός γραμματέας της ΦΙΦΑ, Ζερόμ Βάλκε.

Μετά την έγκριση του επιπλέον χρηματικού ποσού, το μπάτζετ της διοργάνωσης εκτινάχθηκε από 420 εκ.δολάρια σε 520 εκ. δολάρια. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ΦΙΦΑ είναι αισιόδοξοι ότι τα έσοδα από τη διοργάνωση θα υπερκαλύψουν τα ποσά που έχουν δωθεί στους διοργανωτές και υπολογίζονται στα 2,1 δις λίρες. 

Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι μια από εκείνες που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το προπονητικό κέντρο “Ρογιαλ Μπάφοκενγκ”, όπου θα καταλύσουν οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο.

Το "Ρόγιαλ Μπάφοκενγκ Κάμπους"...μόνο "βασιλικό δεν είναι στην όψη!

Ο Ιταλός τεχνικός δεν δείχνει να προβληματίζεται ιδιαίτερα, αρκεί να είναι έτοιμο σε ένα μήνα, για να υποδεχθεί την ομάδα του.

Συνολικά η Νότιος Αφρική έχει ξοδέψει 3,5 δις λίρες, για να χτίσει νέα γήπεδα, να αναβαθμίσει τα παλιά, να αναδιαρθρώσει το σύστημα συγκοινωνιών, αλλά και για να φροντίσει τον τομέα της ασφάλειας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε