Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά!

ΦΩΤΟ theguardian.com
ΦΩΤΟ theguardian.com

Για την φρίκη που βίωσε σε ηλικία 11 ετών και που αποτέλεσε ένα “φριχτό βάρος” που στιγμάτισε τη ζωή του, μίλησε ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής Άντι Γούντγορντ.

Ο Γούντγορντ -που πέρασε από αρκετές ομάδες χαμηλών κατηγοριών, με πιο καλή στιγμή την παρουσία του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την περίοδο που αυτή ήταν στην Division 1- εξομολογήθηκε την τραγική εμπειρία που είχε σε ηλικία 11 ετών.

Ήταν την περίοδο ο τότε πιτσιρικάς μπήκε για πρώτη φορά στο μάτι των σκάουτερ και των προπονητών και -δυστυχών γι αυτόν- έγινε αντιληπτός και από τον κατά συρροή παιδόφιλο, Μπάρι Μπένελ, που εκείνη την περίοδο εργαζόταν στην ομάδα της Κρου (συνεργάστηκε και με τις Στόουκ και Μάντσεστερ Σίτι).

Ο Μπένελ καταδικάστηκε το 1998 σε 9 χρόνια φυλάκιση, αφού παραδέχτηκε 23 σεξουαλικά αδικήματα κατά αγοριών, ηλικίας από 9 έως 15. Ο Γούντγορντ ήτνα ένα από τα θύματα του στην Κρου, ενώ γνωρίζει και ονόματα άλλων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, που είχαν ανάλογο βίωμα.

Ο Γούντγορντ τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 29 ετών, αφού αντιμετώπισε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε και τάσεις αυτοκτονίας “πιθανότατα περίπου 10 φορές”.

“Η ζωή μου έχει καταστραφεί”, ανέφερε ο 43χρονος Γούντγορντ. “Αλλά πόσοι άλλοι υπάρχουν; Μιλώ για εκατοντάδες παιδιά που ο Μπάρι Μπένελ διάλεξε για διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες και που τώρα, ως ενήλικες, μπορεί να ζουν με αυτό το απαίσιο φόβο”.

Στη συνέχεια τόνισε “Εγώ επέζησα. Έχασα την καριέρα μου, το οποίο ήταν ένα τεράστιο πράγμα για μένα, αλλά είμαι ακόμα εδώ. Ήρθα από την άλλη πλευρά. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αυτή τη δύναμη. “

Ο Γούντγορντ ανέφερε πως όταν ξεκινούσε η κακοποίηση, ο Μπένελ εκβίαζε τα θύματα του, έτσι ώστε να μην αποκαλύψουν τίποτα. Όταν ο Μπένελ μπήκε φυλακή, ο Γούντγορντ ήταν 24 ετών και ό[πως χαρακτηριστικά ανέφερε, τότε έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην καριέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε