Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Η “κιτρινόμαυρη” νίκη… πνίγηκε στη ματσάρα του Αγρινίου

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

17 Οκτωβρίου ήταν το τελευταίο της “διπλό”. Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Παναιτωλικό, κατάφερε μέσα στον “βούρκο” του Αγρινίου να φτάσει στο 1-2, αλλά ο… πρώην, Μάκος, κατάφερε να την “πληγώσει” και με δυο γκολ να μην την αφήσει να… χαρεί ούτε τώρα (3-2).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Έτσι, ο Παναιτωλικός –με τον Γιάννη Νταλακούρα σαν υπηρεσιακό τεχνικό- πέτυχε τη δεύτερη νίκη της ιστορίας του κόντρα στην ΑΕΚ και ανέβηκε στους 19 βαθμούς. Αντιθέτως, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στους 22.

Έχοντας νικήσει για τελευταία φορά στις 10 Δεκεμβρίου (4-0 επί του Λεβαδειακού) και έχοντας πάρει το τελευταίο της «διπλό» τον περασμένο Οκτώβριο και το τελευταίο παιχνίδι του Κετσπάγια, η Ένωση γνώριζε πως δεν έχει άλλα περιθώρια για βαθμολογική απώλεια… Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι προσπαθώντας να συνηθίσουν το βαρύ αγωνιστικό χώρο. Οι δυσκολίες τους ήταν σημαντικές, αφού η μπάλα κολλούσε στο τερέν, που σε αρκετά του σημεία είχε «λίμνες».

Η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά και μόλις στο 7’ «άγγιξε» το γκολ, με τον Αλμέιδα να πιάνει ένα όμορφο σουτ με το εξωτερικό φάλτσο, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης. Ο Παναιτωλικός ήταν όμως αυτός που έφτασε στο 1-0 στο 12’. Ο Μάρκος Αλόνσο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μπάρκας τον ανέτρεψε και ο Μαρκόφσκι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας, ο Αλμέιδα νίκησε τους πάντες στον αέρα και με ωραία γυριστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ στο 33’, με τον δραστήριο Γαλανόπουλο να «καρφώνει» -με συρτό σουτ- την μπάλα στη δεξιά γωνία των γηπεδούχων.

Αυτό το απίστευτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Αγρινιώτες να ζητάνε –δικαιολογημένα- πέναλτι σε ανατροπή του Ρότσα από τον Μπάρκα στο 33’ (θα έβλεπε και δεύτερη κίτρινη κάρτα) και τον Αλμέιδα να βλέπει στο 37’ τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του.

Η βροχή δεν σταμάτησε ούτε στην επανάληψη, κάνοντας το γήπεδο ακόμα πιο βαρύ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Παναιτωλικό να μπει δυνατά για την ισοφάριση και στο 54’ να δει τον Μπάρκα να μπλοκάρει τα δυο σουτ του Μαρκόφσκι. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Μάκος βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-2, σκοράροντας κόντρα στην παλιά του ομάδα…

Ο Μοράις πέρασε Πέκχαρτ και Μπακασέτα στο παιχνίδι στις θέσεις των Βάργκας και Χριστοδουλόπουλου, «γεμίζοντας» έτσι την αντίπαλη περιοχή (γύρισε το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-4-2, με επιθετικό δίδυμο τους Αλμέιδα-Πέκχαρτ και στα άκρα τους Μάνταλο-Μπακασέτα).

Η κούραση από το βαρύ τερέν άρχισε να γίνεται εμφανής στις προσπάθειες των παικτών και των δυο ομάδων, που έκαναν πολλά λάθη. Οι… γιόμες ήταν πολλές και χωρίς αποτέλεσμα, αλλά οι Αγρινιώτες κατάφεραν να κάνουν… ανατροπή στην ανατροπή και να πάρουν τη νίκη. Στο 82’ και μετά από τραγικό λάθος του Μπάρκα, ο Μάκος έκλεψε την μπάλα και με κοντινό πλασέ έκανε το τελικό 3-2, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (74? Μουνιός), Λουίς Ρότσα (80? Φάρλεϊ), Μαρκόφσκι

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας (58? Πέκχαρντ), Μάνταλος (80? Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (58? Μπακασέτας), Αλμέιδα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε