Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Άρης: Πασκουάλ και Πρίφτης “άνοιξαν” τα χαρτιά τους!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός και Άρη “συγκρούονται” αύριο (18/2) στο Αλεξάνδρειο, διεκδικώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Οι “πράσινοι” είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν το πλεονέκτημα ότι αγωνίζονται στην έδρα τους.

Σήμερα (17/2) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τελικού, με τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Δημήτρη Πρίφτη να ανοίγουν… τα χαρτιά τους ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

“Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τον τίτλο κι έχουμε έρθει με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμορφο παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας να απολαύσουμε τον τελικό απέναντι στον Άρη στο γήπεδό του, όπου είναι πολύ δυνατός. Ο Άρης παίζει πολύ καλά και είναι δύσκολο να τον νικήσεις, ειδικά στην έδρα του. Πρέπει πάνω από όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί σε έναν τελικό μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Στον αθλητισμό κάθε χρόνο έχεις τη δυνατότητα να τα πας καλά και να πετύχεις μια νέα πρόκληση. Εγώ προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος με το καλύτερο τρόπο σε κάθε παιχνίδι, πάντα με μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο κόουτς, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα ο τελικός Κυπέλλου”, ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Για τη σημασία των τρίποντων στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού: “Εξαρτάται από πολλά πράγματα το παιχνίδι μας. Εξαρτάται και από τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι απέναντί μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να ανοίγονται στο χώρο και να τιμωρούν οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα, οπότε δεν είναι περίεργο που η ομάδα μου έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις περισσότερους παίκτες που εκτελούν τρίποντα να εκτελείς περισσότερα τρίποντα. Στο τέλος πάντα αυτό που μετρά είναι να πετύχεις έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλο”.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε: ““Είναι επιτυχία που είμαστε στον τελικό. Ανυπομονούμε να παίξουμε αύριο. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας, ίσως είναι μια από τις καλύτερες ευρωπαικές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Εχει καλό ρόστερ, έναν έμπειρο προπονητή… Ξέρουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Για τον Παναθηναικό είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για εμάς είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει την διαφορά δυναμικότητας αλλά και την δίψα που έχουμε αύριο. Θα παλέξουμε και θα δώσουμε μάχη”.

Για το τι πρέπει να γίνει για να μην υπάρχουν… παρατράγουδα σε ένα τέτοιο μεγάλο ματς: “Θα ήταν καλό να μην υπάρχουν νεκρές ζώνες αλλά αυτό είναι ανέφικτο. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα. Από το Υπουργείο μέχρι την Ομοσπονδία. Σίγουρα έχει να κάνει και με τα μέτρα και το πόσο τηρούνται”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στον τελικό: “Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε διάφορα πράγματα. Να μην δώσουμε δικαιώματα στον αντίπαλο να τιμωρηθούμε. Σε αυτά τα ματς η βάση είναι να έχεις μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, να είσαι πιεστικός… Τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνει μια ομάδα. Παίζει ρόλο η τακτική αλλά πρέπει να έχεις και τα βασικά στοιχεία”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε