Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεν υπάρχουν υπέρογκα χρέη

Παναθηναϊκός: Δεν υπάρχουν υπέρογκα χρέη
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2010 | 12:32
Πρώτη δημοσίευση: 26.05.2010 | 12:32

Η πράσινη ΠΑΕ με ανακοίνωση της διαψεύδει ότι υπάρχουν υπέρογκα χρέη και καθησυχάζει τους φιλάθλους της ομάδας τονίζοντας ότι τα πάντα θα καλυφθούν με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κάτι που γίνεται μέχρι τώρα. 

Μετά τηνν έκθεση της Deloitte, τις δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα δημοσιεύματα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήρθε με ανακοίνωση της να διαψεύσει τα όσα λέγονται για το υπέρογκο χρέος που θα έχουν οι πράσινοι μετά το τέλος της τριετίας.

Όπως αναφέρεται, το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο και η ΠΑΕ καθησυχάζει τους φιλάθλους τονίζοντας ότι θα καλυφθεί το όποιο έλλειμμα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που άλλωστε έχει γίνει πολλές φορές μέχρι τώρα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

"Η πρόσφατη έκθεση οικονομικής αποτίμησης της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έφερε στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από οικονομικής φύσης στοιχεία. Κάποια εξ αυτών, ίσως επειδή περιλάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά φάνηκαν σε κάποιους ελκυστικά για τους σκοπούς δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων.

Έτσι, φτάσαμε να βλέπουμε τίτλους πρωτοσέλιδων και μάλιστα εντύπων που απευθύνονται στους φιλάθλους ανταγωνιστικών ομάδων που κάνουν λόγο για υπέρογκα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς απογοήτευση όσων έσπευσαν να αναθαρρήσουν επειδή δήθεν βρήκαν αλλού προβλήματα μεγαλύτερα από τα δικά τους διευκρινίζουμε τα εξής:

1.Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν έχει καμία δανειακή υποχρέωση σε Τραπεζικά Ιδρύματα ή μετόχους.

2.Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν έχει ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, την ΕΠΟ ή την Super League.

3.Όπως θα δημοσιευθεί και στον Ισολογισμό της 30ής Ιουνίου 2010, οι συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας από την ίδρυσή της ανέρχονται περίπου στο ποσό των € 89 εκ. Το ταμειακό έλλειμμα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σήμερα ανέρχεται στα € 5 εκατομμύρια και ήδη, σύμφωνα με την πάγια τακτική της έχει αποφασιστεί ΑΜΚ, ύψους € 15 εκ.

4.Όταν αναφερόμαστε σε Ταμειακό Έλλειμμα και Συσσωρευμένες Ζημιές, μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα. Συσσωρευμένες ζημιές είναι το άθροισμα των ζημιών μιας εταιρίας, η οποία στο τέλος κάθε χρήσης της έχει παθητικό, δεν είναι δηλαδή κερδοφόρος. Επί δεκαετίες η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καλύπτει αυτές τις ζημιές με αλλεπάλληλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, χρηματοδοτεί δηλαδή η ίδια το παθητικό της. Όταν μια εταιρία (όπως κάνουν πολλές άλλες ΠΑΕ) δεν καλύπτει τις ζημιές της, είτε τις αγνοεί συσσωρεύοντας πλέον χρέη, είτε δανείζεται μετατρέποντας και πάλι τις ζημιές σε χρέη που θα την επιβαρύνουν μεσομακροπρόθεσμα.

5.Τα ποσά για τα οποία γίνεται λόγος μάλλον αναφέρονται στα € 182 εκατομμύρια, ποσό στο οποίο δυνητικά θα μπορούσαν να ανέλθουν οι συσσωρευμένες ζημιές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από την ίδρυση της έως το 2013, με βάσει ορισμένες παραδοχές. Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το ποσό της ζημιάς κατ’ έτος η πάγια πρακτική της ΠΑΕ αποδεικνύει ότι θα καλύπτεται με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας θα παραμείνουν θετικά."


   Διαδώστε αυτό το άρθρο