Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Γαλατασαράι: Οι “πράσινοι” ισοπέδωσαν τους Τούρκους [vid]

ΦΩΤΟ euroleague.net
ΦΩΤΟ euroleague.net

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός διέλυσε εντός έδρας τη Γαλατασαράι με 85-58, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ συνδύασε την ουσία με το θέαμα στο δεύτερο μέρος, κάνοντας φύλλο και φτερό τους Τούρκους.

 Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Νικ Καλάθης, ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Κένι Γκάμπριελ είχαν από 14 πόντους έκαστος, ενώ 13 πόντους σημείωσαν οι εξαιρετικοί Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς. Να σημειωθεί πως χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί σε παιχνίδι Euroleague του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Σιλμπ με 15 πόντους.

Αυτή ήταν η 6η νίκη για τον Παναθηναϊκό (6-5) στη φετινή Euroleague, με τους “πράσινους” να στρέφουν πλέον την προσοχή του στο εντός έδρας παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλίκο Ομπράντοβιτς.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να “καθαρίζει” την υπόθεση νίκη από νωρίς κόντρα στους Τούρκους και με τον Νικ Καλάθη να κάνει τρομερή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 14-4 στο 5′. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο διεθνής Έλληνας γκαρντ “τρυπούσε” εύκολα την άμυνα τους, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει το “τριφύλλι” μπροστά στο σκορ με 20-13.

Ο Καλάθης κάθισε στον πάγκο στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Μάικ Τζέιμς να περνάει στο παρκέ, κάνοντας δίδυμο με τον Γιάννη Μπουρούση. Ο τελευταίος βρέθηκε σε ακόμα ένα κακό βράδυ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις ούτε στην επίθεση ούτε και στην άμυνα. Η Γαλατασαράι εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο και την απουσία του Νικ Καλάθη, πλησιάζοντας σε απόσταση βολής (26-25 στο 15′). Ο Καλάθης επέστρεψε στο παρκέ, ο Ρίβερς τράβηξε το κουπί στο σκοράρισμα, ευστοχώντας σε δύσκολα μακρινά σουτ και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 8 πόντους (39-31) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 4, Νίκολς 4, Ρίβερς 9 (1), Τζέιμς 4, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 2, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 4, Μπουρούσης, Καλάθης 12 (6/7 δίπ.).
Γαλατάσαραϊ: Σμιθ 6, Πρέλντζιτς, Μίτσοφ, Τάιους 6, Τόμσον 2, Σιλμπ 11 (3/3 τρίπ.), Αράρ, Γκιουλέρ 6, Ντίμπλερ, Κοκσάλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε, ανέβασε στροφές σε άμυνα κι επίθεση, δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πετύχουν καλάθι χωρίς… να ιδρώσουν και ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (45-31). Ο Σίνγκλετον έκανε “όργια” στο παρκέ, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει και με 21 πόντους (64-43) λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, μετατρέποντας την τέταρτη περίοδο σε τυπική διαδικασία.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Μάικ Τζέιμς είχε την ευκαιρία να “ξεσπάσει”, παίζοντας μόνος του απέναντι στους Τούρκους, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 31 πόντους (80-49). Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο Γκάμπριελ ξεσήκωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού με ένα ασύλληπτο κάρφωμα.

Δείτε το:

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-31, 64-45, 85-58.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 13 (7 ριμπ.), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 14 (2), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 14 (2), Μπουρούσης 4 (8 ριμπ..), Καλάθης 14 (7/9 δίπ.).
Γαλατάσαραϊ: Σμιθ 9, Πρέλντζιτς, Μίτσοφ 6, Τάιους 6, Κορκμάζ 5 (1), Τόμσον 6, Σιλμπ 15 (3), Αράρ 2, Γκιουλέρ 8 (4/11 σουτ), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 1.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε