Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ξάνθη: Έριξαν τους “πράσινους” από την κορυφή οι Ακρίτες! Σπουδαίο διπλό

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ζαλίστηκε… στην κορυφή! Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να παραμείνει για ακόμα μία αγωνιστική στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά την πέταξε στα σκουπίδα. Πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση, ηττήθηκε εντός έδρας από την Ξάνθη με 1-2 και “γκρεμίστηκε” από την κορυφή, στην οποία πλέον βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Στιλ έκανε μεγάλη… γκάφα στο πρώτο γκολ της Ξάνθης, ενώ φέρει ευθύνη και για το δεύτερο γκολ, μιας και βρισκόταν και πάλι εκτός θέσης, δίνοντας την ευκαιρία στον Βασιλακάκη να γράψει το τελικό 1-2 και να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ακριτική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή εμφάνισή του και γνώρισε δίκαια την ήττα.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αποφασισμένος να πετύχει ένα γρήγορ γκολ. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, “έκλεισε” στα καρέ της τη Ξάνθη, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες, καθώς δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ξάνθη έβγαινε σιγά σιγά μπροστά και στο 34′ άνοιξε το σκορ. Ο Ντε Λούκας είχε την έμπνευση να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Στιλ ήταν εκτός θέσης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Η είσοδος του Λέτο αντί του Γουακάσο στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε ιδιαίτερα πράγματα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού Οι «πράσινοι», όμως, ήταν τυχεροί κι έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στο 62΄, όταν ο Μπεργκ γύρισε στον Μέστο, που είχε μπει σαν σέντερ-φορ, αυτός έστρωσε στον Λέτο κι αυτός με σουτ (που κόντραρε στον Φλίσκα και άλλαξε πορεία) νίκησε τον Ζίβκοβιτς.

Ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε νέο σοκ για τους γηπεδούχους, με τον Βασιλακάκη να πιάνει ένα ψηλοκρεμαστό βολέ αρκετά έξω από την περιοχή και να βρίσκει ξανά εκτός θέσης τον Στιλ, «γράφοντας» το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά να ισοφαρίσει, αλλά ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε τόσο το φάουλ του Λεντέσμα στο 77′, όσο και το σουτ του Εμποκού στο 83′.  Έτσι, η Ξάνθη κράτησε το 1-2 μέχρι το τέλος και πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα, Μολέδο, Μέστο, Χουλτ, Λεντέσμα (90’ Ρινάλντι), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Λουντ (69’ Εμποκού), Γουακάσο (46’ Λέτο), Μπεργκ.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (67’ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (55’ Νιέτο), Βασιλακάκης (75’ Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά .

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε