Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μπαλτάκος: “Αν δεν πληρώσει η NOVA, θα μας μεταδώσει άλλο κανάλι”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να λάβει τα χρήματα που τις οφείλωνται από τη NOVA.

Ο αντιπρόεδρος της “πράσινης” ΠΑΕ, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, τόνισε πως αν το συνδρομητικό κανάλι συνεχίσει να μην πληρώνει, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να μεταδίδονται τα παιχνίδια του από άλλο κανάλι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος για:

-την πρόθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της NOVA για την καθυστέρηση της καταβολής της δόσης 4,3 εκατ. ευρώ:

“Όταν κάποιος σου χρωστάει και δεν σου δίνει τα λεφτά σου, και σε αυτόν χρωστάει κάποιος άλλος και δεν του δίνει τα λεφτά του, έχεις δικαίωμα να στραφείς εναντίον του τρίτου, με σκοπό να πάρει τα λεφτά του αυτός που σου χρωστάει και να τα δώσει σε σένα. Στην πράξη, η NOVA έχει σύμβαση με τη λίγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν έχει με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν σχετίζεται συμβατικά με το συνδρομητικό κανάλι, αλλά με την Λίγκα. Η Λίγκα πρέπει να μας δώσει κάποια χρήματα και δεν μας τα έδωσε. Το γεγονός ότι δεν τα πήρε από τη NOVA, εμάς δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά, Θα μπορούσε να τα δώσει από άλλα περιουσιακά στοιχεία, αν έχει και αν δεν έχει, θα πρέπει να τα ζητήσει από το συνδρομητικό. Η Λίγκα καθυστερεί. Μας έστειλαν χθες μια επιστολή που λέει ότι θα γίνει συμβούλιο την Παρασκευή. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν δεκτά. Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί τέτοιες πρακτικές.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 72 του κώδικα πολιτικής δικονομίας, εφόσον η NOVA χρωστάει στη Λίγκα και η Λίγκα σε εμάς, εμείς θα κάνουμε αγωγή της Λίγκας κατά της NOVA, δηλαδή θα ασκήσουμε εμείς τα δικαιώματα της Λίγκας, η οποία αδρανεί και δεν τα ασκεί. Θα τα ασκήσουμε εμείς, επειδή μας χρωστάει η Λίγκα. Στα νομικά, αυτό λέγεται πλαγιαστική αγωγή. Το γιατί η Λίγκα δεν κινείται κατά της NOVA, είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τη λίγκα. Δεν το ξέρω. Κανονικά θα έπρεπε να έχει κινηθεί και θα έπρεπε να το έχει κάνει με δύναμη. Εάν για κάποιο λόγο, κάποιες μικρές ή μεγάλες, δεν μας ενδιαφέρει, δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, ακολουθώντας μια δική τους πολιτική, ο Παναθηναϊκός θα ακολουθήσει τη δική του τακτική και θα παρακάμψει νομικά τη Λίγκα. Αυτό ακριβώς κάναμε”.

-το τι θα γίνει, αν δεν συναινέσει η Λίγκα στην κίνηση του Παναθηναϊκού:

“Δικαστικά και νομικά δεν ερωτάται η Λίγκα. Δεν έχει φωνή. Από τη στιγμή που μας χρωστάει, εμείς θα ασκήσουμε τα δικά της δικαιώματα κατά της NOVA. Δεν έχει σημασία τι θα πει η Λίγκα. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι και παράλογο να πει ότι δεν θέλει τα λεφτά της γιατί αυτό είναι απιστία, αυτό είναι αδίκημα. Αυτό δεν μας αφορά και δεν θα την ρωτήσουμε. Δεν μπορεί να κάνει κάτι από νομικής πλευράς η λίγκα από τη στιγμή που μας χρωστάνε”.

-για το ακριβές ποσό που χρωστάει στις ομάδες η NOVA:

“Δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια, γιατί είμαι μόλις τέσσερις μέρες στον Παναθηναϊκό. Το διάβασα στις εφημερίδες και δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει. Φαντάζομαι ότι θα είναι τόσο όσο λένε τα δημοσιεύματα. Υπάρχουν καθυστερήσεις και υπάρχουν ρήτρες εναντίον της NOVA στο συμβόλαιο με τη Λίγκα, αν το συνδρομητικό κανάλι καθυστερεί και δεν δίνει τα χρήματα. Αυτές τις ρήτρες θα τις ενεργοποιήσουμε εμείς. Αν υποθέσουμε ότι δεν θέλει να το κάνει η Λίγκα, θα το κάνουμε εμείς. Εκτός κι αν μας εξοφλήσει η Λίγκα, οπότε δεν μας ενδιαφέρει”.

-το αν επικοινώνησε κάποιος από τη Λίγκα με τον Παναθηναϊκό, μετά την γνωστοποίηση των προθέσεων της «πράσινης» ΠΑΕ:

“Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι για επικοινωνία. Αν έχει γίνει με άλλα στελέχη της ΠΑΕ θα το πληροφορηθώ σήμερα. Με εμένα δεν μίλησε κάποιος”.

-τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός:

“Όπως είδατε στην ανακοίνωση, εμείς θα αποσύρουμε τον εκπρόσωπό μας. Δεν θα συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ούτε στις γενικές συνελεύσεις. Γιατί αν ένας χώρος δεν σε σέβεται, δεν έχεις λόγο να συμμετέχεις. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να χάνει ψηφοφορίες με 15-1. Και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε αυτόν τον χώρο; Όταν δεν σε σέβονται, θα τους σεβαστείς εσύ; Για ποιο λόγο; Μέχρι νεωτέρας θα ισχύσει αυτό, όπως λένε και στον στρατό”.

-το ενδεχόμενο να μην επιτραπεί η μετάδοση του αγώνα με τον Λεβαδειακό, αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη:

“Η Λίγκα θα το κάνει αυτό. Εμείς θα προσφύγουμε στο δικαστήριο και θα ασκήσουμε τα δικαιώματά της. Λέει στο συμβόλαιο ότι αν δεν σε πληρώνει η NOVA, έχεις δικαίωμα να κάνεις επίσχεση, όπως κάνουν οι εργαζόμενοι. Δεν τους πληρώνει ο εργοδότης και αυτοί δεν δουλεύουν. Νόμιμο είναι αυτό. Η Λίγκα, λοιπόν, μπορεί να κάνει επίσχεση του δικαιώματος της NOVA για τη μετάδοση των αγώνων. Και επειδή, όπως πιστεύω, θα αρνηθεί να το κάνει, θα αδρανήσει, θα ασκήσουμε με ασφαλιστικά μέτρα αυτό το δικαίωμα της Λίγκας κατά της NOVA και θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να μας επιτρέψει να μην μεταδοθεί ο αγώνας και να μεταδοθεί από άλλον τηλεοπτικό φορέα. Αυτό θα κάνουμε. Όλα θα γίνουν νόμιμα και θεσμικά”.

-το αν υπάρχει σκέψη καταγγελίας της σύμβασης με τη NOVA:

“Η συμφωνία είναι της Λίγκας. Αν δεν πληρώνει η NOVA, θα ζητήσουμε και πάλι δικαστικά να ασκηθεί το δικαίωμα της Λίγκας για καταγγελία της σύμβασης και να αναγνωριστεί ότι η σύμβαση δεν είναι ισχυρή. Οποιοδήποτε δικαίωμα έχει η Λίγκα κατά της NOVA, στο βαθμό που η Λίγκα μας χρωστάει, εμείς θα ασκούμε τα δικαιώματα της Λίγκας κατά της NOVA σαν τρίτος, αφού έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε”.

-για το πότε περιμένει ο Παναθηναϊκός τις δικαστικές αποφάσεις:

“Σε δυο μέρες περιμένουμε. Μιλάμε για ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινές διαταγές. Αν κερδίσουμε την προσωρινή διαταγή, δεν θα μεταδοθεί ο αγώνας με τον Λεβαδειακό. Αν μιλάμε για τα χρήματα, θα ζητήσουμε να δεσμευτούν, ούτως ώστε κάποτε να τα βρούμε. Τα ασφαλιστικά μέτρα δεν σε δικαιώνουν όσον αφορά τα χρήματα, δεν σου δίνουν χρήματα. Σε δικαιώνουν όμως και κάποτε θα τα βρεις αυτά τα χρήματα. Είναι ένα μέτρο εξασφάλισης ότι τα χρήματα θα είναι εκεί όταν μπορούμε να τα πάρουμε δικαστικά. Κι εμείς δεν θέλουμε να γίνουν όλα αυτά. Κανένας δεν είναι υστερικός και ανόητος για να θέλει να γίνουν αυτά τα πράγματα, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται να σου λένε ότι 15 Ιανουαρίου θα πάρεις αυτά και να μην τηρείται. Ούτε να υπάρχει η άποψη της Λίγκας ότι την άλλη εβδομάδα, κάποτε, θα δούμε ποια μέρα, θα κάνουμε συμβούλιο. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Στις 15/1 έπρεπε να έχουμε πάρει τα λεφτά. Δεν τα πήραμε, οπότε παίρνουμε μέτρα”.

-την μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα:

“Δεν έχω να πω κάτι. Ο κόσμος πρέπει να πει και αυτοί οι οποίοι θα κρίνουν και την ομάδα και εμένα προσωπικά. Εγώ δεν έχω να πω κάτι, παρά μόνο ότι ο Παναθηναϊκός υπάρχει από το 1908 και θα υπάρχει για πάντα. Ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα. Αυτό δεν αλλάζει και δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε